lauantai 2. maaliskuuta 2013

Toimiva (?) eteinen

Kirkkaat kevätsäteet herättelivät meidät leppoisaan lauantai-aamuun! Esikoisen koulukaveri tuli vielä loman lopuksi yökyläilemään, ja tytöt touhuavat tuolla nyt omiaan, joten päätin naputella blogiini nämä lupaamani eteiskuvat. Näitä nurkkia olen ennenkin kuvannut, mutta nyt yritin ottaa hieman laajempiakin kuvakulmia. 

Eteisemme on juuri sellainen tyypillinen 80-luvun rivarin mallinen; pitkä, pimeähkö L:n muotoinen käytävä. Muuttaessamme sain oikein päänsäryn aina astuessani sisälle tunkkaiseen tuulikaappiin. Mielestäni eteisenkin tulee olla kaunis ja kutsuva, ja tietenkin kaikenlisäksi toimiva. Kun neliöitä ei ole hirveästi, niin tuo toimivuuden toteuttaminen onkin ollut aika haasteellista.



Tuulikaapista en löytänyt valitettavasti kuvia "ennen" remonttia. Naulakkoseinustalla komeili aiemmin lastulevyistä kyhätty tilaavievä kaapisto. Seinät olivat kellastuneet, ja ulko-ovi kulahtaneen männyn sävyinen.

Kaappi sai heti potkut virastaan! Seinät pukeutuivat beigeen, ja ovi raikastui maalarin valkolakalla. ( Kevyt hionta ensin, ja pohjamaali alle ). Isäntä liimaili pitkinhampain paneelit paikalleen. Muistan sen kuin eilisen päivän. Liimaputkilo ei jostain syystä toiminut kunnolla, ja liimaa oli lopulta kaikkialla! Armaani taisi säestää työtänsä "muutamalla" kirosanalla ;D. Mutta saatiinhan ne lopulta paikalleen!

Hattuhyllykkönä toimii vanha Ikean hyllykkö, ja koreihin uppoaa minun sekä isännän pipot, tumput ym. sesongin asusteet. Tässä naulakossa säilytän lasten käytössä olevia ulkovaatteita. ( Kuvauksen aikana lapsoset olivat ulkona, joten ne riemunkirjavat toppatakit puuttuu kuvasta ;). 



Tuulikaapista aukeaa näkymä "hallimme", josta on suora näköyhteys myös olohuoneeseen ja taka-ovelle. Vasemmalle puolelle jäävä ovi käy vanhempien kammariin, ja oikealla sijaitsee lastenhuone. 

Tässä kuva ennen muuttoamme:


Alla kuvaa nykyhetkestä. 

Valkoinen taikamaali on jälleen kerran tehnyt ihmeitä, ja pienillä sisustuskikoilla saatu vähän näyttävyyttä tilaan. Lipastoon kätkeytyy tenavien rukkaset, villasukat ja mössykät. Osaavat jo itse aika kiitettävästi laittaa tavaransa paikoilleen ulkoa tullessaan. Tuossa lipastossa säilyy myös osa lasten kengistä, sekä pyöräilykypärät.


Pikkuvitriinissä ovat esillä pöytäliinat, pitsilakanat, tyynynpäälliset ym. tekstiilit. Nätisti viikattuna, mutta eivät suinkaan mankeloituna ;). ( Silitys on muuten yksi niitä ainoita kotitöitä, joita EN rakasta )!


Vitriinin vasemmalle puolelle jää kulku keittiöömme, ja köökkiä vastapäätä sijaitsee aikuisten vaatenaulakko. 

Tällainen ihanuus ennenmuinoin:


Maalasin kaapiston keltaiset ovet kahteen kertaan maalarin valkolakalla. En pohjustellut sen kummemmin, vaan vetäisin vaan telalla menemään! Uudet vetimet vielä kyytipojiksi, ja ihan kivasti ovat kelvanneet.

Naulakon takki-kaaosta kesytin verhon avulla. Asensimme naulakon yläpuolelle tangon, ja siihen virittelimme kankaan. Simppeli ja suht tyylikäs ;). Kelpaa ainakin paremman puutteessa!
Voisihan tuonkin kiinteän kaapiston vaihtaa johonkin vanhaan talonpoikaiskaappiin. Saisi ilmavuutta ja tilantuntua lisää, mutta toisaalta noihin kiinteisiin kaappeihin mahtuu hyvin tavaraa.

