sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Futis-synttärit tyttömäiseen tyyliin

Heipsan! Ihanaa alkanutta syksyä kaikille.

Syyskuu on ehdoton lempparikuukauteni ja se onkin meillä alkanut isojen juhlien merkeissä :).
Kuun ensimmäisenä päivänä juhlistimme isännän kanssa kristallihääpäiväämme ( teemme myöhemmin jonkun pikku reissun kahdenkesken sen kunniaksi ) ja kuopuksemme puolestaan täytti toinen päivä täydet 10 vuotta!

Synttärihulinat alkoivat tänä viikonloppuna kunnon kaverikemuilla, vaikka pientä jännitystä olikin ilmassa, että peruuntuuko juhlat vallan flunssan takia. Onneksi nuha alkoi kuitenkin sankarilla helpottaa ja kekkerit saatiin pidettyä.

Synttäriteema rakentui tyttäremme uuden harrastuksen pohjalta, sillä monien lajikokeilujen jälkeen  se oikea on nyt tainnut löytyä! Jalkapallo on vienyt neidin sydämen täysin :)

Lilliputtimme lemppariväri on ollut jo ihan pienestä pitäen sininen, joten väriteema napattiin sieltä, ja mustavalkoisuus antaa hempeään siniseen särmää, sekä sopii tietenkin futikseen. Halusin tehdä hieman "poikamaisesta"  teemasta kuitenkin herkän ja tyttömäisen.





Juomapullojen koristelut olivat päivänsankarin itse ideoimat ja askartelemat. Jalkapallot tulostettiin netistä ja teipattiin pilleihin kiinni. Pallot kannattaa vain kiinnittää hieman alemmas kuin kuvassa olevat, etteivät pallot tule juodessa suun eteen :)

Netistä sai tulostettua myös tuollaista jalkapallokuosia, josta leikkelimme muffinsseihin sydänkoristeet. Söpöt tähtinompparellit ja ilmapallot löytyivät Tigeristä. 


Kauppareissulta Prismasta ostin lähes kaikki muut tarpeet serveteistä ja silkkipapereista muffinivuokiin. Prismassa pitäisi tietääkseni olla myös jalkapallo-ilmapalloja, mutta niitä en tähän hätään löytänyt. Viirinauhan tein serveteistä.


Pätkisjuustokakun koristelin teemaväreihin sopivilla karkeilla, mutta ensiviikon sukusynttäreille lupasin tehdä jalkapallon näköisen kakun! Kääk...tulikohan lupailtua liikoja ;)








Menyyseen kuuluivat kymppivuotiaan toiveiden mukaan: pikkupizzat, coctailtikut, muffinit, kakku, karkit ja juustonaksut. Lapset auttoivatkin tosi kivasti kaikissa järjestelyissä, joten äiti pääsi loppujenlopuksi aika helpolla :)





Juhlien jälkeen on mukava huokaista hetki! Selvittiinhän taas näistäkin :)
Viikon päästä sitten toinen erä edessä.

Iloa päiväänne!

Iida Emilia

28 kommenttia:

  1. Näitä kuvia on odoteltu, ihanat koristeet ja kattaus 💙 Täälläkin on valmistelut täydessä vauhdissa ja meidän hempeä värimaailma on jo vallannut köökin 💗

    Onnea päivänsankarille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ansku <3 Tämä jalkkis-idea tupsahti aika myöhään ja koristeet pykättiin parissa päivässä ennen juhlia, mutta kovasti tykättiin...niin sankari kuin äitikin :) Ja pääasia tietenkin, että juhlissa oli kaikilla mukavaa :).

      Voin vain kuvitella kuinka ihanat ja hemsukat juhlat siellä on tulollaan <3

      Poista
  2. Onnea esikoiselle, ensimmäisestä täydestä kympistä♥ Ihanat juhlat ollut!
    Meidänkin pihassa on kaksi tyttöä aloittanut nyt jalkapalloharrastuksen....hienoa, ettei ole enää niin tyttöjen/poikien harrastuksia, vaan voi harrastaa sitä mistä tykkää..:)
    Syksyihminen olen minäkin...nautitaan..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti <3 Puhuinko vahingossa esikoisesta...kuopus se meillä pyöreitä täyttikin :) mutta kiitoksia onnitteluista!

      Juu, nyt tuntuu olevan suosittua tuo jalkkis tyttöjenkin keskuudessa, ja oikein hyvä lajihan se onkin. Tämä meidän neiti on muutenkin vähän sellainen huoleton poikatyttö, joka leikki pienenäkin Mieluummin autoilla kuin nukeilla ;)

      Ah, tämä syksy on kyllä ihanaa aikaa!

      Poista
  3. Riikka6.19

    Ihania ideoita, oman jalkapalloa pelaavan tyttöni synttärit ovat pian, ja saatiin tosi kivoja vinkkejä. Kysyisin vielä lisätietoja mistä tulostit jalkapallopaperia? Ihanaa syksyn aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle Riikka ja oikein kiva kuulla, että saitte vinkkejä omillekin synttäreille :)

      Mieheni tulosti nuo kuvat työpaikallaan, kun meillä ei ole tulostinta. Hän oli laittanut Googlen kuvahakuun vain sanaksi "jalkapallo" ja "jalkapallo synttärit" niin sieltä kuulemma oli löytynyt kuvia. Ystävälläni Jonnalla ( omakotionnenpesä.blogspot.fi ) oli muutama vuosi sitten myös jalkkis-synttärit ja voitkin kurkata vinkit linkistä alla. Siellä oli myös valmiit tulostettavat matskut :)

      http://omakotionnenpesa.blogspot.fi/2014/04/juhlahumua-jalkapallosynttareilla.html

      Oikein ihanaa syksyn aikaa sinnekin ja mukavia synttärijärkkäilyjä! :)

      Poista
  4. Aivan mahtavasti olette koristeelleet juhlat. Hienoja sävyjä, kivoja koristeluja, ihana kakku, olet käyttänyt paljon aikaa sekä vaivaa. Mutta lasten synttärit antavat myös äidille paljon !!!! ihania muistoja ja hyvää mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset ihanista sanoistasi Tuija :)
      Näin uskon minäkin, että näistä jää mukavat muistot niin lapsille kuin äidillekin, vaikka vaivaa joutuu vähän näkemäänkin. Toki synttärit aina vähän stressaakin ( ainakin tarjoilupuoli), mutta yhdessä suunnittelu ja toteutus on kyllä mukavaa :). Ja vaikka aina meinaa tulla kiirus ja välillä pinnakin palaa, niin lopulta saadaan aikaan aina ikimuistoiset juhlat :D

      Poista
  5. Tosi hienoja oli koristelut mutta kakku vei kyllä mun huomion ihan täysin, upea!
    Ja tiedän tunteen, lastenkutsujen jälkeen on juuri tuollainen olo että selvittiin onneksi taas kerran. Meilläkin oli perjantaina 20 ekaluokkalaista tytär numero kakkosen synttäreille ja vipinää piisasi täälläkin.
    Kaunista syyskuuta! !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Elise! <3 Kakusta tuli yllättävän näyttävä helposti ja nopeasti. Lempparikarkit vain päälle ja valmista tuli! :)

      Onnea kovasti teidänkin synttärisankarillenne! Apua, että ihan 20 vierasta!!! Meilläkin oli vieraina koko luokan tytöt, mutta luokka on onneksi pieni ja tyttöjä yhteensä vain 8. Lisäksi pari tyttöä naapurista saivat kutsun, mutta yli kymmentä meille ei mahdu millään ;). Kolme tuntia vierähti yllättävän nopsaan ja isosisko oli kehitellyt kivoja leikkejä, joten hyvin meni, vaikka tosiaan synttäreiden jälkeen on aina jotenkin kaikkensa antanut olo :D

      Kuulakkaan kaunista syystkuuta sinne myös!

      Poista
  6. oh ich bin ganz begeistert
    so cooool schaut das alles aus
    alles gute von mir,,,,
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Danke Birgit! Schön zu hören dass sie gern :)
      Lämmin kiitos viestistäsi!
      Ihanaa syksyä!

      Poista
  7. Upeasti toteutetut juhlat! Ei näytä yhtään poikamaiselta, vaikka aihe on jalkapallo ja värikin vaaleansininen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti Eerika :) Oli juu hieman hankala yhtälö ( äidin mielestä ) tämä väritys ja teema, vaikka sopiihan tosiaan sininen väri ja jalkapallo yhtälailla tytöllekin :)

      Poista
  8. Onnea esikoisellesi!
    Voi muten ihanat juhlat! Olet hyvä seremoniamestari, niin hienosti olet kaiken järjestänyt.
    Muistan 80-luvun lastenjuhlia, niin vaikka nekin olivat silloin ihania, niin olivathan ne pelkistetymmät. Käytettävä materiaali on nykyään niin monipuolista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ihana Hanne :) Enkä halua ottaa Kaikkea kunniaa Itselleni, sillä Tytöt auttoivat niin hienosti järjestelyissä.

      Nykyään löytyy kyllä paljon ihanaa materiaalia juhliin, joka tuo kemuihin kivaa tunnelamaa, mutta kyllä Kivat juhlat syntyvät ilman "krääsääkin" :) Toki tuo askartelukin oN hauskaa jOs siitä tykkää :)

      Poista
  9. Onnea synttärisankarille!
    Ihanan näköiset synttäritarjoilut ja koristelut :)
    Prismasta löytyy nykyään tosi kivasti kaikkia juhlatarvikkeita ja tosiaan myös Tigerista.
    Erikoisliikkeistä löytyy kanssa todella ihania juttuja, mutta ovat niissä yleensä vähän kalliimpia. Kivasti olette itse keksineet tuunata tarvikkeita lisää :)

    Mä kanssa vasta pari päivää sitten tajusin, että lokakuu lähenee kovaa vauhtia. Silloin olis siis meidän pojun 2v. synttärit ja pitäisi varmaan alkaa suunnittelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Yllätyin kyllä positiivisesti Prisman valikoimasta! Sieltähän löytyi vaikka mitä :)
      Onhan noissa nettien juhlatavaraliikkeissä kyllä mielinmäärin valikoimaa! Jopa niin paljon, ettei osaa edes päättää ;)


      Oi sielläkin on kivaa suunnittelua tiedossa pikkumiehen synttäreille sitten.

      Poista
  10. Onnittelut synttärisankarille sekä myös teille hääpäivän johdosta! <3
    Aivan upeat juhlat olette järjestäneet yhdessä! <3
    Kiva että saat jo apuja juhlien laittamiseen, lasten kanssa on mukava touhuta yhdessä. :) Hieno on kakkukin, uskon että myös itse jalkapallokakusta tulee myös onnistunut! :)
    Täytyypä katsella Prisman tarjontaa tarkemmin kun pojan 1-vuotissynntäreitä järjestellään joulukuun alussa. ;)

    Mukavaa tiistaita sekä viikkoa teille! :)

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Emppu <3
      On kyllä kieltämättä mukavaa, kun lapset kasvessaan osallistuvat niin innolla synttärijärjestelyihin. Jopa oman huoneen siivoukseen ;)
      Voih, mua kyllä vähän stressaa se kakku, mutta kiitokset kannustuksesta :).

      Prismassa oli tosiaan useammassakin värissä muffinssivuokia, paperipillejä, kertakäyttöastioita, servettejä ja askartelupuolella vielä kartonkeja ja silkkipapereita ym. mukavaa. Varmasti löytyy melkein kaikki tarpeellinen.

      Ihanaa viikkoa sinne myös! :)

      Poista
  11. Hienot pirskeet olet järkännyt, onnea sankarille! :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  12. Aivan ihastuttavat kemut!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ja kiva kun kävit kylässä :)

      Täällä on lattiapähkäilyjä tehty hikipäässä. Se teidän lattia on niin mahdottoman kaunis, mutta hinta taitaa olla kynnyskysymys ;)

      Poista
  13. oot kyllä järjestänyt tosi hienot juhlat, ihanat kaikki tarjoilut, tuo kakku on niin herkullisen näköinen:) Ihanat kaikki nuo koristeet!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjan paljon mieltä lämmittävästä kommentistasi :)
      Mukavaa syksyä teille!

      Poista
  14. Anonyymi23.07

    Wow, mitkä bileet! Aivan ihanaa paneutumista, ilolla katselen tällaisia postauksia :)

    VastaaPoista