perjantai 6. kesäkuuta 2014

Mökkiprojektia


No niin, laitetaanpas nyt muutama kuva mökkiprojektista tänne blogin puolelle, kun niiden perään oli jokunen lukija kysellyt. Kuvaaminen on ollut hieman haasteellista mökillä ( etenkin kun olen unohtanut kameran lähes aina kotiin ;) tai ilma on ollut usein pilvinen ja sateinen. Lisäksi remontin vuoksi pikkumökissä ja verannalla lojuu kaikenlaisia epämääräisiä tavara- ja huonekalukasoja, joita en blogiin halua kuvata. Mutta sellaistahan se remppaaminen on, että paikat ovat jonkinaikaa sikinsokin, ja sitä on sietäminen :)

Ilmat muuttuivat iloksemme taas kesäisiksi ja lämpimiksi. Puolen tunnin ajomatka mökille maalaismaisemissa on terapiaa sielulle! Siinä unohtuu samantien maalliset murheet ja paineet. Siis niiiin kaunis on Suomen suvi, että ihan sydän meinaa pakahtua. Mökin pihaan astuttaessa kielojen tuoksu ottaa avosylin vastaan ja lintujen orkesteri soittaa suloisia säveliään. 
Rannan tuntumassa Rodo on puhjennut upeasti kukkaan!







Mökin maasto on mäkistä ja mäntyistä. Kukkaistutuksia ei tänne edes kaipaa, sillä ympäröivä metsä ja lammenranta toimii katseenvangitsijoina. Täällä ollaan ihanasti keskellä luontoa!

Kuvassa näkyy etualalla vanha hirsimökki, johon on jälkikäteen rakennettu terassi. Tämä mökki on nyt temmellyskenttäni. Taustalla komeilee uusi mökki, jossa vietetään paljon aikaa. Siellä on kaksi makuuhuonetta ja yhdistetty olohuone/avokeittiö. Muutama vuosi sitten tänne asennettiin aurinkopaneelit, joista saadaan sähköä. Juoksevaa vettä mökkeihin ei tule
.


Vanha mökki on hyvin pieni ja hämärä. Kellastuneet hirret syövät päivänvaloa, ja ikkunan edessä oleva lasitettu terassi imee viimeisetkin valonpisarat. Tarkoituksena olikin saada pikkutupaan hieman valoa lisää ja muutenkin lisätä viihtyisyyttä.

Ensitöiksemme mökki tyhjennettiin, ja kävin imurilla seinät läpi, jotta pölyt ja hämähäkinseitit saivat kyytiä. Pesin hirret laimealla pesuaineella, ja odotin seuraavaan päivään seinien kuivumista.



Appiukkoni toivoi seinille kuultomaalia. Itse en yleensä kauheasti hurmaannu kuultavista maalipinnoista, ja pelkäsin että lopputuloksesta tulisi suttuisen näköinen. Tutkailin blogeista erilaisia vinkkejä ja vaihtoehtoja, ja ihastuin hengittävään Uulan Ilona -maaliin, jonka kerrottiin soveltuvan erittäin hyvin vanhoille puupinnoille. 


Sävyksi valitsin lopulta pähkäilyjen jälkeen puhtaan valkoisen. Toisena vaihtoehtona olisi ollut vaaleanharmaa. Maali oli ihanan kevyttä ja helposti levittyvä, eikä haissut oikeastaan ollenkaan. Kahden maalauskerran jälkeen lopputulos miellytti silmää, ja maali peitti yllättävän hyvin kellastuneen hirren.

Ikkunanpuitteet ja ovien pielet maalasin myös kahteen kertaan Uulan peittävällä kalustemaalilla.
Kyllä vaan alkoi mökin ilme jo kummasti raikastua!



Katto vaatisi mielestäni myös valkaisevan käsittelyn yhteneväisyyden vuoksi, ja sekin lisäisi vielä huoneen avartumista. (Asiasta käydään vielä keskustelua vaarin kanssa ;) Muuten maalaushommat alkavatkin olla loppusuoralla. Oven maalaaminen on vielä kesken, ja ikkunan ruudukot ajattelin sisäpuolelta myös käsitellä. Mökissä on myös vaarin omatekoiset täyspuiset keittiönkaapistot, joihin ei kosketa. (Pientä tuunausta vaan). Lattiahan onkin jo aikanaan  maalattu vaaleanharmaalla, ja se onkin aivan täydellinen! Piakkoin pääseekin sitten siihen hauskimpaan hommaan, eli sisustuksen pariin. Jee! Laittelen sitten lisää ennen- ja jälkeen kuvia :)




Oikein ihanaista kesäviikonloppua kaikille!

