maanantai 27. joulukuuta 2010

Kauniit jouluiset muistot

Jälleen yksi joulu takanapäin, ja kasapäin kauniita muistoja talletettavaksi mieliimme ja valokuva-albuumiin.

Tämän joulun vietimme omassa kodissamme, niinkuin meillä on ollut tapana aina joka toinen vuosi. Seuraavana jouluna matkaamme sitten taas todennäköisesti anoppilan herkullisten pöytien ääreen ( mikäli en ole voittanut lotossa ja ostanut sitä ihanaa vanhaa Willaa, jonne mahtuu koko suku ;)
Jouluumme kuuluu tietyt perinteet ja rituaalit, joista harvoin poiketaan.
Aamusella lapset löytävät kuusen alta yhdet paketit, jotka tonttu on käynyt yönhämärinä tunteina salaa tuomassa. Kinkku nostetaan uunista, ja sitä maistellaan tietenkin jo heti aamupala-pöydässä. Saunan lempeissä löylyissä peseydytään juhlaa varten.
Puolenpäivän aikaan käydään anoppilassa joulupuurolla. Sen jälkeen haemme äitini kyytiin, ja käymme laskemassa kynttilät rakkaidemme haudalle ( tällä kertaa hyvin nopeasti, sillä pakkasta oli n. 25 astetta ).
Kotiinpalattuamme lapset alkavat odotella jo malttamattomina pukin tuloa. Valmistellaan yhdessä joulu-ateriaa, ja lopulta se pukkikin ovelle kolkuttaa! Vietetään iltaa rauhallisesti joulumusiikin soidessa taustalla, kynttilöiden loisteessa, ja lasten leikkiessä uusilla leluillaan. Herkutellaan suklaalla ja nautitaan. ( Ainoastaan yöllinen kirkossa käynti on jäänyt pois muutamana jouluna, mutta eiköhän sitäkin perinnettä jatketa lasten kasvettua :)
Näistä perinteistä se joulu syntyy!

Joulupukki ja pikku-apulaiset :)

Juhlava kattaus syntyi kukkien, kynttilöiden, kangas-serviettien ja pakettinauhan avulla ;)
Tänä vuonna joulu tuntui menevän hirmuisen nopeasti, enkä siitä vielä tahtoisi irti päästää. Haluan fiilistellä vielä hetken, ennenkuin koristeet riisutaan kuusen oksilta, ja joulu pakataan laatikkoon...odottamaan taas seuraavaa kertaa :)
Nyt nautin lomaviikosta lasten kanssa. Ehkä pyörähdän vähän alennusmyynneissäkin ;)
Tahdon myös kiittää teitä lukijoita mukavista kommenteistanne, ja mahtavaa, että uusiakin lukijoita on taas mukaan ilmaantunut! Tervetuloa :)


Jouluisin ja kiitollisin mielin:
Iida Emilia

18 kommenttia:

 1. Leppoisia lomapäiviä ja
  vuoden viimeisiä:)

  lämmöllä
  Päivi

  VastaaPoista
 2. Kauniilta ja tunnelmalliselta joulunne kuulostaa ja näyttää! Ehkäpä sinne kirkkoonkin pian taas pääsette, toivotaan niin. Itse en osaa rauhoittua ilman kirkossakäyntiä..Hyvää lomaviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanan kauniita joulutunnelmakuvia! Teidän joulu vaikuttaa olleen ihastuttava. :) Ja ihan harvinaisen kaunis joulupukki on teillä vieraillut. :)
  Iloisia välipäiviä!

  VastaaPoista
 4. Kauniit jouluperinteet teillä.
  Ja upeasti kuvatut kuvat. Kertakaikkisen ihania <3
  Hyvää lomaviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Itse jäin myös kaipaamaan joulukirkkoa, mutta tosiaan, tulee sekin aika taas joskus.

  Kauniita joulukuvia ♥

  Letkeitä lomapäiviä!

  VastaaPoista
 6. Ihanat perinteet ja kuvat. ♥

  VastaaPoista
 7. Joulu on jokaisella erilainen kun lueskelee blogeja. Teillä on ollut ihana joulu.
  Joulukirkko olisi kiva ottaa perinteisiin mukaan, mutta tuntuu ettei jaksa herätä niin aikasin. Lapsuudessa minulla oli tapana äidin kanssa mennä jouluaamun kirkkoon ja silloin se alkoi jo klo 6.

  Leppoisaa lomaa.

  VastaaPoista
 8. Kaunis kattaus ja ihania joulumuistoja.
  Leppoisaa lomaviikkoa!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat kuvat. Kuusi on niin kaunis ja kattaus myös. <3
  Joulu meni tosiaan jotenkin erityisen nopeasti tänä vuonna... Liekö syynä lyhyet vapaat. Mielelläni mäkin olisin vielä jatkanut lomailua ja joulua, mutta pakko sitä oli itsensä arkeen taas repiä.. Meillä alkoi niinkin tympeästi, että isäntä on päivät töissä ja minä illat... Huoh. Mutta antaa joulun kuusineen ja tuoksuineen viipyä vielä hetken... ennen kuin rynnätään taas kevättä ja pastellin sävyjä kohden! ;)

  Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia! Ihana tunnelma! :)

  VastaaPoista
 11. Edellisten kävijöiden tapaan ihastelen valloittavia kuvia, tunnelmaa ja mahtavaa kuusta. Tuollaista en ihan hevin heittäisi pihalle :)

  VastaaPoista
 12. Oi miten ihanat kuvat ja tunnelmat! Aivan ihana kuusi, todella kaunis! Ja niin suloiset lapset. JA kattaus, niin kaunis myös! Kuullostaa teidän joulu ihanalta ja paljon samaa myös meidän aatossa. Mukavia välipäiviä ja lomaa :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos teille <3

  Kyllä se kirkossa käynti jotenkin kuuluu jouluun ( ja toki se on suositeltavaa muulloinkin ;)mutta tärkeää olisi muistaa kaiken herkuttelun ja lahjavyöryjen keskellä se joulun oikea sanoma :)

  Kyllä täällä on nautiskeltu lomapäivistä ja joulunrippeistä :) Toisaalta kuusi jo varistaa aikalailla, eli uudenvuoden jälkeen taitaa saada lähtöpassit. Sitten kohti kevättä ja uusia tuulia :)

  VastaaPoista
 14. Ai että, niin hauniita ja tunnelmallisia joulukuvia, ja ihana kuvaus teidän joulun vietosta. Joulu meni kyllä liian nopsasti ohi, vaan onneksi on tunnelmia, joihin palata.

  Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Kauniita kuvia ♥
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 16. Anonyymi10.30

  Mukavia jouluperinteitä teillä.

  Joulu meni taas niin nopeasti ohi, just kun ehti saada kaiken valmiiksi ja laitettua niin se ihanuus olikin jo ohi:( mutta kuvat ja muistothan meillä säilyvät:)

  Toivottelen oikein ihanaa uutta vuotta 2011!!

  VastaaPoista
 17. Ihastuttavia joulutunnelmia!!

  ONNELLISTA VUOTTA 2011!!<3

  VastaaPoista
 18. Onnea ja riemurikasta uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista