tiistai 24. tammikuuta 2012

Winx-kukkaiskeiju synttärit

No nyt on kolmipäiväiset synttäririennot takana, ja rakas esikoisemme saateltu jo yhdeksän vuoden ikään. Lauantaina tupa täyttyi koulukavereista, ja naapurin lapsosista. Sunnuntaina kotiimme suuntasivat sukulaiset, ja maanantaina vielä rääppiäisiin saimme kivoja vieraita lisää. Huh! Kyllä juhliminen on rankkaa, mutta myös niin mukavaa :)

Juhlien teemaksi sankari toivoi lempparihahmojaan, eli Winx-keijuja, ja värimaailmaksi valikoitui keväinen vaaleanpunainen sekä vaaleanvihreä. Kuvia tuli napsittua kaikessa hässäkässä yllättävän vähän, ja aika huonolaatuisia jotenkin, mutta saatte vähän kuitenkin maistiaisia viikonlopulta kuvien muodossa.

Kakkuun olisi ollut saatavilla erilaisia valmiitakin kakkukuvia, mutta päätin yrittää itse tuollaista marsipaanimaalausta, sillä sain eräältä tuttavaltani lainaksi kakkujen maalaukseen sopivia pastavärejä. Yllättävän hyvin onnistuivat ensikertalaiselta, ja taisinpa innostua asiasta niin paljon, että tilaan itsellenikin tuollaisia pastavärejä. Olenkin aikanaan tykännyt hirveästi piirtää ja maalata, mutta tuo harrastus on valitettavasti kokonaan jäänyt, joten tässähän muodossa saisin elvyteltyä taitoja uudelleen :)





Pursotukset vaativat vielä aika paljon harjoitusta... ;)

Vaikka viikonloppua juhlistettiinkin näin keväisissä väreissä, niin ulkona paukkuu edelleen pakkanen, ja lunta satelee lisää. Nautitaan nyt hiihdosta, luistelusta, ja pulkkamäkeilystä täysin siemauksin! Päiväkin on ihan selvästi jo pidentynyt!

Rattoisaa viikkoa!

Iida Emilia

Ps: Itse en tosin omista hiihtimiä ;) Ehkä ensi vuonna sitten...

21 kommenttia:

  1. Kakkukuvasta tuli todella hieno! Ja ihanan keväiset värit.
    Oikein mukavaa tiistaita

    VastaaPoista
  2. Kakusta tuli upea! :) ihanan näköinen synttärisomistus muutenkin. Onnea vielä!
    Ja kyllä, sieltä ne päivät pitenee;)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis kakkukuva ja ajatella et omin käsin teit :) muutenki kaunis kakku ja ihanan keväinen kattaus :) Koko kotinne on tosi kaunis :)

    VastaaPoista
  4. Tosi hienoja, eivätkä kyllä yht'äkkiseltään näytä ensikertalaisen luomuksilta ollenkaan. Tiedän kyllä mistä puhun :) Itse kokeilin vuosi sitten myös pastavärejä eikä se onnistunut noin hyvin! Suosittelen kyllä että tilaat värejä, minä myös koukutuin niihin :)

    Pitääpä näyttää pikkusiskolle nuo kuvat. Taitaa haluta samanlaiset kakut omiin juhliinsa :)

    VastaaPoista
  5. vähän samannäköisen päivityksen laitoin eilen, meillä oli vaan niitä valmis-kuvia ja neiti huolehti pursotukset.. :) Todella kauniita tuli sun kakuista ja ihanan näköistä muutenkin!
    Onnea päivänsankarille!

    VastaaPoista
  6. Upea kakku, tuo kakkutouhu vei mullakin koko käden...joten varo vain!

    VastaaPoista
  7. Erica: Kiitos, ja oikein mukavaa tiistain jatkoa sinullekkin :)

    Jasmiina: Voi kiitos! :) Ja todellakin on päivä pidentynyt. Kello lähestyy neljää, ja vieläkin aika valoisaa. Ihanaa :)

    Johanna: Kiitos paljon kauniista sanoistasi <3 Senverran pitää tnnustaa, että osittain piirsin tuon kakkukuvan läpi. Elikkä marsipaanin alta kuulsi senverran tulostetun keijun ääriviivat, että sai mittasuhteet kohdilleen, mutta yksityiskohdat piti tehdä omin käsin ;)