Haaveilen, että ainakin osa eteisen seinistä peittyisi vielä joskus valkoisen paneelin tai raakalaudan alle. Niin, ja se lattia...huoh...voisi olla vaikkapa valko/harmaaruudutettu. Unelmahan olisi tietysti sellainen helmenharmaa vanha kulunut puulattia :)


Tuosta naulakon vierestä kulkee vielä ovi meidän käymäläämme. Siitä voin tehdä vielä oman postauksen erikseen.



Mutta nyt ruokaa lämmittämään, ja ulos auringonpaisteesta nauttimaan!


Mukavaa viikonloppua!


Iida Emilia

Ps: Pieni Pilvenhattara löytyy nyt myös Facebookista ( jahka opin sitä käyttämäänkin ;)

40 kommenttia:

  1. Ei uskoisi kyllä samaksi asunnoksi edes kun noita ennen kuvia katselee! Teillä on kyllä kaunista ja olet taikonut upean maalaistunnelman ja niiin paljon valoa kasaririvariinne!!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Vautsi mikä muutos, ei kyllä samaksi tunnista! :) Tykkään niiiin teidän kodista :)

    VastaaPoista
  3. Niin kaunis eteinen <3 Teidän koti on mielettömän kaunis kauttaaltaan <3

    VastaaPoista
  4. Tuo muutos on kyllä uskomaton ja niin kauniisti toteutettu! Ei voi muuta kuin huokailla ja ihastella. Tämä postaus pitää lukaista vielä monet kerrat, tässä on niin monta ihanaa juttua!

    Aurinkoa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanat muutokset kylla tuli valoisaa ja kaunista! Minakin jumituin aamukahvin ajaksi ihastelemaan kuvia :)

    VastaaPoista
  6. Olisit ollut kuulemassa kun täällä ruudun toisella puolella huokailin ja ihastelin...!! Noin selkeä ja kutsuva eteinen kun olisi meilläkin! Oi ja voi, ihanaa katseltavaa!! <3
    Muuten, minulla on Sinulle haaste Iloa & Unelmaa-blogissani! :)

    Aurinkoista viikonloppua Teille! <3

    VastaaPoista
  7. On kyllä iso muodonmuutos ja niiiiiin kaunista <3

    VastaaPoista
  8. Ihanaa Iida Emilia. Nämä kuvat inspiroivat minua. Olen pitkään pohtinut tuon tuulikaapin ilmeen muokkausta ja sitä millä saisi tavaroita vähän piiloon. Taidan kysästä mieheltä, että mitä mieltä se olisi tuosta verhojutusta :)
    Näistä kuvista tuli vaan niin hyvä fiilis.

    VastaaPoista
  9. Voihan valkoinen taikamaali sentään! Miten kaunista, niin ihanaa... huoh <3

    VastaaPoista
  10. Onpa kaunista. Ihanat ja inspiroivat kuvat tuulikaapista - pitäisi meilläkin käydä sen kimppuun enkä yhtään keksi mitä sille pitäisi tehdä! :)

    VastaaPoista
  11. Jo vain valkoinen pelastaa pulasta :) Niin ihanalta näyttää! Ja hei monethan on ihan maalaanut parketin vaikka hommaahan siinä on...

    VastaaPoista
  12. Anonyymi6.11

    Todella kaunista ja hienoja muutoksia! Ja minusta lattiakin näyttää jopa tosi kivalta, kun ympärillä on niin paljon valkoista ja raikasta muuta sisustusta! :)

    Mukavaa kevään odotusta täältä Itäisestä Suomesta toivottelee,
    Laurel

    VastaaPoista
  13. Anonyymi6.33

    Voi mikä valtava muutos! Upeaa!
    Ja odotan innolla naistenhuoneen postausta ;)

    Rentoa lauantaita sinulle!

    VastaaPoista
  14. Anonyymi6.34

    Muutos on niin valtava, että ihmeitä olet saanut aikaiseksi.Todella valoisa ja kaunis lopputulos. Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  15. Kaunis ja ilmeisen onnistunut muutos! Ja miten paljon hyviä ideoita, kiitos siitä! :)
    Onko tuolle parkettilattialle tehty jotain vai näyttääkö se uudemmissa kuvissa vain vaaleammalta? Itse haaveilen parketin hiomisesta ja uudesta väristä..

    VastaaPoista
  16. Kivasti olet saanut muutokset toteutettua ja heti on paljon raikkaamman ja tilavamman oloista.:)

    VastaaPoista
  17. Tosi hieno muutos!

