keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Istutuspöytä kuormalavoista


Heipsan!

Taas pääsi vierähtämään tovi jos toinenkin viime postauksesta. Olemme viettäneet kaiken liikenevän ajan ulkosalla, lähinnä mökillä kevätpuuhissa, mutta omassakin pihassa on saatu jotain aikaan.
( reissukuvat on melkein jo muokattu, joten pian pääsen niistäkin postailemaan ).

Siis ensinnäkin...IHME on tapahtunut!!! Minussa asuu ehkä sittenkin pienenpieni puutarhurin alku.
Olen yhtäkkiä yllättänyt itseni selailemalla puutarha-aiheisia blogeja ja lehtiä. Kirjastostakin tarttui mukaan pienen pihan puutarhakirja ja jokin kumma palo on syttynyt sisälläni: 

haluan meille vihreän keitaan!

Tiedän että matka tästä nykyisestä tilasta unelmien puutarhaan tulee olemaan pitkä ja kivinen, mutta alkuun on jo päästy ;) Pikkuhiljaa opetellen eteenpäin. Haastetta toki riittää kun kaikki pitää tehdä pienellä pudjetilla, mutta uskon että se on mahdollista. 


Ihan ensimmäinen haaveeni puutarhaan on ollut jo pidemmän aikaa istuspöytä. 

Pinterestiä selaillessani silmiini osui yksinkertainen ja helppo idea, jossa kuormalavoista ja laudoista oli kyhäilty pöytä istutushommia varten.

Meillä sattuikin pihasta löytymään vielä pari ylimääräistä kuormalavaa, koska olin juuri saanut työkaveriltani kasan lavoja terassiprojektiani varten. Lisäksi mökiltä purettiin eräs vanha varasto, josta jäi kaunista harmaantunutta lautaa yli. Materiaalit olivat siis valmiina, enää tarvittiin vain saha, vasara ja kasa nauloja. 

Sahasimme lavat puoliksi ja asetimme ne pystyyn, jolloin laudat voi helposti naputella lavojen päälle ja välikköihin. Pöydän leveyden voi itse määritellä lautojen pituuksien mukaan. Pöydästä tuli myös ihan tukeva kun laudat naulattiin pöytään kiinni. Toki tuonne takaosaan voi halutessaan tehdä laudoista ristikot lisätueksi.Asetin maahan lavan alle kuitukangasta, jotta pohja pysyisi siistimpänä.
Pöydän alaosaan virittelin vanhan verhokankaan palan, joka peittää mukavasti multasäkit taakseen.
Hyllyille ja tasoille saakin sitten kaiken tarpeellisen: ruukuista kastelukannuihin nätisti esille ja helposti saataville.

Yhdestä laudanpätkästä naputtelin seinään vielä naulakon. Siinä suuret naulat toimivat koukkuina istutuslapiolle ym härpäkkeille.

Mökiltä löytyi varaston purkuhommissa ihania vanhoja juttuja, kuten puinen lapio, pikkusanko ja vesisäiliö, jotka pelastin pihamme koristukseksi.


Pöydästä tulikin oikeastaan juuri sopivan karu ja rouhea minun makuuni ja erityisesti ilahdutti se, että tähän hommaan ei kulunut penniäkään, ainoastaan hieman aikaa ja vaivaa.

Lisäksi sain pihan yhteen tyhjään varjoisaan nurkkaan ( jossa kasvit eivät oikein menestyneet ainakaan minun konsteillani ) silmiä miellyttävän alueen.


Eilen olikin ensimmäistä kertaa oikein kesäisen oloinen päivä. Tarkeni jopa ilman takkia pihassa puuhastella. Kyllä se kesä sieltä tulla tupsuttaa!
Aurinkoista viikkoa!


