tiistai 26. marraskuuta 2019

Joulu lähestyy! Oletko valmis?

Alle kuukausi enään jouluun. Ihanaa! Vai iskeekö sittenkin paniikki?

Tämä loppuvuosi kuluu aina tosi nopeaan, kun hyppää mukaan jouluflowhun :)
Kauheasti olisi kaikenlaista kivaa puuhaa ja perinteitä, mitä haluaisi tehdä ja mitä olisi vähän niinkuin pakkokin tehdä, mutta olen vakaasti päättänyt, että keskityn mieluummin niihin asioihin, jotka tuovat hyvää mieltä, kuin niihin jotka aiheuttavat stressiä.

Tykkään laittaa kotia jo hyvissä ajoin joulukuntoon, kuten tiedättekin. Tällä tarkoitan sisustelua tähtineen, kukkineen ja pikkukuusineen, enkä suinkaan kaappien siivoilua! Toki ne siistit kaapitkin toisivat varmasti hyvän mielen, mutta kun aikaa ei ole kuitenkaan riittävästi, niin jätän kaappien penkomisen ilomielin keväämmälle. Jos joulumieli olisi pelkästään kaappien siisteydestä kiinni, olisin hieman huolestunut? Mutta perus-siisteyttä toki arvostan ja aina ennen joulua tehdään se perusteellisempi joulusiivous. Nyt kuitenkin pimeisiin päiviin tuovat nämä pienet sisustelut iloa ja lohtuakin :)


Pikkujoulut, joulumarkkinat, konsertit, kauneimmat joululaulut...ihania ja perinteisiä joulun tapahtumia, joihin haluaisi tietenkin kaikkiin osallistua. Nähdä ihmisiä, vaihtaa kuulumisia, saada elämyksiä  ja saavuttaa se joulun syvin tunne sydämeen saakka! Mutta aivan yhtä hyvin, ehkä paremminkin sen joulun rauhan voi aistia kotona oman perheen kesken, joululauluja kuunnellen tai hyvää joululeffaa katsellen. Pipareita paistellen ja konvehteja maistellen :)
Joskus pysähtyminenkin on tarpeen.

Itselleni ei osunut tähän vuoteen yhtiäkään pikkujouluja, sillä aikataulut eivät vaan sopineet ystävien tai työkavereiden kanssa yhteen. Ensin se toki harmittikin, mutta nyt tuntuu, kuin olisi saanut lisäaikaa joulupuuhille ja oikeastaan onkin hauskaa, että ensivuoden alkuun on jo kivoja "pikkujoulujuttuja" sovittuna, eikä kaikki hauskuus lopukaan uuden vuoden juhlintaan :D 

Niin ja päästään me sentään isännän kanssa tällä viikolla kuuntelemaan Ismo Leikolaa! Tätä olen odottanut innolla, sillä liput saimme jo kesällä synttärilahjaksi. 


Entäpä sitten joulukortit? Ne perinteikkäät, ehkä vähän pakollisetkin? Postilakonkin uhalla ;)
Mutta kun ajoissa yrittää aloittaa, niin askarteluhan on mukavaa. Ja Pinterestistä löytyy kyllä ideoita jos jonkinlaisia. Mutta en toki pistä pahakseni, jos joku ei kortteja postita. Viestitkin lämmittävät mieltä yhtä lailla.

Itse olen usein tehnyt kortit valokuvista, mutta tänä vuonna innostuin askartelemaan.
Kartongista leikkelin pieniä tumppuja, pipoja ja sukkia, jotka liimailin valmiille korttipohjille. Maalasin valkoisella askartelumaalilla ja ohuella sudilla koristeita asusteisiin ja tussilla piirtelin oksia. Juuttinarusta sai vielä kivasti kolmiulotteisuutta kuviin.


Lahjahommat meinaavat jäädä meikäläisellä aina viimetinkaan ja ne aiheuttavatkin joulussa eniten stressiä, mutta pyrin nyt tosissani siihen, että nekin olisi joulukuun alkuvaiheessa viimeistään hoidettu. 

Muutenkin inhoan sitä kulutushysteriaa, minkä joulu saa ihmisissä, ( myös itsessäni ) aikaan, mutta tottakai läheisiä haluaa jollakin pienillä jutuilla muistaa. Onneksi aikuisten kesken olemme sopineet, ettei lahjoja enää vaihdeta. Lähinnä siis ostamme paketteja vain omille lapsille ja heidän serkuilleen. Toki kummeille ja omille vanhemmille myös. Tämä järjestely on oikein sopiva. Mielestäni on myös järkevää kysellä toiveita etukäteen, jotta vältytään turhilta hankinnoilta.


Itselleni muuten hankinkin jo pienen etukäteislahjan, kun tuulikaappimme tyhjälle seinälle ilmestyivät kauniit puiset naulakot katseenvangitsijoiksi. Pikku-eteinen olikin jäänyt kovin tylsän näköiseksi remontin jäljiltä, mutta nyt näyttää jo paljon viihtyisämmältä. Tuota seesteisen oloista koristenaulakkoa vastapäätä sijaitseekin sitten se vähemmän seesteinen näky, eli takkinaulakko kenkäröykkiöineen! ( Puiset naulakot ja näkö-kyltti saatu Instagram-yhteistyön merkeissä ).


