perjantai 26. marraskuuta 2010

Hiljaa hiipii...

Joulumieli löytyikin nopeammin, kuin arvasinkaan!
Lapset halusivat kaivaa joulukoristeet esille, ja niinpä vähän kotia jo koristeltiinkin ( tai ainakin lastenhuonetta ensialkuun ). Kalenteri siellä odottelee malttamattomana joulukuun ensimmäistään. Ostin tuon hauskan lokerikkokalenterin viitisen vuotta sitten yhdestä paikallisesta sisustusliikkeestä, ja nyt onkin tontulla miettimistä pikku-ylläreiden suhteen. ;)

Ihanaa, kun lapset niin innolla odottavat joulua, ja etsivät pihaltakin ikkunan takaa tontun jälkiä. ( niin...äiti on sortunut muutamaan otteeseen tonttu-uhkauksiin...myönnettäköön ;)! Ekaluokkalaisemmekin uskoo vielä täysillä joulupukkiin, vaikka kieltämättä välillä tulee kiperiä kysymyksiä, kuten: " Lentääköhän porot oikeasti"? tai "mistä se tonttu kulkee sisään"? Toivoi myös, että tänävuonna meille tulisi sama pukki kuin viimevuonnakin, koska se oli oikea joulupukki :) Sillä edellisellä oli kuulemma tekoparta ;).


Päätin myös, että nyt en enää pähkäile työasioita, kun eivät ne siitä märehtimällä miksikään muutu! Uskon kyllä, että kaikki tästä selkiintyy aikanaan. Näin joulun alla kun on niin paljon "tärkeämpääkin" mietittävää, kuten: minkä värinen joulu meille tulee tänä vuonna ;)? Olisiko se puna-valkoinen, vaiko vain valkoinen ripauksella piparkakun ruskeaa ja havunvihreää? Hmmm....

Suokaa anteeksi huonolaatuiset kuvat! ( Vanhalla kameralla otetut ) Lupasin kyllä itselleni, että nyt laitan blogiin vain selkeitä kauniita kuvia, mutta järkkäri on miehen matkassa, joten ei ole aina saatavilla inspiksen iskiessä!


Lähetän myös tässä kiitokset kaikille vierailijoille! Mukava kun käytte, ja jaksatte ilahduttaa kommenteilla :) Ja lämpimästi tervetuloa uusimmat lukijat!

Jouluisin terkkusin:

Iida Emilia

17 kommenttia:

  1. Kaunista... Meillä ekaluokkalainen kysyi: "Äiti, onko se joulupukki ihan OIKEASTI olemassa? Haluan tietää totuuden." Eipä siinä auttanut kun kertoa totuus... Kyllä se jonkunlaisen joulun taikuuden pois vie, mutta pienemmät sentään uskoo vielä monta joulua. :) Mukavaa ensimmäistä advenmttiä teille.

    VastaaPoista
  2. Nina: Kiitos, ja mukavaa adventtia teillekkin!Kyllä se totuus kirpaisee! Odotan myös, että milloin tuo kysymys esitetään, ja silloin totuus on kerrottava! Nyt olen kyllä sanonut, että eivät tontut tee kaikkia lahjoja, vaan myös kaikki tutut ja sukulaiset auttelevat lahjojen ostossa. Eikä oikea joulupukki ehdi joka taloon vaan välillä tulee varapukki! ( Kauheaa narrailua ;)!

    Samaa perinnettä pitää näköjään jatkaa, kuin mihin itsekkin aikanaan uskoi silmät kirkkaina :)

    VastaaPoista
  3. Meillä myöskin ekaluokkalainen, joka uskoo vielä joulupukkiin, mutta sinun tavoin olen kertonut, että aikuiset hieman auttavat tonttuja ja pukkia lahjojen teossa ja hankinnassa. Odotan hetkeä, jona hän kysyy tai ilmoittaa, ettei joulupukkia ole - kuinka suuri pettymys se on?? Itse en tuota omasta lapsuudesta muista.. Ja millä ilveellä asia pysyy silti salassa kolmelta pienemmältä. Pähkäilyä kerrakseen :)

    Kiva tuo joulukalenteri. Meillä on parina vuotena ollut jouluinen hiiri, jonka taskuihin olen laittanut tontun kirjoittaman vihjelapun, josta kunkin aamun yllätystä voi etsiä. Tänä vuonna ostettiin kaupan yllätyskalenterit.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Mukavia hetkiä sinulle joulunodotusten merkeissä.

