perjantai 5. heinäkuuta 2013

Lomatunnelmissa

Heipsulivei! Täällä blogissa ollut hiljaiseloa, sillä nyt on nautiskeltu kesästä ja rentouttavasta LOMASTA! Lomani alkoi viikko sitten, ja kestää koko ihanan pitkän heinäkuun. Yhteistä lomaa koko perheen kesken on vain viikon verran, mutta siitä onkin otettu kaikki ilo irti! 

Loman alkajaisiksi kävimme isännän kanssa latotansseissa! Viimeksi armaani onkin pyöritellyt minua tanssilattialla 12 vuotta sitten häävalssin merkeissä, joten jo oli aikakin ;). Tuosta teemme varmasti jokakesäisen perinteen, sillä ystäväperheeni muuttivat maalle, ja heidän kylällään järjestetään nuo latotanssit aina juhannuksen jälkeen. Tunnelma oli huikea! Suomen valoisa, lämmin suviyö, maalaismaisema ja taustalla soiva tanssimusiikki :) Loistava loman aloitus!

Alkuviikosta pakkasimme matkalaukkumme autoon, ja suuntasimme kohti Tamperetta ja Särkänniemeä. Uhmasimme sääennustetta, joka kehtasi piirtää sadepisaroita kartallemme, ja onneksi näin teimme, sillä saimme viettää hauskan aurinkoisen päivän Särkkiksessä ilman pitkiä jonoja. Lapset kieppuivat isännän kanssa laitteissa koko rahan edestä, meikäläiselle riitti Taikajoki ;). ( Kuinka sitä näin vanhempana tuleekin niin "merisairaaksi" pienestäkin pyörityksestä)? Onneksi meille vähemmän huimapäille on rakennettu Koiramäki, jossa olisinkin voinut ihastella kaikkia yksityiskohtia kokonaisen päivän. Siis ihan mielettömän upea karkkikylä, josta nappailin monia kuviakin. Voin laittaa niitä näytille vielä myöhemmin lisää.

( Kaikki allaolevat kuvat Säkänniemestä )


Railakkaan huvipuistoilun jälkeen matkamme jatkui Poriin ja vanhaan Raumaan. Kirppareita ja sisustuskauppojakin osui mukavasti kohdille mamman iloksi, ja isännän kauhuksi. Porissa kävimme yökyläilemässä isäni luona. Kirjurinluoto, ja Pelle Hermannin puisto ovat takuuvarmat lapsiperheen kesänviettopaikat :)



Takaisintulomatkalla pyörähdimme taas Tampereella. Kiertelimme kaupoissa, ja kävimme syömässä. Jälkiruokakahveet käytiin hörppimässä ystäväni Allidaalian luona. Olipa ihana tavata pitkästä aikaa, ja saimme ihastella samalla uunituoreen keittiöremontin tuloksia, joita voit käydä kurkkaamassa täältä: http://allidaalia.blogspot.fi/



Tampereelta pörhälsimme mökille huuhtomaan matkapölyt lammen vilvoittaviin aaltoihin, ja rentoutumaan saunan lämpimiin löylyihin. Mökkiyön jälkeen olikin mukava jo palata kotiin, vaikka sotkut olikin vastassa, ja hirveä lista tekemättömiä hommia odottelemassa. Katsotaan nyt, jaksaako listaa alkaa lyhentelemään...ulkona kyllä paistelee tänäänkin ihanasti aurinko, joten taidan odotella sadepäiviä ;)


Tulipas nyt pitkät lomasepustukset. (Tuskin kukaan jaksoi lukea ;). Laittelen vielä jossain vaiheessa värikuvia siitä ihanasta Koiramäestä!

Aurinkoista heinäkuun jatkoa!

Iida Emilia

10 kommenttia:

  1. Jaksoi lukea :)
    Ihania kuvia teidän lomasta! Meillä oli mahdollisuus käydä tuolla Pelle Hermannin "kylässä" hiihtolomalla, mutta jostain syystä se vain jäi :(
    Pitää varmaan ensi kesänä, kun Turkuun mennään, niin ajaa sitä kautta :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä tätä tarinaa ja näitä ihania kuvia olisi kyllä jaksanut vaikka kuinka paljon. Aivan ihanasti otetut kuvat ja hauska tuo väritys :)

    Kummasti nuo pienetkin lomapyrähdykset piristävät mieltä ja tuo vaihtelua normaaliin kotiarkeen, jota talven pimeinä iltoina riittää ihan tarpeeksi.

    Tuo Koiramäki on kyllä nähtävä...se lisättiin juuri loman to do -listalle :)

    VastaaPoista
  3. Hyvin jaksoi lukea ja ihastella taas niin taidokkaita kuvia :)

    Mukavaa lomanjatkoa!

    VastaaPoista
  4. Onpa todella kauniita kuvia!

    Uusi lukija ilmoittautuu mukaan :)

    VastaaPoista
  5. Onkin monta vuotta siitä, kun olen Särkänniemessä käynyt. Viime kesänä kävin Linnanmäellä. Olimme lähdössä etelään ja mies sanoi, että mennään syömään johonkin ja vei minut hodarille Lintsille...:))

    VastaaPoista
  6. Ihana tunnelma <3 Voi me ei olla vielä päästy tuolla vierailemaan, lomasuunitelmissa ehdottomasti myös <3

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia olet ottanut :)

    VastaaPoista
  8. Oi miten ihania kuvia!
    Hyvää heinäkuuta!:)

    VastaaPoista
  9. Ihastuttavia kuvia jälleen!
    Niin ja häiritsin lauantaitasi postaushaasteelle, joten käy kurkkaamassa Korukoppaa.. :)

    VastaaPoista
  10. Suomesta on aina yhtä ihana nähdä maisemakuvia, lievittää vähän ikävää sinne!

    VastaaPoista