lauantai 28. huhtikuuta 2018

Lomailua ja pihan kevätpuuhia

Moikka pitkästä aikaa!

Kevätkiireitä pukkaa, enkä ole millään ehtinyt blogin ääreen turisemaan. Ja vaikka tämän viikon olenkin ollut lomalla, niin pihapuuhat ovat voittaneet koneella istumisen mennen tullen. 

Kevät etenee mukavaa vauhtia ja luonnon ihmeitä on ihanaa seurailla. Tähän aikaan vuodesta onkin kivaa lomailla ja päätin jo ajat sitten, etten aijo tätä lomaa kaapin uumenissa viettää! Haaveena oli alunperin lähteä isännän kanssa pienelle viikonloppureissullekin, mutta kun se ei onnistunutkaan, niin kaappien siivous alkoi kuulostaa pakolliselta suunnitelmalta. Myös ikkunat kaipasivat kipeästi pesua, mutta pääsin onneksi luistamaan niistä hommista ilmojen salliessa pihan kuopsuttelun.

Vihdoinkin tuntuu, että mietintämyssyn sisällä olisi kehittynyt ideoita, joilla saisin pienestä takapihastamme helppohoitoisen ja viihtyisän keitaan. Tahtoisin pihaan selkeitä oleskelupaikkoja. Paljon terassia, sepeliä ja kukkaruukkuja. Haastetta suunnitelmiin asettaa se, että toteutus tapahtuu minibudjetilla, sekä se, että kanimme syö kaiken vihreän mitä eteen sattuu osumaan ;)Loppuviikosta saimme isännän vapaapäivänä valmiiksi koko pihaa kiertävän aitauksen, joka on edeltäjäänsä siistimpi ja tukevampi. Nyt Apollonkin reviiri kasvoi puolesta pihasta koko takapihan kattavaksi! Pitkäkorva ei tosin tuntunut arvostavan laajempaa ulkoilualuettaan, koska siltikin löysi jonkun pienen rakosen, josta karkasi naapurin puolelle!!! ( Tuosta kohtaa aitaus oli loppunut kesken ja olimme laittaneet siihen väliaikaisen esteen, joka ei selvästikään ollut riittävän tehokas ;)

Siellä sitten aamutuimaan loikimme pyjamat päällä kaniherran perässä ja kirosanat raikuivat! Olin kyllä niin valmis tekemään karvahatun moisesta karkulaisesta :D
Tällä hetkellä puutarha muistuttaa sotatannerta, sillä olen riuhtonut pois pari ylikasvanutta tuijaa sekä nuhjuista pensasta, joista en ole tykännyt oikein koskaan. Niiden tilalle on tulossa kesäkeittiötä sekä istuskelualetta. Saa nähdä onko toteutus yhtä hieno, mitä kuvittelen sen päässäni olevan :D
Olen hankkinut jo muutaman orvokin ja pelargonian terassin piristeeksi, mutta valppaana saa olla ettei joku pitkäkorvainen käy haukkaamassa maistiaisia!


Tänään illalle tiedossa naisten iltaa ystäväni luona. Ohjelmassa mm. jotakin uutta joogatyyppistä tanssia, jota eräs ystävistämme halusi meille ohjata. Sen lisäksi syödään pitkän kaavan mukaan racletteherkkuja ja saunotaan. Joten aika mukava päätös lomalle tiedossa :)

Kivaa lauantaita muillekin!

Iida Emilia

9 kommenttia:

 1. Pihasta tulee varmasti kaunis!
  Apollo näyttää tosi suurelta tuossa kuvassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan näin ;). Tänne ei oikein ole tuota puutarhurin vikaa suotu.

   Hih, no niinpä näyttääkin kaniherra aika jättiläiseltä tuossa etualalla :D
   Apollo ei tosin ihan pieni kani olekaan, koska siinä on kääpiölupan lisäksi ranskanluppaa, jotka ovat tosi isokokoisia :). Tämä kyllä hotkaisee hetkessä kukat parempiin suihin!

   Poista
 2. Kyllä sitä minibudjetillakin saa aikaan ihmeitä. Ja varmaankin teidän pihasta tulee kaunis. Kivaa lauantaita ja viikonloppua.
  Halauksin Erica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Kiva kuulla, että luotatte minuun :D
   Tuntuisi niin helpottavalta, jos olisi iiiso tukku rahaa ja voisi laittaa ammattilaiset asialle. Joku suunnittelisi ja toinen toteuttaisi...mutta nollabudjetilla se on nyt vaan jotakin yritettävä räpeltää ;).

   Leppoisaa sunnuntaita sinne! <3

   Poista
 3. Minäkin luulen, että pihastanne tulee onnistunut ja kaunis! Sinä kun osaat tuon sisustus puolen sisällä, niin miksipä ei piha suunnittelu ja laittokin onnistu 😊 Laitappa sitten kuvia, kun saat joskus valmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia sulle Eerika <3
   Tämä pihan laitto on ollut mulle aina jotenkin haastavaa! Ehkä nämä 80-luvun talon puitteet ovat ne pahimmat, jotka aiheuttavat harmaita hiuksia! Tuntuu, ettei mikään sovi näihin keltaruskeisiin aitoihin. Mutta näillä on mentävä ;)

   Laitan kuvia kyllä, jos (kehtaan) ja asiat etenee :D

   Poista
 4. Mä en kyllä hetkeäkään epäile etteikö teidän takapihasta tulisi ihan tosi hieno!Voi ja tuo teidän pupu, mun piti näyttää siitä siskolle kuvia ja sen seurauksena sisko meni ja osti itselleen pupun:D hyvä pupukuumeen tartuttaja, kun on niin söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos kovasti kannustuksesta ja innostavista sanoistasi! Niitä tarvitaan tässä pihaprojektissa todella :D

   Oi ihanko totta? :) Ihana kuulla ja toivottavasti siellä on siskolla mennyt kivasti pupun kanssa? Mä olen ainakin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka ihana lemmikki kani on ollut ( vaikka toki tihutöitäkin tekee, kuten pureskelee välillä johtoja ja listoja mennessään ), mutta sisäsiisti on, ja eleistä oppii tietämään, mitä tahtoo :). Meillä kesti n. 2kk, ennenkuin Apollo kunnolla kotiutui ja alkoi luottaa meihin. Nykyään hän on aina siellä missä mekin. Ja vapaana 24/7.

   Onkin pitänyt kirjoittaa blogiin juttua siitä millainen kani on lemmikkinä.
   Rapsutuksia sinne karvakamulle ja hauskaa vappua teille! <3

   Poista
  2. Ja facebookissa on muuten Kanit-ryhmä, josta olen saanut paljon apua ja tietoa, jos joku juttu on askarruttanut.

   Poista