    Voiii - se jo, että on pienet lapset tuovat sen joulun tunnelman tullessaan.
    Sen vasta ymmärtää kun lapset ovat aikuisia :)

    VastaaPoista
  5. Ihanaa tunnelmaa, tuo kalenteri on ihana. Meillä on pojilla joulusukat jotka toimii kalentereina. Meillä on nuo pojat vielä niin pieniä ettei ihan taideta koko pukkijuttuja käsittää. ;D Mutta tonttuja yrittää esikoinen tiirailla ja meidän oma tonttupoika on tärkeä, sille käydään supisemassa välillä toiveita ja kaikkea mahdollista. ;) ♥

    VastaaPoista
  6. Meillä onkin edessä eka joulu kun tyttö ymmärtää siitä :) saas nähdä pelkääkö pukkia..

    Kauniita tunnelmallisia kuvia, ihania joulukoristeita teillä!

    Mukavaa viikonloppua ja adventtia!

    VastaaPoista
  7. Meillä poika tahtoi pitkään uskoa joulupukkiin. Ja ihana ajatushan se itsellekin on, että jossain kaukana tuntureiden takana, revontulten laaksossa on pieni tonttukylä, jossa tällä hetkellä on aherrus ja kiirus:)

    Ihania koristeita teillä.

    VastaaPoista
  8. Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle <3 Meidänkin eppu uskoo vielä pukkiin ja tonttuihin. Yksi ilta oli takapihalla tutkimassa taskulampun kanssa näkyykö tontun jälkiä *<:)

    VastaaPoista
  9. Hehee, meilläkin kävi viime jouluna oikea joulupukki. Miehen veli, maskeerattuna niin etten meinannut itsekään tuntea. Ei kyllä tuntenut koirakaan vaan veti sellaiset rähinät että piti saunaan sulkea. Vielä täällä siis uskotaan ainakin siihen pukkiin, tosin toiset on kuulemma tekopukkeja! :D

    VastaaPoista
  10. Kauniita kuvia!
    Meidän eskarilainen esittää myös tiukkaan sävyyn joulupukkiin liittyviä kysymyksiä. Mutta uskoo kuitenkin vielä niin todella.

    Mukavaa viikonloppua! Ja ensimmäistä adventtia!
    -kisu-

    VastaaPoista
  11. ihastuttavia tunnelma kuvia:)
    meillä ei enää lapsukaisia joten se oikea joulun tunnelma ei tule enää...
    nyt sitä osaa nauttia kiireettömästä ja rauhallisesta joulusta vapaapäivineen!

    ihanaista ensimmäistä adventin aikaa sinne<3
    lämmöllä
    Päivi

    VastaaPoista
  12. Kaunista!
    Oikein mukavaa joulun odotusta ja ensimmäistä adventtia<3

    VastaaPoista
  13. Olepas laittanut lasten huoneen jouluiseen kuntoon, kivaa punaista siellä. Ja nuo punaiset huopatossut on kuin minulla oli lapsena, oih!!

    Mukavaa adventtia!

    VastaaPoista
  14. Ihanaa joulun odotusta! Niin kauniita kuvia, tää sun blogi on mun ihan ykkös suosikki :) Juu ei ne asiat murehtimalla parane..aina ne jotenkin tapaa järjestyä. Nyt nautitaan lasten riemusta ja joulun valmistelusta sekä odotuksesta eikös niin :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Voi kiitos teille jokaiselle tasapuolisesti :) Ja kiitos Nonnukkaliini <3

    Mukavaa adventtia! :)

    Täällä valmistaudutaan pikkujoulurientoihin!

    VastaaPoista
  16. Oletpas laittanut lasten huoneeseen kauniita joulusia juttuja! <3

    Se on kyllä ihanaa kun lapset uskovat joulupukkiin!:) Kysymyksiin on toisinaan vaikea vastata! :)

    Mukavaa adventtia!

    VastaaPoista
  17. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia.
    Joulun odotus on jännittävää aikaa kun pienten kalentereiden luukut avautuvat ja tontut kurkkivat ikkunoista sisään.
    Ihanaa ensimmäistä adventtia Pilvenhattaralle <3

    VastaaPoista