Joululehdistä olen etsinyt kivoja leivontavinkkejä ja tekisipä mieleni kokeilla joitakin itsetehtyjä karkkeja muistamisiksi ystäville, tai ihan omaan herkkupöytään. Muutenhan en joulun ruokien suhteen panikoidu, sillä mieheni hoitaa pitkälti kinkut ja graavit, eikä meitä ahdista ostaa laatikoita valmiinakaan ;). 

Torttuja olemme jo pariin kertaan paistelleet ja pipareitakin kertaalleen. Myös risipuuroa voisi pian keitellä, sillä tähän aikaan vuodesta se maistuu kyllä mielettömän hyvälle.


Eikä siinäkään vielä kaikki! Pitäisihän niitä kranssejakin jossain välissä päästä puuhastelemaan :D
Mutta ajattelin, että jos en tänä vuonna kerkeäkään, niin kaukaaviisaana ostin yhden valmiskranssin ulko-ovelle Parolanaseman markkinoilla käydessäni :). 


Niinpä! Puuhaa siis riittää jos jonkinlaista, mutta muistetaan kuitenkin myös keskittyä nauttimaan tästä odotuksesta ja etenkin niistä asioista, mistä erityisesti tykätään. Joitakin juttuja TO DO-listalta voi varmasti vähän kiertääkin tai mennä sieltä mistä aita on matalin :)

Mitkä ovat niitä teidän lemppari- tai inhokkijuttuja joulun valmisteluissa?

Reipasta viikon jatkoa!

Iida Emilia

9 kommenttia:

  1. Lahjoja on tullut vähän viime päivinä hommailtua. Niiden paketointia aina liikaa viivyttelen. Jos tänä vuonna skarppaisi siinä. Töissä tahtoo kiireet ajoittua loppuvuoteen, että pää on aika sumussa. Leipomuksia ei harrasteta ja laatikotkin tulee kaupasta, mutta kinkku pitää paistaa itse. Oikea kuusi torilta myös jossain vaiheessa hankitaan. Kyllä se tästä pikkuhiljaa! 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että siellä on päästy lahjojen hankinnassa vauhtiin jo. Itse olen ostanut vasta yhden lahjan, mutta siitä se lähtee ja yritän olla ajoissa tällä kertaa :D. Tämä lahjojen osto on itselleni se pahin koettelemus, mutta paketoinnista nautin :)

      Täällä meinaa myös työpaikan joulukiireet häiritä omia joulutouhuja. Ajoittaminen ja ennakointi on nyt tärkeää :D

      Itse osaan myös onneksi armahtaa itseäni ruokien suhteen, sillä kaiken ei tarvitse olla itsetehtyä. Mutta kinkku kuuluu ehdottomasti jouluun ja se aito joulukuusi...tosin meidän isännällä veti viimevuonna nenän niin tukkoon, että saapi nähdä millaisen kuusen hankimme tänä vuonna :)

      Iloa ja tsemppiä joulupuuhiin! <3

      Poista
  2. Thank you very much :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä joulu on vain tunnelmallista aikaa ♡

    https://arkipaivienhelmeilyja.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on kyllä! Nautiskellaan täysillä <3

      Poista
  4. Suloisia kortteja olet askarrellut :).Me emme enään vaihtele joululahjoja aikuisten kesken. Lapset tottakai saavat. Minä kudon aina jokaiselle joko tumput tai villasukat muiden lahjojen lisäksi.
    Minä olen jo raahannut esille tähtiä, valoja ja kynttelikköjä :). Pipareita leiponut ties kuinka monetta kertaa. Piparit tahtovat hävitä meillä mysteerisesti :)
    Ihanaa alkanutta viikonloppua ja ensimmäistä adventtisunnuntaita.
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon viestistäsi Erica <3

      Mun mielestä on myös järkevämpää, ettei aikuisille suotta ostella. Mutta lapset ja nuoret toki lahjoista ilahtuvat :). Ei me edes miehen kanssa osteta enää yleensä toisillemme, vaan säästetään nekin rahat johonkin yhteiseen tekemiseen. Mutta oi nuo itsetehdyt tumput ja sukat on kyllä mukavia lahjoja <3

      Vai on sielläkin piparihiiriä talossa ;). Niin katoaa nimittäin täälläkin aika nopeaan!

      Oikein ihanaa joulukuuta teillekin! <3

      Poista
  5. Kauniita kortteja olet tehnyt ja kivoja jouluisia kuvia. Minulla iskee varmaan joulupaniikki kohta sillä yleensä olen hyvissä ajoin valmistanut kaikkea jouluun liittyvää. Tänä vuonna kaikki on jäänyt muista kiireistä johtuen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Vielä mun pitäis askarrella näitä lisää, vaan enpä ole ehtinyt.
      Tsemppiä sinnekin joulun kiireisiin. Sehän olisikin ihanaa kun rauhassa saisi puuhastella.

      Poista