sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lomailua ja maalauspuuhia

Leppoisan letkeää sunnuntaita!

Täällä alkoi odotettu talviloma. Isäntä jää tenavien kanssa viikoksi hölläilemään, mutta meikämamma joutuu vielä muutamaksi päiväksi töihin ennen omia vapaitaan. Tällä lomalla ei ainakaan hiihdellä ( ellei hankita vesisuksia ;) mutta harmaasta ja kuraisesta säästä huolimatta loma on aina lomaa!

Loma alkoi kunnon siivouksella, ja lettukesteillä. Kävimme myös Helsingissä serkkutytön synttäreillä. Kiitokset vielä sinne kälylleni mukavista juhlista :). Flunssa alkaa helpottaa, ja olen ehtinyt pitkästä aikaa tarttua maalisutiinkin.

 
 
 
Sain kivan mahdollisuuden tutustua, ja testata uutta markkinoille tullutta  Country French - maalia.
Tämä jauhemainen maali on luonnon omista ainesosista syntynyt Vanhan ajan perinteinen maali, jota voi käyttää huonekaluille ja seinäpinnoille.


 
Maali on mattapintainen, luontoystävällinen, hengittävä ja kotimainen. Siksi se herättikin heti kiinnostukseni.
 

Monasti vierastan huonekalumaalien kiiltoa ja muovimaisuutta. Tämä Country French-maali jätti kauniin mattamaisen ja hennon karhean pinnan, joka sopii erinomaisesti maalaisromanttiseen ja vanhaan tyyliin hurahtaneille.
 


 Maalijauhe oli pakattu kauniiseen ekologiseen pahvipakkaukseen, ja  maalin sekoitus onnistui kätevästi litran jäätelöpurkissa. Lisäsin jauheeseen kunnolla vispaten vettä, ja odottelin puolisen tuntia maalin tekeytymistä.
 
Vaikka maali oli hyvin kevyttä ja hieman vetisempää kuin "tavallinen" huonekalumaali, niin sitä oli erittäin helppoa ja miellyttävää käyttää. Maali oli myöskin lähes hajutonta ( mieto kalkin tuoksu ), ja siksi todella mukavaa työstettävää. Maali soveltuukin myös allergikoille ja raskaana oleville.

Kannattaa muistaa, että maalia tulisi sekoittaa vain tarvitsemansa määrä kerrallaan, sillä maali säilyy vain pari päivää, koska se ei sisällä keinotekoisia säilöntäaineita.
 

 
Maali kuivui tosi nopeasti, elikkä sain yhden päivän aikana tuolin maalattua 3-4 kertaa. Parilla maalikerroksella olisi saanut mukavan hieman läpikuultavan pinnan, mutta useamman kerroksen jälkeen pinnasta tuli peittävämpi. Lopuksi halusin hioa kulmia reilulla otteella, ja maalin mattamainen koostumus teki hiomisesta erittäin helppoa.
 
Ihastuin maaliin todella paljon! Taidanpa kokeilla sitä vielä muihinkin huonekaluihin, ja seinäpintoihinkin voisi saada kivan näköistä eläväistä pintaa :)
 

Värisävyjä löytyi 45 erilaista. Kaikki luonnollisia, pehmeitä sävyjä. Itse valitsin kokeiluuni USVAN harmaata.

Maalit tulevat myyntiin sisustuskauppoihin, ja lisäkysymyksiä voit esittää vaikkapa Country French- facebook sivustolla.
 
 


Nyt meillä jatkuu laiskanletkeän sunnuntain vietto saunan löylyissä, ja sen jälkeen leffan äärellä.
Käytiin me tänään toki vähän ulkoilemassakin!

Oikein mukavaa lomaa muillekkin lomailijoille!

Iida Emilia


 


12 kommenttia:

  1. Ai että näitä kuvia, miten ihania! <3

    Kylläpäs tuolla maalilla sai kauniin pinnan aikaiseksi! :)

    Mukavia lomia, kun ne sinulle koittavat :)

    VastaaPoista
  2. Ihanuus miten kaunis nurkkaus ja kauniita asioita sen ympärillä! Tosi kaunis väri ja ihana rouhea lopputulos, oikein onnistunut lopputulos <3

    VastaaPoista
  3. Kaunis väri !
    Vois itsekkin kokeilla maaleja ... koti kaipaa väriä :)
    Upeita kuvia !

    VastaaPoista
  4. Ihanan luonnollisen näköisen lopputuloksen sinä ja maali saitte aikaan! ;) ♥

    VastaaPoista
  5. Tosi kaunista jälkeä sait aikaan kera maalin, sudin ja hiomapaperin.
    Ihana lopputulos ja passaa niin hyvin tuoli tuohon nurkkaukseen.

    Työiloa ja kivaa alkanutta viikkoa <3
    Me lomalaiset lähdetään tästä Touhutaloon puuhastelemaan.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana tuli kyllä! Niin kaunis tuo sävy <3 Ja nämä kuvat, aina yhtä ihania!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana lopputulos <3

    VastaaPoista
  8. Kaunista:) Meilläkin maalattiin juuri usvalla... seinää kylläkin...

    VastaaPoista
  9. Kiitos käynnistänne, ja mukavista viesteistä :)

    Kiva kuulla jos tekin tykkäsitte lopputuloksesta. Itse olin kyllä myytyä naista :) Nyt tekisi mieli kokeilla seinäpintaan väriä myös.

    VastaaPoista
  10. Toi maali kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta, kiitos vinkistä! <3

    VastaaPoista
  11. Anonyymi10.51

    Kiitos todella mielenkiintoisesta jutusta! Heti kyselisin että pohjustitko huonekalun ennen maalausta millään tavalla? Hioitko, pesitkö soodalla vai laitoitko maalin suoraan pintaan? Entä laitoitko pohjamaalia, ja jos laitoit, niin millaista? Minulla on mummon vanha pieni kirjoituspöytä, jonka haluaisin maalata, ja tämä maali varmasti sopisi. Terveisin,Tarja Lohjalta.

    VastaaPoista
  12. Hei Tarja!

    Kiitos viestistäsi, ja mukavaa kuulla, että maalipostaus innosti sinuakin :)

    Tuo tuoli, jonka maalasin, oli alkuperäisessä värissään, ja hyvin kulunut, joten sitä ei tarvinnut hioa, enkä myöskään laittanut mitään pohjamaalia alle. Ainoastaan pyyhkäisin tuolin ensin nihkeällä liinalla ja miedolla tolu-pesuaineella, jotta mahdolliset rasvaläiskät hävisivät.

    Suositeltavaa toki on huonekalua kevyesti hioa ennen maalausta, etenkin jos huonekalussa on ennestään vanha kiiltäväpintainen maali alla.

    Tuosta pinnasta tulee mielestäni ihanan aidosti vanhan oloinen, ja miellyttävän mattapintainen. Suosittelen lämpimästi tuollaiseen vanhaan perintöhuonekaluun tätä :)

    VastaaPoista