Iida Emilia

20 kommenttia:

  1. Kyllä on iso onni saada viettää aikaa noin kauniissa paikassa <3 Mökistä tulee niin kaunis! Valkoinen oli hyvä valinta, ihanan raikas! Suomen suvi on niin kaunis, nautitaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä <3 Saa olla kiitollinen appivanhemmille, että ollaan aina tervetulleita tuonne mökille :)
      Ja kiitos kehuista. Uskon myös että mökistä tulee kiva.
      Kesä on ihmisen parasta aikaa! :)

      Poista
  2. Ihana mökki kyllä tulee tuosta!! Ootan innolla sisustuskuvia jo! :) huikean kaunis pihapiiri.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saikku <3 Mullakin jo sormet syyhyää sisustamaan ;) On vaan hieman hidasta tämä puuhailu, kun täytyy töissäkin käydä aina välissä, ja omaakin kotia yrittää hoitaa :)

      Poista
  3. Lupaavalta näyttää, ihana projekti sulla <3

    VastaaPoista
  4. Ihana ja valoisa muutos! Oikein täällä kihisen jännityksestä miltä siellä näyttää sisustamisen jälkeen, :)
    Kesäistä viikonloppua ja remppailoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu :) Kyllä tosiaan tila heti valaistui kummasti, ja toivotaan että sisustelun jälkeen näyttäisi myös kivalta. Sisustan vanhoilla olemassa olevilla tavaroilla. Saas nähdä mitä tuleman pitää ;)

      Aurinkoista viikonloppua sinne myös <3

      Poista
  5. Näyttää nyt jo niin lupaavalle. Pidä meidät ajan tasalla projektissa! :) ja voi miten ihanalla paikalla mökki onkaan, kyllä tuolla mieli lepää ja stressi häviää! On se suomen luonto vain kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pidän ajantasalla ja kuvailen taas kun jotain uutta tapahtuu. On tuo mökki kyllä sellainen rentoutumisen tyyssija <3

      Poista
  6. Hyvä muutos...valoisuus tuli mökkiin..:)

    VastaaPoista
  7. Ei kun jatkat vaan Vaarin jallittamista, se uudistushan jää kesken jos kattoon ei kosketa.. ! ;) mahtava järvimaisema teillä siellä! Nämä Suomi-luontokuvat sattuvat sydämeen näin kesällä kun ei itse pääse sinne.. =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaari oli antanut siunauksensa myös katon maalaukselle, joten talkoot jatkuu! Jee :D

      Suomen suvi on kyllä niin kaunis että henkeä salpaa! Harmi kun se kestää niin hetken vaan :/ Sä saat nautiskella läpi vuoden ihanista keleistä. Vähän kuin olis aina lomalla :) Tai ehän sielläkään kai aina hyvä keli ole?

      Poista
    2. No ei täälläkään pelkkää aurinkoa aina ole, talvi se täälläkin, tosin ei lumena vaan vetenä.. ;) ja monele tää kesälämpö mikä nyt on parhaimmillaan (nyt n.+30, elokuussa +40) on monelle suomalaiselle "huono keli", mut mä nautin!! =D

      Poista
  8. Millainen tuo katto oikein on? Mökistä tulee varmasti hurjan kaunis, kun kaikki on valmista =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KAtto on tuollaista erikoista heinäseipään oloista puurimaa. Enpä ole tuollaiseen aiemmin törmännyt. Toivotaan että mökistä tulis viihtyisä jotta siellä voisi majoittaa yövieraita :)

      Poista
  9. Ihana projekti !
    Mökistä tulee niin kaunis kun pääset tositoimiin.
    Toivottavasti Vaari taipuu ja saat maalata katon ja
    uusimaan mökin arvoiseensa kuntoon. Vanhat pinnat
    kaipaavat välillä uudistamista. Touhukasta viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Arvaten olen itse aivan innoissani projektista;). Katon maalaukseen saatiin lupa ja eilen jo hommaa aloiteltiin. Harmi kun ei ollut koko viikonloppua aikaa touhuta kun lähdimme pikku reissuun, mutta pian hommat jatkuu :)

      Poista
  10. Lindo post! Lindas as imagens.
    parabéns!
    janicce.

    VastaaPoista
  11. Vau! Onpa upea muutos :) Niin raikas :)

    VastaaPoista