Iida Emilia


30 kommenttia:

 1. Anonyymi5.13

  Aivan upealle näyttää! Mun innostus odottaa vielä itseään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu!
   Ehkä se innostus vielä iskee! Itse ajattelin olevani toivoton tapaus ( tai varmaan olenkin ) mutta ainakin nyt pää on täynnä ideoita ja intoa :)

   Poista
 2. Romanttinen maalaistunnelma välittyy kuvissa ja hienointa tavaraat hyötykäyttöön ja ei maksanut mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :) Sepä tässä olikin kyllä hauskinta, että hyödyllinen asia syntyi vielä täysin ilmaiseksi.

   Poista
 3. Ihanan rouhea kokonaisuus! Kyllä tuon äärellä kelpaa aloitella puutarhurin hommia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Toivotaan että pöytä pysyy kasassa ja lapiot käsissä tällä harjoittelijalla :D

   Poista
 4. Anonyymi10.35

  Hyvältä näyttää ❤️ Tuon ääressä varmasti puutarhahommat&istutukset sujuu ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! kiva kuulla että te lukijatkin tykkäätte :)
   Oli tosiaan ihan juuri soppelin korkuinenkin tuo pöytä joten mukava siinä on istutella.

   Poista
 5. Annmari Pirkanmaalta11.40

  Mahtavaa! Juuri istutin kukkia pihalle, vapaapäivä kun oli.... Ja haaveilin istutuspöydästä :) Ja nyt päivän päätteeksi kun tulin koneelle katsomaan lempiblogejani NIIN SINÄ OLIT TEHNYT UPEAN PÖYDÄN!!!! Saanko matkia??
  Ihanaa kevättä ja kesää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii... ihana kommentti :) Kiitos paljon ja ilman muuta saapi kopioida idean käyttöön! Oli kyllä huomattavasti mukavampaa kukkien istuttelu pöydän äärellä kuin maassa kyykkien :) Mukavaa oli myös se että tarvikkeet löytyy nyt samasta paikasta.

   Oikein iloista kesän odotusta myös sinne :)

   Poista
 6. Tosi hieno, olis kyllä kiva tuollainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siitä vain nyt omaa pöytää väkästämään :)

   Poista
 7. Ihan täydellinen istutuspöytä! Ja tuollainen olis vielä niin kätsykin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeellinen kapistus tosiaan ja ihan kivan näköinenkin pihan perukoilla :)

   Poista
 8. Aivan ihana istutuspöytä!! <3 Minä istutuspöydästä olen haaveillut jo kolmisen vuotta, mutta edelleen se on siellä haavelistalla vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi <3
   Nyt vaan nikkaroimaan :)

   Poista
 9. Ihana lopputulos! Ja niin kaunista harmaata lautaa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lauta oli tosiaan huippujuttu :)

   Poista
 10. Kauniin rosoinen pöytä ja koko nurkkaus <3 kauniita ajanpatinoimia tavaroita ja nuo harmaantuneet laudat!! Kyllä tuolla on nyt mukava puuhastella :)

  VastaaPoista
 11. Tulipa hieno istutuspöytä! Aivan ihanat kuvat! Hyviä istutteluhetkiä! <3

  VastaaPoista
 12. Kiva istutuspöytä! Minulle Muru teki sellaisen kolme vuotta sitten ja edelleen wörkkii... ja säästää mun selkää. Olen kyllä huomannut että pöydän tekijäkin sitä kyllä mieluusti käyttää omissa nikkaroinneissaan. Monitoimipöytä siis 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kikka! Ihanaa kuulla että sielläkin on ollut pöydällä kovasti käyttöä :)

   Poista
 13. Tykkään tästä ideasta! Ja siis nerokas idea "täytellä kuolleita nurkkia" jollakin kauniilla ja hyödyllisellä ennemmin kuin taistella saako pidettyä hengissä jotain kasvia huonoissa olosuhteissa. Nyt muutama tomaatintaimi vaan kipuamaan tuohon lautaseinää vasten niin tulee ihanaa viheriäisyyttä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) Juu jotain vihreää tuohon kasvamaan kesäksi. Tosin tomaatit eivät viimevuonna kypsyneet kunnolla tällä seinustalla; kun tähän paistelee ainoastaan ilta-aurinko. Silläpä tämä onkin ollut niin varjoisa ja tylsä nurkkaus :)

   Poista