keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Makuuhuoneen talviunia

Tervehdys keskiviikkoon!

Rauhallinen aamuhetki ennen töihin lähtöä, kun muu perhe on jo kiirehtinyt menoihinsa. Keittelen puuroa kynttilänvalossa ja viikkailen pyykkejä kaappeihin pyykinpesukoneen pyöriessä taustalla. 
Puhtaat lakanat kutsuvat sitten illalla pehkuihin päivän touhujen jälkeen.

Aamuisin olen ehdottomasti virkeimmilläni, mutta näin pimeänä vuodenaikana huomaan, että energiataso laskee saman tien kun pimeys laskeutuu. Ja tällaisina harmaina suttupäivinä vireystila ei meinaa nousta huippuunsa ollenkaan. Mutta selittelen itselleni, että tämä on nyt tätä talviunien aikaa! Nyt vain ollaan ja rauhoitutaan...ja valitaan iltalenkin sijasta sohvan nurkka, mielellään suklaapatukan kera. Tiedän toki, että tuo tapa ei vireystilaa ainakaan kohenna, mutta mielialaa kylläkin ;)Makuuhuoneeseen on ollut suunnitteilla parikin projektia, mutta ne ovat jääneet vain ajatuksen tasolle. Olen nimittäin haaveillut sellaisesta kattoon kiinnitettävästä verhohärpäkkeestä, mutta tiedä sitten? Liekö vähän liian hempeä...isännän makuun varsinkin. Mutta kattolamppu pitäisi ainakin laittaa vaihtoon.

Myös kylppäriin tarkoitettu puupenkki on näyttänyt unohtuneen sängynpäätyyn, mutta se näyttää ihan kivalta noinkin.

 

Yhden jutun sain sentään valmiiksi asti! Nimittäin tuo Kokkolan reissulta löytynyt, vanha tappinaulakko päätyi makuuhuoneen seinälle ja tykkään sen yksinkertaisen kauniista ilmeestä kovin. Seinällähän oli aiemminkin naulakko, mutta sen ulkonäöstä en oikein välittänyt. 
Piristi kyllä makuuhuonen ilmettä tällainen pienikin asia heti.


Mutta nyt päivän työt odottaa, joten

Ilonpisaroita ja energiaa päiväänne!

Iida Emilia

8 kommenttia:

 1. Aamu on mullakin päivästä se hetki kun saan kaikista eniten aikaiseksi. Ja sitten iltapäivä ruuan jälkeen voiskin vaan maata sohvalla ja ajatus jonkun asian tekemisestä ei nappaa ollenkaan! Mutta yritän myös ajatella, että tämä on nyt vana tämä hetki, pian se taas helpottaa. Toki pari aurinkoista päivää olis aika huippu ihania näiden harmaiden väliin.

  Ihana tuo naulakko ja muutenkin makkarissa niin ihanan kotoisa tunnelma<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vietistä Ulla <3

   Aamut on parhaita :) Ja jännää miten kesäaikaan sitä jaksaa touhottaa vaikka aamusta iltaan, mutta näin talvella puhti loppuu todellakin jo iltapäivästä!

   Viikonloppuun onkin nyt luvattu aurinkoista. Sitä odotellessa. Mutta totta tuokin, että eihän tämä pimeys ikuisuuksia kestä. Aina tästä on selvitty ja onhan tämä tavallaan aika ihanaakin aikaa :)

   Mukavaa loppuviikkoa teille!

   Poista
 2. Viikonloppuisin on meillä pitkät aamut ja se onkin parasta aina.Sulla on samanlainen yöpöytä kuin meillä.Huomasin kuvasta.Tunnelmallinen makuuhuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! <3

   Hitaat ja rauhalliset aamut ovat tosiaan parasta! :)

   Mun työt alkaa arkisin yleensä klo. 10.00. Joskus myöhemminkin. Nautin aina noista, kun saa rauhassa touhuta, vaikka illathan sitten puolestaan venyykin pitkiksi.

   Juu tuo Ikean yöpöytä taitaa olla aika suosittu malli :)

   Poista
 3. Kaunis toi tappinaulakko. Mäkin haluaisin sängynpäätyyn penkin, turha toivo, ei mahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tappinaulakko on kyllä kaunis ja ajaton :)
   Meilläkin makkari on aika pieni, mutta silti piti penkki tuonne jalkapäätyyn tunkea, kun se on niin hauskan näköinen ;)

   Poista
 4. Kauniin ja rapean raikasta <3. Muistelen päivittäin ystäväni äskettäin lausumia sanoa: Päivä alkaa pidentyä taas vajaan kuukauden kuluttua :). Hyvin päästiin näin pitkälle....onneksi. Mukavaa alkanutta viikkoa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kauniit <3

   No kyllä, tuo on aivan totta! Hyvinhän tässä on selvitty ja nyt nämä aurinkoiset pakkaspäivät piristävät ihanasti joulua odotellessa :)

   Ihanaa viikon jatkoa sinnekin! <3

   Poista