keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Huussi, osa 2.

Tässä ne nyt vihdoin tulee; vessakuvat ennen ja jälkeen remontin :)

Aloitimme pintaremontin jo hiihtolomalla, joten melko kauan tuo muutaman neliön uusiminen kestikin ( vaikka kovasti miehelleni väitinkin, että tää on ihan helppo homma ;). Olin suunnitellut toiletin muutosta n. neljän vuoden ajan, joten voitte varmasti kuvitella, kuinka valmis lopputulos palkitsee. Tuntuu mukavalta, että kodin maalaishenkinen sisustustyyli jatkuu huoneesta toiseen, myös wc-tiloihin, sillä tuleehan tuolla pienessä huoneessa asioitua monta kertaa päivässä.


Vanhan vessan kaakelit boordeineen olivat jo aikansa eläneet, vaikka periaatteessa olivatkin vielä ihan hyväkuntoiset. Muovinen peilikaappi, ja pieni allaskaappi oli sijoitettu tuohon nurkkaan, ja niiden vieressä oleva pitkä kapea kaappi tuntui vievän vaan tilaa.


Suurin muutos syntyi varmasti valkoisen kaakelimaalin avulla. Tila raikastui ja suureni silmissä. Maalasin laatat kahteen kertaan, ja lopputulos on todella hyvä. Jotkut vieraamme ovat jopa luulleet, että vaihdoimme kuitenkin kaakelit uusiin. Pesin ensin laatat kunnolla ohjeiden mukaan, ja kuivumisen jälkeen vetelin pienellä vaahtomuovitelalla maalia pintaan. Saumat jäivät hieman epätasaisiksi, joten käsittelin ne myöhemmin saumatussilla. Huom! Ei kannata ravistaa kaakelimaalia, niinkuin itse tyhmänä tein, sillä joihinkin kohtiin jäi pieniä ilmakuplia, mutta eivät nekään silmää häiritse ;)

Kellastuneen paneelikaton maalasin kolmeen kertaan paneelikattomaalilla. Lattia jäi vielä entiselleen, mutta iso matto peittää sen ihan mukavasti. Haaveilen saavani siihen joskus mustavalkoruudulliset kaakelit.
Koko takaseinän levyinen tumma taso avarsi myös tilaa. Hyllyjen eteen ompelin verhon. Malja-altaan hankin Starkilta. Hana, peili, lamput ja naulakko Ikeasta. Myös pönttö sai uuden tumman kannen Ikeasta.

Mahdollisimman pienellä budjetilla yritimme remontista selvitä. Tämä olikin meidän ensimmäinen hieman isompi uudistus kodissamme. Tarvitsimme myös sähkö- ja putkimiehen apuja. Seuraava kohde onkin sitten vessan vieressä oleva yhdistetty kylpyhuone/kodinhoitotila, mutta nautitaan nyt hetki rauhassa tästä :)

Mukavaa päivän jatkoa kaikille, ja kiitokset edelliseen postaukseen tulleista kommenteista!

Iida Emilia

Ps: Sain säädettyä blogin leveyksiä, mutta otsikko heitti kummasti tuonne vasempaan laitaan! Mitäköhän sille voisi tehdä? Voi apua ;D
30 kommenttia:

 1. Tosi ihana... Upea muutos! Tykkään! Ja kaakelimaalilla todella saa ihmietä aikaan.
  Otsikko kuva kannattaa muuttaa yhtä isoksi kuin blogin leveyskin. Näin ainakin saat sen keskelle. :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi hyvälle pienintä yksityiskohtaa myöden! Kaakelit ovat nyt oikein kauniit!

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno!!
  Tuo valkoinen väri kyllä suurentaa pienenkin tilan :)
  Oikein onnistunut muutos!! :)

  VastaaPoista
 4. Upea huussi :) Todellakin onnistunut muutos, tykkään!

  VastaaPoista
 5. ei voi muuta sanoa kun todella onnistunut lopputulos!! Tykkään!

  VastaaPoista
 6. Onnistunut muutos!!
  Huone muuttui aivan täysin.. Kelpaa nenää puuteroida! :)

  Ihanat nuo kannu ja malja-allas :)

  VastaaPoista
 7. Ei kyllä tunnistaa samaksi huoneeksi. Aivan upeeta!

  VastaaPoista
 8. Siitä tuli aivan upea. Tykkään. ♥

  VastaaPoista
 9. Upea lopputulos, erittäin avara ja viihtyisä. Erityisesti pidin tuosta verhosta tason alla. Siihen liittyen haluaisin kysyä, että miten se on kiinnitetty ja miten se on käytössä toiminut?

