sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Jouluista olkkaria ja kuusen paikan etsintää

Mukavaa toista adventtia!

Pari viikkoa enää jouluun! Tässä kohtaa aika juoksee hurjan nopeaan, joten olipas tervetullut tämä pitkä viikonloppuvapaa, kun pysähdyimme juhlistamaan 102-vuotiasta Suomeamme. Itsellämme ei ole koskaan itsenäisyyspäivään kuulunut kummempia perinteitä, mutta linnanjuhlia toki katselemme ja teemme vähän parempaa ruokaa kera juhlavamman kattauksen. 

Sydämeen kasvaa vuosi vuodelta syvempi kunnioitus ja kiitollisuus, joka kihoaa kyynelinä silmäkulmiin, aina kun Finlandia tai maamme-laulu kajahtaa ilmoille. Onhan meillä sentään kaunis ja turvallinen maa, missä asua. Emmekä itse voi oikein edes käsittää, mitä menetyksiä ja uhrauksia itsenäisyytemme on aikoinaan monilta vaatinut!


Viikonloppuna aloin pohtia myös tulevaa kuusen paikkaa ja hoksasin, että olohuoneeseen täytyisi saada lisätilaa. Siksi päätin siirtää sohvan "sivuvaununa" toiminutta vanhaa ovipöytää takaisin pöydän rooliin ja näin ollen nojatuolin saimme nostettua keskeltä olkkaria lähemmäs seinustaa ja takaovea. Lisäksi Alkon vanha laatikko päätyi ikkunan alle sivupöydäksi. Ihan kivaa vaihtelua näinkin ja aavistuksen avarampaa, joten pieni kuusi mahtunee jälleen olohuoneen ja ruokailtilan väliin, jossa tällä hetkellä onkin pieni mänty tuomassa joulun fiilistä.

  
Vanhasta ovesta tehty pöytä näyttää taas kivalle pitkästä aikaa ja erityisesti tykkään, kun se on niin kookas, että siihen saa mukavasti asetelmia ja viikonloppu-naposteltavia esille.
Valkoiset tulppaanit ovatkin mitä juhlavampia näin itsenäisyyspäivän tienoilla :)

Sivupöydän seinustalle vaihtui myös asetelmat ja muuttelin peiliseinustan julisteitakin jonkin verran. Tuo kohta on mulle jostain syystä kauhean hankala sisustaa!?


Mutta kylläpä illan tullen kodissa vallitsee lämpöinen tunnelma, kun kynttilät syttyvät tuikkimaan. Erityisesti Alkon laatikon päällä oleva tuikkumeri loistaa lähes takkatulen lailla ja sitä voisi vain tuijottaa pienen ikuisuuden.


Haaveilen, että jonain päivänä saisin rumien pattereiden päälle suojaksi patterinsuojukset ja samalla ikkunalaudan. Taitaahan noita suojuksia saada edullisesti Ikeastakin ilmeisesti? Ja Bauhausissa näytti myös ihan kauniita olevan. Jostain syystä nuo kuitenkin aina jäävät kiireellisimpien juttujen alla unohduksiin. Ehkä siis pärjään edelleen jonkin aikaa ilman :)


Mutta nyt alan valmistaa meille jouluksi toffeeta. Kerron sitten lisää jos kokeiluni onnistuu :)

Oikein leppoisaa Sunnuntaita!

Iida Emilia

4 kommenttia:

 1. Kauniin jouluisia kuvia. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja samoin sinne sinulle :)

   Poista
 2. oi että, teillä näyttää niin ihanan kodikkaalta!
  ja tuo ovesta tehty pöytä on kyllä super kaunis. Mullakin on meidän talossa pari kohtaa joita on jotenkin aina hankala saada sisutettua omaa silmää miellyttäviksi.

  Vähänkö mua nyt jäi kiinnostamaan tuo toffeen teko, onnistuiko se?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ulla! Ihanan viestin jätit <3

   Juu aina löytyy ihmeellisiä romunurkkia ja kohtia, mitä ei saa mieleiseksi sitten millään ;). Tämä seinä on niistä siisteimmästä päästä, mutta joku mua siinä tökkii aina :D. Pitäisi ainakin maalata tuo seinä.

   Voi kuule, tuo toffee-ohje oli niin helppo, mutta silti onnistuin tyrimään ekan yrityksen ja kivikovat toffeet lensi roskiin. Mutta toinen yritys onnistui ja herkut katosikin äkkiä parempiin suihin. Laitan huomenna ohjetta blogiin :)

   Poista