    Marika: Kiitos tuhannesti :)Tein onneksi ennen noita keijuja yhden harjoituskappaleen, ja hetki kesti, että oppi tota pastaa käyttämään, kun oli sellaista aika "limaista", mutta äkkiä siihen sitten tottui. Ja todellakin jäin koukkuun :). Tulostin nuo keijukuvat netistä, ja tosiaan osittain pystyin piirtämään marsipaanin läpi, jotta sai mittasuhteet oikein. Kun se kuva on saatava kerralla natsaamaan, kun eihän sitä voi kai pyyhkiä mitenkään ;)

    Kotomon Taina: Kiitos paljon, ja onnea teidänkin synttärisankarille <3

    VastaaPoista
  8. Miia: Kyllä näin taitaa käydä mullekkin ;) Sun luomksiin en kyllä yllä!

    VastaaPoista
  9. Olet kyllä todella taitava! Minä olisin saanut aikaan ehkä tikku-ukon...

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköisiä kakkuja! Ihana teema synttäreillä ja raikkaan keväisiä värejä :) Myöhästyneet onnittelut sankarille !

    VastaaPoista
  11. Upea kakku! Ei kyllä leipomon kakulle jää yhtään toiseksi... Voi kun itekin osaisin taiteilla tuollaisia.
    Ihana blogi kaikenkaikkiaan, tosi kauniita sisustuksia ja asetelmia<3

    Mukavaa viikkoa,
    Kookos

    VastaaPoista
  12. Hieno kakku!
    Kuinkas sen raaski syödäkään... :)
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Ihanat tunnelmat juhlakuvissa! Ja hieno kakku! Paljon onnea sankarille jälkikäteen!
    -k-

    VastaaPoista
  14. No jopas olet taitava, itseltäni taitaisi moiset maalailut epäonnistua totaalisesti. Tosi kiva tuo kattauksen väri, niin keväisen hempeä. Onnittelut isolle neidille!

    VastaaPoista
  15. Höpö höpö! Ihan on ammattilaistasoisia pursotuksia ja nyt et voi sitten säkään (?) enää ikinä aliarvoiden puhua leipomustaidoistasi!!! Niin on upeat täytekakut kuvineen kaikkineen!
    Ihanan keväiset keijukaissynttärit teillä ollut kolmen päivän maratonina ja aivan mieletön pikku kaunotar siellä kuvissa vilahti myös :) Onnea hirmuisesti 9-vuotiaalle näin jälkijunassa!
    ps. meillä ihan sama juttu, että kuvien otto synttäreillä jäi kovin vähälle :( Eihän sitä muistettu kaiken tohinan keskellä...

    VastaaPoista
  16. Kiitos, kiitos kaikille <3 Nopeasti täällä visiitillä ennen töihin menoa...

    Ei tosiaan tullut edes päivänsankarista itsestään kunnon kuvia ollenkaan!!! Täytyy ehkä ottaa erikseen joku 9v-potretti..

    VastaaPoista
  17. Voi mahoton miten ihanat synttärit <3 Onnea 9-vuotiaalle neitoselle hurjan paljon! Ihana tuo kaakku! Mun kaveri kans tekee noita kaakkukuvia ja ne on kyllä kivoja. Ihanata viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  18. Ihana kaakku ja ihanan näköiser synttärit, onnea 9-vuotiaalle!

    VastaaPoista
  19. Ihanilta synttärijuhlilta näyttää!
    Ja kakkukin niin hieno :)!
    Meijän lastenkekkereillä on aina tuo sama "vika",sitä ku on niin paljon kaikenlaista höösäämistä,kaffettelua ja muuta...että kuvailuun ei vaan tahdo aika riittää tai sitte se vaan unohtuu heti,ku kynttilöiden puhallus-kuvat on otettu ;)!

    Ihana idea tuo viirinauha.Pitää pistää se muistiin!

    VastaaPoista
  20. Anonyymi6.45

    Vau, oletpa taitava:) ja ihanan hempeän tyttömäiset värit siellä synttäreillä ovat olleet valloillaan.

    Mukavaa loppuviikkoa teille.

    Venl

    VastaaPoista
  21. Nonnukka, Ruususuu, Kikke ja Venla: Kiitos ihanat! Viestejänne on niin ilo lukea <3

    Servettiviirinauha on tosiaan helppo ja nopea tapa saada vähän juhlatunnelmaa viritellyksi. Pystyy aina valkkaamaan väreihin sopivat, ja jos servetit loppuu juhlissa kesken, niin sieltä viirinauhasta saapi lisää ;)

    VastaaPoista