  VastaaPoista
 10. Wau, mieletön muutos ja lopputulema juuri minun(kin) makuun! :)

  VastaaPoista
 11. Oi, miten kaunis siitä tuli kokonaisuudessaan! Aivan ihana! Kyllä nyt kelpaa istuksia pitempääkin, hih ;)
  Ja kiitos, kun muistutit mua tosta kaakeleiden maalausmahdollisuudesta... Tämä pitää näyttää myös tuolle miehelleni ;)
  Meilläkin mennään tällä hetkellä kovin pienellä budjetilla kodin muutosten kanssa, teidän vessa on täydellinen esimerkki siitä, miten "pikkurahallakin" voi saada ihmeitä aikaan! Vähän kekseliäisyyttä, vähän omaa viitseliäisyyttä, vähän Ikeaa... Kaunista!

  VastaaPoista
 12. Tosi ihana tuli:)Meillä on just tollanen ysäri vessa ja pesuhuone.Pitäis remontoida.Olis vaan aikaa ja rahaa.

  VastaaPoista
 13. Todella hieno lopputulos!Vau! Todella kauniit värit.
  Olitkin saanut jo leveyttä säädettyä. Itse en ole keksinyt muuta ratkaisua kuin leventää otsikkokuvaa, jotta sen saa keskelle. Laittaa vaikka valkoiset raidat reunoihin, jos haluaa itse kuvat pienempänä. :)

  VastaaPoista
 14. Täällä kyllä huokastaan että on ihana:)

  VastaaPoista
 15. Tästä tuli aivan ihana!!Tykkään paljon!
  Todella onnistunut muutos!Kyllä kannatti!<3

  VastaaPoista
 16. Eipä arvaisi, että kaakelit ovat maalattu. Innostuin ideasta. Meillä ikävät vaaleansiniset kaakelit kylppärissä. Niissä tosin epätasainen, rosoinen pinta - mahtaiskohan onnistua?

  VastaaPoista
 17. Aivan mahtavan näköistä ja nopeasti olette selviytyneet. Ehkä se "hyvin suunniteltu..." pitää paikkansa...

  VastaaPoista
 18. Voi luoja kuinka kaunis ja mikä muutos! Aivan kerrassaan ihastuttava!

  VastaaPoista
 19. Aivan loistava muutos, tosi hieno on teidän uusi huussi!

  VastaaPoista
 20. Muutos on todella hyvä! Kyllä kannatti aloittaa maalausurakka :D
  Tykkään!

  VastaaPoista
 21. Upeahan siitä tuli!

  VastaaPoista
 22. Mieletön muutos, vau!! Muutenkin kotisi on aivan upea :)

  T: Säännöllisesti blogiasi seuraava Mymmeli

  VastaaPoista
 23. Voi kiitokset teille kaikille yhteisesti <3

  Marleena: Verho on kiinnitetty sellaisella "vaijerijutulla", jota saa valmiina ostaa rautakaupasta tai hyvin varustetuista tavarataloista. Itse ostin Tarjous tavaratalosta. Siinä tulee siis koukut ja vaijeri mukana. Ompelin verhoon vain kujan, josta vaijerin pujotin sisään. Ihan hyvin tuo tuntuu toimivan, vaikka kyllä kaapin ovet varmaan käytännöllisemmät olisivat. Mutta nätti toi verho kyllä on ;)

  Marita: Kyllä uskon, että maalaus onnistuu rosoisempaankin pintaan. Kysäise vaikka vielä rautakaupasta. Siitä vaan kokeilemaan :)

  Äärelä: Hih! Kiva kuulla, että oltiin mielestäsi nopeita. Itsekun ajattelin, että tää projekti kesti ikuisuuden ;) Mutta olihan toi suunnitteluaikaan verrattuna lyhyt aika :D

  (Ja kiitos taas muokkausvinkeistä! Täytyypä yrittää tehdä jotain tuolle otsikolle...vai mikä banneri se nyt onkaan...ei olis pitäny mennä muuttelemaan mitään ;D )

  VastaaPoista
 24. Wau, hieno hieno hieno!

  VastaaPoista
 25. Hieno muutos! :)
  Meillä on kanssa tehty ikuisuus vessa remonttia ja nyt se odottaa että saisimme viimeiset jutut ruuvailtua seinille, niin jo odotan että kaikki olisi valmista.

  VastaaPoista
 26. Aivan ihana muutos! <3

  VastaaPoista
 27. Ei voi muuta sanoa kuin että WAU!!!

  VastaaPoista
 28. Ihanan näköinen wc ja hyvin onnistunut muutos :) Eksyin tosiaan blogiisi vasta ensimmäistä kertaa... kiva blogi, tulen vierailemaan jatkossakin :)

  t. Marika

  sisustusassari-blogista

  VastaaPoista
 29. Mitä tässä enää noihin edellisiin kommentteihin lisäisi, mutta siis wau, todella upea ja onnistunut muodonmuutos! Tuolla kaakelimaalilla saa näemmä ihmeitä aikaan.

  Onnea vaan onnistuneesta lopputuloksesta, kyllä tuolla kaikkien yksityiskohtien ja tarkkaan suunniteltujen värisävyjen keskellä nyt kelpaa istua. :)

  VastaaPoista