keskiviikko 16. elokuuta 2017

Herkkuja mustikasta

Nyt kun metsä pursuaa herkullisia antimiaan, ja netti mitä parhaimpia reseptejään, niin ammennanpa minäkin oman suosikkireseptini mustikasta tänne blogin puolelle. 
Vaikka parastahan tuo metsien vitamiinipommi on suoraan tuoreeltaan syötynä, tai smoothien sekaan surautettuna, niin kyllä loppukesän kestosuosikki, eli mustikkapiirakka kruunaa minkä tahansa kahvihetken. 


Anoppini leipoo useasti mustikkapiirakkaa tämän Sikke Sumarin kehittelemän ohjeen mukaisesti, ja 
tätähän voi varmasti soveltaa niin raparperiin, omenaan kuin puolukkaankin. Helpompaa ja herkullisempaa reseptiä saa hakea! Jos et siis ole tätä vielä testannut, niin suosittelen :)


Vapaapäivän herkkuhetken taikina-aineet löytyivät helposti kaapista:

-175g voita
-3dl vehnäjauhoja
-1dl sokeria
-1/2 tl leivinjauhetta
-1/2-1rkl kardemummaa

Pinnalle:

5-7dl mustikoita
2-3rkl hillosokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään puukauhalla tai lusikalla, ja lisää joukkoon sulatettu, hetken jäähdytetty voi. Levitä löysähkö taikina voidellun ja jauhotetun ( tai leivinpaperilla vuoratun ) piirakkavuuan pohjalle.

Täytä vuoka mustikoilla ja ripottele pinnalle hillosokeri. Ravistele hiukan, jotta sokeri sekoittuu marjoihin.

Paista uunissa 200 asteessa n.30 minuuttia, jotta paistoksen reunat muuttuvat kullanruskeiksi.

Nauti piirakka sellaisenaan, tai vaniliajäätelön kera. Nam!



Piirakan pohja on ihanan ohut ja rapea. ( Joskin aika löysää lämpimänä ) Kardemumma antaa ihanan maun mustikoiden seuraksi, mutta itse laitoin maustetta vain reilun teelusikallisen, sillä maku on mielestäni melko vahva jos laittaa ohjeen mukaisen kokonaisen ruokalusikallisen. 

 Helppo ja nopea pohja onnistuu aivan varmasti aloittelijaltakin :)


Olohuoneessamme vaihtui muuten viikonlopun aikana järjestys. Yleensä kalurallin muutokset eivät ole olleet mieleeni, ja kalusteet ovat aika pian vaihtuneet takaisin entisille paikoilleen, mutta nyt jotenkin tykkään uudistuneesta ilmeestä. Palailenpa siis seuraavassa postauksessa asiaan paremmin. 



Herkkuterveisin Pilvenhattaran mustikkasuut!

Iida Emilia

6 kommenttia:

  1. Namm...tykkään mustikkapiirakasta ja parasta oli lapsena mamman pullataikinaan tekemä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa että, kyllä mamman pullataikinaan tekemäkin kuulostaa ihanalta! Ja kaikkihan ne hyvältä maistuu, lämpimänä vaniljajäätelön kanssa :)

      Poista
  2. Oi mustikkapiirakka on kyllä niin hyvää. pakko testailla tätä sun ohjetta, näyttää niin hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä maukas ja murea. Suosittelen testaamaan :)

      Poista
  3. Näyttääpä niin herkulliselta!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista