torstai 1. joulukuuta 2011

Saikkupäivän puuhasteluja

Tänään aukesi vihdoin joulukalenterin ensimmäinen luukku. Lapset olivat niin täpinöissään, etteivät meinanneet edellisenä iltana saada unen päästä millään kiinni. Esikoinen kömpi viiden aikaan aamuyöllä viereeni, ja kyseli, joko pian voisi herätä!? Onneksi nukahti kuitenkin uudelleen ;). Voi sitä riemua sitten aamusella, kun yhdessä lähtivät tutkailemaan, mitä tonttu oli yön aikana tavarakalenteriin jättänyt. ( Tontulla olikin täysi työ keksiä 24...tai siis 48 pientä "järkevää" asiaa lokeroihin ;). Kun esikoiselta tiedustelin, mitä hän toivoisi tontun kalenteriin tuovan, niin tyttö vastasi tomerasti: "Jotain hyödyllistä, kuten karkkia" ;D Niinpä ekasta luukusta löytyikin pienet herkkupalat.

Herkuista puheenollen; Pilvenhattaralta on tällä viikolla leijaillut piparkakkujen tuoksua, sillä olen ollut pari päivää sairaslomalla, joten kerkesimme paistelemaan taas uuden läjän pipareita.
Kaikkein parasta tuossa hommassa on KORISTELU.

Tässä isomman tinttaraisen taidon-näyte:

Leivonta-urakan päälle maistui glögit ja uunituoreet pikkuleivät.
Jouluiset mukit löysin Tarjoustavaratalosta erittäin huokeaan hintaan. Haaveilen niistä Green Gaten punapilkullisista mukeista, mutta näitä sain kerralla ison satsin ( 8 kpl ) yhden GG:n mukin hinnalla.

 


Pilkulliset servetit Tiimarista.


Vaikka saikkupäivät ovatkin vähän kurjia, niin onneksi mulla on ollut herttainen sisarhento-(puna)valkoinen täällä minua hoivaamassa :) Allergisen nuhan lisäksi sain kovan yskän, ja samaan syssyyn eräs hyvälaatuinen rasvapatti rinnan alla alkoi suurentua ja kipeytyä. Nyt sekin on sitten poistettu. Lääkärin mukaan patti oli vain tulehtunut, joten ei mitään hätää sen suhteen. Tokihan tuo hieman pelästytti. Tutkimukset allergiani suhteen jatkuvat vielä. Työpaikallani oireet aina voimistuvat, joten liekö tässä vielä ammatinvaihdoskin edessä???




Noh, päivä kerrallaan. Ensin tutkaillaan,  sitten hutkaillaan...

Nyt nautiskellaan kuitenkin lähestyvästä joulusta, eikä tietenkään oteta ressiä mistään, eihän? ;)

Piparkakun tuoksuisin terveisin

Iida Emilia


20 kommenttia:

  1. Hieno taidonnäyte ja kaunis pipari! Voi allergiat on niin ikäviä. Kärsin niistä itsekin. Toivottavasti vointisi paranee ja onneksi on sisar hento valkoinen seurana!

    VastaaPoista
  2. Teillä on kyllä tosi ihanasti tuota punavalkoista kampetta esillä!! Mä odotan, että saan keittiön siivottua ja voin heittää lattialle uuden punavalkoisen matonpätkän. Se on jotenkin tosi raikas ja kiva väriyhdistelmä!

    Onko sulla mahdollisesti jotain homeongelmaa siellä töissä, jos oireet aina siellä pahenee? Pikaista paranemista! Suloinen on pieni hoituri siellä. <3

    VastaaPoista
  3. Ihania joulukuvia sain täällä oikein kahden postauksen verran ihastella :)
    Harmi, kun olet ollut kipeänä, mutta onneksi se rasvapatti oli vaaraton ja allergioihinkin toivottavasti selviää pian syy/ saat oikeanlaisen avun..toivottavasti et sentän joudu ammatin vaihtoon :/
    Onneksi sulla on siellä tuo suloinen sairassisko hoivaamassa...sekä nallea että sua!
    Tuo bannerin jouluinen pyykkinarukuvasi on IHANA!!!

    VastaaPoista
  4. Kyllähän se tuommoine pelästyttää..muistan kun siskolla oli vastaava juttu (tosin oli kasvain, mutta hyvänlaatuinen), kyllä siinä oli miettimisen paikka. Hyvä kuitenkin että se puoli on kuitenkin kunnossa. Harmi tuota allergiaa kuitenkin, toivottavasti asia selviää pian!

    Ihana joulutunnelma siellä! :)

    VastaaPoista
  5. Ikäviä sairastelukuulumisia ja huolta :-( Mutta ihania punavalkoisjouluisia kuvia ja niin upeasti koristellut pipparskaakut!

    VastaaPoista
  6. Ikävää, että olet sairastanut! Pikaista paranemista toivottelen.
    Ihailen sinun raikasta punavalkoista joulua, vaikka omaan jouluun ei punaista kuulukaan. Aivan hirmu suloinen ja reipas tyyli! Nuo ostamasi mukithan pesevät mennen tullen GG:t, ihanat joulumukit!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Voi kiitos teille <3 Täällä pikaisesti lukaisen kommentit ennen töihin lähtöä :) Pakkaan nessut, nenäsuihkeet ja allergialääkkeet laukkuun, ja toivon selviäväni päivästä ;)

    Pirteää perjantaita!

    VastaaPoista
  8. Ai, että mikä piparintuoksu välittyi nenään...ihana tunnelma. Ja tuo sinun hoitaja, voi että sentään miten suloinen. Tuossahan paranee hetkessä :)

    Toivottavasti allergia helpottaa ja työt saavat jatkua.

    Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Ihana tuo kommentti "jotakin hyödyllistä kuten karkkia" :D :D Voin kuvitella ko on niin tosissaan miettíny ja sanonu :D

    Harmi tuo sinun sairastelu :/ Onneksi tutkimukset etenee, tiän ko joutuu vaihtaan ammattia sairauen takia miltä tuntuu, mulla meni selekä ja jouvuin vaihtaan kokonaan uuteen alaan, olihan se pieni kriisi ja järkytys mutta hengissä oon :) Toivotaan, ettei sinun tarvis :)

    Ihana tuo piparkakkukoristekki :) ja nuo kupit on ihanat, varsinki ko niissä on poro! :D On ne ihanan raikkaakki :) Mie oon poro-hullu :D Kait siksi ko Lapista lähtösin niin porot esim. Pentikin porot ja Pentikin Saaga-sarja ym auttaa helepottaan Lappi-ikävää :D Täytyypä käyvä ittekki katteleen josko meän kaupasta löytyy nuita samoja kuppeja :)

    Ihanaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  10. Piparin tuoksu leijuu melkein tänne saakka, nam! Ihanat tunnelmat jälleen <3

    VastaaPoista
  11. Tuire: Kiitos tsempeistä! Enpä ole tosiaan ennen allergioista kärsinyt, ja nyt huomaan, etteivät tosiaan kovin kivoja ole :/ Onneksi allergialääkkeet tepsivät aika hyvin.

    Heli: Kiitos :) Itsekkin kovasti tykkään tuosta punavalkoisen raikkaasta liitosta! Punavalkoraidallinen matto kuulostaakin kivalta :)
    Itse epäilin myös aluksi hometta, sillä työskentelen vanhassa talossa, jossa ollut vesivahinkoja. Lääkäri kuitenkin epäili oireiden olevan enemmän allergiaan kuin homeeseen liittyviä. Työpaikallani on kuitenkin tarkoitus tehdä hometutkimukset myös.

    Liisa: Kiitos sinullekkin <3 Saas nyt nähdä sitten niin, että mitä tässä tulee eteen. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa kuitenkin :)

    Laura: Hyvä, että siskollasikin patti oli hyvänlaatuinen! Tämä minun patti lähetettiin patologille, joten saan tarkemmat tiedot vasta neljän viikon päästä, mutta kovasti se lääkäri ainakin väitti minulle, ettei aihetta huoleen ole :)

    Mamselli: Kiitos <3

    Esmeralda: Kiitos mukavista sanoistasi :) Itsekkin olen ihaillut teidän mustavalkeita ja selkeitä joulutunnelmia <3
    heh, no tiedä sitten peseekö mukit sentään Gg:n versioita, mutta ei ne pahaltakaan näytä ;)

    Ansku: Kiitokset sulle myös piipahduksesta ja kommentista <3

    Meän Satu: Kiitos <3 Ai sinä olet joutunu ammattia vaihtamaan? On se varmasti pienoinen kriisi, varsinkin jos on löytänyt itselleen sopivan alankin jossa viihtyy. Mutta niinkuin jo edellä sanoin, niin kaikella on tarkoituksensa, ja jokainen varmasti täältä paikkansa löytää :)

    Toivottavasti saat poromukeja koti-ikävän helpottajiksi :)

    Nonnukka: <3

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia taas! Tuo sivun reunassa oleva tyttöjen enkuli-kuva on aivan mahtava! Todella hieno! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Voi miten kauniilta täällä taas näyttää! On niin ihanat kuvat ja kaikkea kaunista siellä kuvissa ettei meinaa saada silmiään irti niistä.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Upea piparkakku! Onneksi olet paranemaan päin.

    VastaaPoista
  15. Mie sain nuitä poromukeja :D Oli meänki Tarjoustalossa, että iso kiitos vinkistä :)
    Mukavaa lauantaita :)

    VastaaPoista
  16. Voi harmi sairastelujutut:/
    Ihanan jouluisia kuvia ja freesin näköinen kattaus, tykkään!
    Blogissani on sinulle tunnustus:)

    VastaaPoista
  17. Ihana puna-valkoinen tunnelma teillä! Muhun uppoo ihan täysillä.
    Ja ihanat leipomukset. Meillä kaksi innokasta leipuria jo essut edessä odottelee, että koska aletaan leipoo...onneksi taikina on valmiina odottelemassa.

    Pikaista paranemista!
    Ja hyvää toista adventtia!
    -kisu-

    VastaaPoista
  18. PiaS: Kiitos :) Me tehtiin juuri makkariin taulut noista enkelikuvista. Täytyykin tehdä siitä postaus jossain vaiheessa :)

    Susanne: Voi kiitos ihana <3 Hyvää viikonloppua sulle myös :)

    Hanne: Kiitos :)

    Meän Satu: OI, tosi kiva :D Hyvä, että oli jotain iloa sitten tästä postauksesta!

    Riikka: Voi kiitoksia :) Tulenpa kipaisemaan tunnustuksen <3

    VastaaPoista
  19. Kisu: Kiitos :) Mä tykkään kans nyt tosi paljon tuosta punavalkoisesta.
    Hauskoja leivontahetkiä teille :)

    VastaaPoista
  20. Upea Pipari! Varsinainen taidonnäyte.
    Kivasti puna- valkoinen väritys sopii kotiisi.

    VastaaPoista