sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Olkkaria ja lehtijuttua

Talvinen tervehdys Pilvenhattaralta! 

Osa teistä olikin jo huomannut, että uusimmasta Unelmien Talo&Koti-lehdestä löytyi juttua meidän kodistamme. Kiitos paljon kannustavista kommenteistanne :) Tämä samainen olkkarin nurkkaus oli päässyt oikein kanteen asti! (Silloin hieman runsaammalla sisustuksella varustettuna). Nyt olkkarissa vallitsee lumenvalkoinen talvitunnelma. Sukset nojailevat seinustaan, ja synttäreiltä jääneet pompom-pallerot leijuvat katossa kuin lumipallot konsanaan.


Viime marraskuussa sain meille kaksi iloista vierasta; valokuvaaja Hanne Maneliuksen, ja monitaituri Ilona Pietiläisen. Päivä oli oikein rento, mukava ja ikimuistoinen. Oli todella kiva tavata herttainen Ilona livenä, sillä aiemman yhteistyömme aikana keskustelimme vain sähköpostin välityksellä. Siispä kun Ilona kyseli, saisiko tulla tekemään meille lehtijuttua, en miettinyt kovinkaan pitkään vastaustani. 

Vaikka toisaalta kotimme ei ihan vielä olekkaan puitteiltaan täysin haaveitani vastaava ( ja siksi olenkin edellisiin lehtikyselyihin vastannut kieltävästi ) niin ajattelin sitten kuitenkin, että ehkä juttu voisi kannustaa teitä muitakin, jotka ette välttämättä vielä asu siinä unelmienne talossa, laittamaan kotianne silti mieluisaksi ja kodikkaaksi.



Lehtijuttu oli oikein kivasti kirjoitettu, ja kuvat olivat taidokkaita! Olipas hassua nähdä oma koti sisustuslehden sivuilla ;). Minä tietenkin kiinnitin silmäni niihin epäkohtiin, joista en itse välitä ( lattiaan, listoihin jne...) mutta niinkuin  "ennen"-kuvista voi päätellä, niin positiivistä muutosta on paljon kuitenkin tapahtunut! Sattumalta löysin kaapinperukoilta nuo asuntoesittelyssä aikoinaan kuvaamani Ennen-kuvat. 

Ai niin, ja tosiaan se oma identiteettinikin sieltä nyt paljastui lehden myötä. Eli oikea nimeni on Maarit, tervehdys vaan :). Blogiin nappasin esikoistyttäreni nimen, joka mielestäni sopii paljon paremmin Pilvenhattaran tyyliin ;) Eli jatketaan Iitulina edelleen.

Minua hymyilytti, kun Ilona tituleerasi minut oikein Remonttireetaksi. ( Ihan kuin olisin täällä jatkuvasti vasaraa paukuttelemassa ;). Mutta toki mulla maalisuti ja porakone kädessä pysyy, ja niiden avulla on paljon aikaan saatukkin. Vielä unelmoin kylppäriremontin lisäksi uusivani lattiat, listat ja väliovet. Lisäksi aion purkaa lastenhuoneen yhteydessä olevan epäkäytännöllisen vaatehuoneen, ja tehdä siitä lisätilaa tyttöjen kammariin. Nyt etsinnässä onkin jonkunlaiset edulliset ja kauniit vaatekaapit. Kiirettä ei projekteilla kuitenkaan ole. Hiljalleen hyvä tulee!

Näillä haavelistoilla jatketaan siis kohti kevättä! Pysykäähän kuulolla :)


Iida Emilia


42 kommenttia:

  1. Juttu oli huippu ihana <3 Ja tosi kiva nähdä sut "kunnolla" hih :) Pian nähdäänkin livenä, että odotan! Kaunist teidän koti on ai että muuttaisin teille mielelläni ;) Ihanan paljon oli muuten kuvia lehdessä teidän kodista ja kanskikuva oli upea!

    VastaaPoista
  2. Olen nähnyt tuon lehden ja kuvat ja juttu oli aivan ihania:)

    VastaaPoista
  3. Kiva juttu oli teistä ja kodistanne.

    VastaaPoista
  4. Hei kaimasein ;)!
    Nyt täytyy ehdottomasti hankkia uusi Talo&Koti :)!

    Vaikka et itse kokisikaan vielä asuvasi siinä haaveiden kodissa, niin moni vaihtaisi silti osiaan kanssasi :)
    Niin viimeistellyltä ja kauniilta kotisi vaikuttaa <3
    Intoa tuleviin remppoihin!

    VastaaPoista
  5. Anonyymi8.34

    Asumme myös kasari-tiilitalossa, joka on kaikkea muuta kuin unelmieni maalaisromanttinen vanha huvila.. ihanaa että löytyi kohtalotoveri! Juttu lehdessä sai silmäni avutumaan omankin kodin suhteen.. muutos on mahdollinen kun vaan uskaltaa siihen ryhtyä!! Ensitöikseen aion puhua miehen ympäri maalaamaan meidänkin ikkunanpuitteet valkoisiksi!! Mikä mahtava muutos ja tuo valoa kotiin. Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä tuohon projektiin hyvän lopputuloksen saamikseksi?
    Kaipasin jutussa vielä enemmän kuvia keittiöstäsi, varsinkin kaapistosta ja välitilaratkaisusta. Jutun avulla löysin myös tämän hienon blogisi :-)ja jäin koulluun saman tien.
    Mukavaa kevään odotusta!

    -Heidi-

    VastaaPoista
  6. Upea on kotinne, kiitos, kun päästit nämä jutuntekijät kotiinne ja jakamaan kaiken tämän ihanan!

    VastaaPoista
  7. Hei!
    Talo ja koti -lehti on uudistunut ihanasta juuri oikeaan suuntaan. Ostin lehden ja ajattelin,että onpa tutunnäköinen asunto ja sitten hoksasin, että sinun kotoahan se olikin! Todella ihanat kuvat ja hyvä juttu!

    VastaaPoista
  8. Hei Maarit! Uusi lukija ilmoittautuu! :) Kotisi on ihana ja ilokseni bongasin muutaman saman jutun kuin omassa kodissani :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi!

    VastaaPoista
  9. Vau, onnittelut lehtijutusta! Itse en hoksannut että kannessa on seuraamani blogistin koti, mutta kaupassa ihastelin, että vau miten ihana kuva tuossa lehden kannessa:) Taidanpa sittenkin ostaa lehden kotiin luettavaksi.

    VastaaPoista
  10. Oli kyllä todella kiva juttu! Ja miksipäs ei, kun on niin kaunis kotikin teillä!:)

    VastaaPoista
  11. Bongasin heti tuttuja kuvia! Ihana lehtijuttu!

    Leppoista alkanutta helmikuuta!
    -k-

    VastaaPoista
  12. Juttu oli kyllä ihana ja voi miten sen pohjapiirroksen voimin oli kiva "kiertää" kotinne joka sopukka. Keittiöstä kyllä minäkin kaipasin enemmän kuvia. Unelmien Talo & Koti on siitä ihana, kun kodeista on todella paljon kuvia. Onneksi lähdit mukaan!

    VastaaPoista
  13. Oli kyllä niin ihana juttu teidän kodista, piti ihan kolmeen kertaan katsella kuvat läpi:) jutun luettuani alkoi tehdä mieli tarttua maalipensseliin:) On se talo/asunto ihan millainen tahansa ulkoapäin ja miltä vuosikymmeneltä tahansa, niin sisäpuolelta voi onneksi muokata tunnelman ihan millaiseksi haluaa ja mikä omaa silmää miellyttää. Sinä olet onnistunut siinä enemmän kuin hyvin:)

    VastaaPoista
  14. Hyvä kun vinkkasit, pitääkin ostaa lehti :)

    VastaaPoista
  15. Minäkin hain lehden kaupasta ja pääsin ihailemaan Ilonan juttua Kauniista kodistanne. Ennen ja jälkeen kuvat osoittivat todella hyvin, mitä taitava remontoija hyvällä silmällä saa aikaiseksi. Teillä on kaunista ja kodikasta!

    VastaaPoista
  16. Varmasti pysytään!
    Äidiltä jo "tilasinkin" lehden :) ja innolla ootan, että pääsen teidän juttua lukemaan ja ihailemaan!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  17. Lehtijuttu oli aivan ihana!! Ja se antoi taas minullekin intoa jatkaa lisää remontointia:) Muutokset, joita olet saanut aikaiseksi on aivan mielettömän ihania!!♥

    VastaaPoista
  18. Lehden tilaajana ja blogisi seuraajana huomasin heti tutun kodin lehdestä, kaunista teillä :)

    VastaaPoista
  19. Oi teitä ihania! Kuinka onnelliseksi tulenkaan kommenteistanne <3 Kiitos tosi paljon jokaiselle :)

    Nonnukka: Kiitos kamusein. Oli kyl ihmeen paljon kuvia juu. En malta minäkään oottaa, että vihdoin tavataan <3

    Maarit-kaimani: Menehän ihmeessä kipaiseen lehti kaupasta. Oli muitakin kivoja juttuja. Lehti on muuttunut edukseen :) Kiitos kauniista sanoistasi <3

    Heidi: Voi miten ihana kuulla, että löysit inspiraatiota jutusta! Ikkunan puitteiden maalaus valaisi koko asunnon! Hioin puitteet ensin kevyesti. Alimmaiseksi laitoin pohjamaalin, ja päälle pari kerrosta maalarin valkolakkaa ( muistaakseni ). Todella hyvin pysyneet. Kova homma, mutta uurastus kannatti.
    Keittiöstä ja vessasta ei tosiaan ollut kuvia, vaikka niihin ollaan tehty ne suurimmat muutokset. Voin tehdä niistä postausta kyllä, ja tuolta oikelta puolelta palkista löytyy kohta: Tunnisteet, ja Keittiö, niin sielä myös jotain juttuja keittiön kaapeista :)

    Virve: Samaa mieltä juu. On muuttunut edukseen lehti :)

    Ani: Kiitos, ja tervetuloa <3

    Unelma säleikkö: Hih, kiva :)

    Ansku: Siellä tosiaan se pohjapiirros nyt oli. Eipä pääse ainakaan eksymään näissä meidän neliöissä ;)Ystäväni myös ihmetteli, että keittiörempasta oli kerrottu kovasti, mutta kuvia ei ollut ollenkaan. Täytyypä tehdä jokin postaus vielä siitä erikseen. Mutta paljonhan sielä niitä kuvia olikin, ja kivasti vähän eri kulmista mistä itse on ottanu :)

    Janica: Oi kiitos <3 No se on kyllä niin totta, että onneksi oikean tunnelman voi luoda ihan mihin luukkuun tahansa.

    Villa Vaahtokarkki: <3

    VastaaPoista
  20. TÄytyypä heti kiiruhtaa ostamaan tuo lehti, onnea kovasti lehtijutusta! :)

    VastaaPoista
  21. Aivan ihana juttu teiltä ja ihanan paljon kerrankin kuvia. Kuten jo fb:ssäkin kerroin, ostin lehden heti, kun kaupan hyllyll osui silmiin teidän olkkari. :) Lehti on ehdottomasti mennyt nyt parempaan suuntaan ja luulenpa että pistän sen tilaukseen.

    VastaaPoista
  22. Tosi kiva juttu kauniista kodista ja taitavasta emännästä! Ihanaa, kun on lehtiä, joissa esitellään elämänmakuisia koteja - ei vain niitä steriilejä edustuskoteja.

    VastaaPoista
  23. Ihana oli poiketa Teillä Maarit, oli ihan mahtava päästä kylään! Vieläkin ihmettelen kaikkia sinun toteuttamiasi asioita. Hymyjä tähän viikkoon :)
    Ilona

    VastaaPoista
  24. Joka paiva odotan tuota lehtea postilaatikkoon,silla minulle se tulee tanne Israeliin tilattuna,mutta aina vahan myohassa.
    Nyt,kun tiedan,etta kotisi on siina,odotan kahta innokkaammin!!!!

    VastaaPoista
  25. Voi että mä olen käärmeissäni; en ole vieläkään saanut tuota lehteä!! Olen siis ollut tilaajana jo vuosia, mutta jostain syystä kaksi viimeisintä numeroa eivät ole tahtoneet meille asti löytyä :( Pitää kaiketi kipasta kauppaan se ostamaan, ja sitten pistää vihaista rekmalaatiota, koska enhän mä malta TAAS odottaa kahta viikkoa, varsinkin jos siellä on teidän ihana koti ... :)

    VastaaPoista
  26. Kodistanne oleva juttu oli todella mukavaa luettavaa ja katseltavaa.

    Ylpeä saat olla kauniista lehtijutusta ja kauniista kodistanne <3

    VastaaPoista
  27. Hieno lehtijuttu! Tutulta näytti ja lehti lähti kauppareissulla mukaan. Nyt sitä on jo selailtu monet kerrat. Onnittelut ihanasta kodista!

    VastaaPoista
  28. Ihana lehtijuttu=)
    Kiitos paljon inspiraation lähteistä!

    VastaaPoista
  29. Kaunista teillä! Kuin satulinnasta:)

    VastaaPoista
  30. Sain omani tänään käsiin! Sun jutun äänestin koko lehden parhaaksi! Mieletöntä! <3

    VastaaPoista
  31. Nöyrimmät kiitokset ja kumarrukset teille ihanille <3 Mukava kuulla, että olette jutusta tykänneet :)

    Toivottavasti Sannan ja Lisaynkin lehdet ovat jo löytäneet perille :)

    Maanvaiva: No ohhhoh! Kiitos, kiva kuulla <3

    Ilonalle vielä halit <3

    VastaaPoista
  32. Minäkin tänään ostin lehden kaupasta, huippu huippu ihana huttu <3 Ja todella kaunista nyt jo! :) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  33. Vihdoinkin sain omani, ja olin kyllä niiiiin onnellinen jutusta ja monista kuvista! Teidän koti on kyllä aina vaan niin kaunis, ai että :) nyt sitten odotellaan vessapostausta ;)

    VastaaPoista
  34. Juttu oli ihanan kotoinen <3
    Maanantaina nähdään ystäväiseni ja lyömme päämme yhteen ja suunnitellaan jotain kivaa :)

    VastaaPoista
  35. Ruususuun äiti: Suurkiitos ihana <3

    Sanna: No kiva, että lehti saapui vihdoin! Mukava kuulla, että tykkäsit :) Juu, nyt täytyy laittaa veski- ja köökkipostausta, kun jäivät lehdestä uupumaan ;)

    Allidaalia: Kiitos <3
    En malta odottaa maanantaita! Nähdään ystäväin :)

    VastaaPoista
  36. Anonyymi8.40

    Onnea lehtijutusta! Teidän koti on sen arvoinen.

    VastaaPoista
  37. Lehti ostettu ja luettu! Tykkäsin, tosi kaunis juttu olikin! Ihan turhaan kiinnität huomiota keskeneräisyyksiin kaiken tuon kauneuden keskellä :)

    VastaaPoista
  38. Oi kiitokset! Teette mut niin iloiseksi <3 Ehkä mä tosiaan turhaan stressaan kaikkea tekemättömiä töitä, kun vois myös iloita niistä asioista, mitä on jo saatu valmiiksi :)

    VastaaPoista
  39. Eilen ostin kaupasta tän lehen ja ihastuin heti teiän kotiin! :) Pakko oli blogi tulla kurkkaamaan samantien. Kiva että jotku muutki asustaa rivitaloissa ja just että niitäki voi sisustaa yhtälailla =)
    Jään seuraamaan blogia!

    VastaaPoista
  40. Tanjuska: Ihana kuulla että tykkäsit :) Tervetuloa seurailemaan blogia! Täytyypäs piipahtaa vastavierailulle teillekkin. Kyllä rivarissa on oikein mukavaa asustaa :)

    VastaaPoista
  41. Heippa!

    En voi olla kirjoittamatta muutamaa sanaa tähän kohtaan, vaikkei se yleensä olekaan tapanani blogeja lukiessani.

    Löysin blogisi lehtijutun kautta ja se vei mennessään. Törmäsin lehteen ensin kirjastossa ja sittemmin ostin lehden kaupasta eikä se sen koommin ole käsistäni (tai ainakaan mielestäni) kovin kauas joutunut. Asumme myös rivarissa ja olen aivan samaan malliin koittanut kotiamme muutella. Itselläkin haaveena tuo vanhan ajan havinaa omaava koti tulevaisuudessa. Aivan ihana blogi sinulla näyttää olevan ja voin niin täysin siihen kyllä samaistua. Ilo löytää näin laadukasta ja iloista lukemista ja katseltavaa! Luomisnystyrät heräävät todella eloon. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  42. Voi kiitos Kata tuhannesti ihanasta kommentistasi <3 Mukava kuulla, että lehtijutusta tykkäsit, ja löysit tännekkin sen perusteella! Tervetuloa lueskelemaan :) Ja ihanaa, jos saat samalla ideoita mukaasi!

    Nämä kommentit saavat minunkin postauksiini taas uutta intoa!

    Ihanaa kevään jatkoa, ja intoa rivarikodin laittoon. Toivottavasti unelmamme vanhasta talosta vielä joskus toteutuvat :)

    VastaaPoista