    VastaaPoista
  18. En malta odottaa että pääsen paikanpäälle ihastelemaan tätä kauneutta ;)

    VastaaPoista
  19. Ihanan valoisa muodonmuutos! Monta ihanaa ideaa. "Käymälä" postausta odotellessa....;)

    VastaaPoista
  20. taitavasti olet osannut eteisen muuttaa kauniiksi :)
    Täälläkin haasteita tuon eteisen toimivuuden kanssa... ;)

    Mukavaa lauantai -iltaa sinulle.
    terveiset täältä

    VastaaPoista
  21. No kylläpä on muutosta tapahtunut! Ja hyvää sellaista :)

    VastaaPoista
  22. Sulla on kyllä uskomaton taito ja taika käsissäsi muuttaa kaikki mihin kosket niin kauniiksi! Tervetuloa meidänkin kuistille :)

    VastaaPoista
  23. Aivan upean muutoksen olette saaneet aikaan! :)

    VastaaPoista
  24. Vaikea uskoa samaksi tilaksi! Näyttää todella kauniilta nyt. :)

    VastaaPoista
  25. Aivan uskomaton muutos koko asunnossanne! Blogiisi -ja lehtijuttuun- palaan usein katsomaan, tämä kotinne on hyvä esimerkki, että masentavista tietyn aikakauden asunnoista ON mahdollista tehdä unelmien koti.
    Iloista viikonlopun jatkoa, minä lähden etsimään sinua facesta :)

    VastaaPoista
  26. No, on todellinen muutos, kyllä maalilla ja tietenkin ammattitaidolla saa ihmeitä aikaan. Sinulla on tuota näkemystä ja ideaa. Teillä on kaunis koti, ihana :)

    VastaaPoista
  27. Teidän kodissa on parasta juuri tämä että joka huoneessa on sama tunnelma ja sisustus on yhtenäistä.
    Minusta parketti näyttää ihan hyvältä ainakin näissä kuvissa,todellisuudessa lienee himpun tummempi. Valkoinen lattia on kyllä ihana,vaikkakin puhuvat että valkoisella lattialla huonekalut "leijuvat".Kyllä nuo meillä ovat paikallaan pysyneet :)
    Kaunis eteinen ja niin siisti!
    Huussia odotellessa :)

    VastaaPoista
  28. Ompas paljon tullut viestejä! Kiitos teille kaikille hirmuisesti ilahduttavista kommenteistanne <3

    Tuosta lattiasta tosiaan vielä:
    Kuvassa se ei näytä muuten edes pahalta, mutta luonnossa se on tummempi ja kellertävämpi ( juuri se keltaisuus pistää mun silmään pahasti ). Emme ole lattialle tehneet mitään tässä asuessamme. Se on ainostaan kulunut käytössämme :).

    Mielessä on ollut monet kerrat hioa lattia, ja lakata/maalata uudelleen, mutta jotenkin urakka tuntuu hirveän vaativalta. Varmasti sen vielä joskus tulen toteuttamaan!

    Kuvat näyttää muuten yllättävänkin valoisilta,( kameran ISO-luku tais mennä ylivalotuksen puolelle ;) sillä tuo eteinen on aika hämärä tila. Toki vaalealla maalilla ja valkoisilla kalusteilla se on muuttunut hurjasti valoisammaksi :)

    VastaaPoista
  29. Aikamoinen muutos.Oon tykästynyt teidän kodin tunnelmaan ihan täysillä.Näitä kuvia ja tunnelmia on kiva käydä ihastelemassa.
    Mustat kynttilän jalat on komeat siellä valkoisella taustalla.Ja nuo kaapit on niin ihanat.Varsinkin tuo lasiovellinen.

    VastaaPoista
  30. Ihanat nuo ennen ja jälkeen kuvat, ei uskoisi samaksi asunnoksi!
    Teidän kaunis koti on niin kodikas isolla K:lla! ♥

    VastaaPoista
  31. Ompas tullut muutosta ja valtava määrä valoisuutta! Eteinen näyttää niin kutsuvalta ja tuo teidän käymälä suorastaan viihtyisältä! Näitä ennen ja jälkeen kuvia on kiva katsella.

    Meillä menossa (ikuinen) remppa ja sillon kun tuntuu, että ei tästä mitään tule kaivan esille ennen-kuvat ja johan on taas toiveikkaampi olo :)

    VastaaPoista
  32. Anonyymi12.05

    Voi huokaus,kuinka kaunista =)Ja ihana pikkuruinen kaunis tuulikaappi!Pysyykö teillä muuten valkoiset matot valkoisina,huomasin että ruokailupöydän allakin on kaunis valkoinen matto.Meidän rähmäkäpälät kyllä pudottavat ruokaillessaan välillä lattialle jotakin (myös minä),eli joudutko useinkin pesemään?Teija

    VastaaPoista
  33. Nice blog, I like your style !

    warm regards Gea

    VastaaPoista
  34. Voi, on teillä kaunista...
    Todella olet osannut komistaa eteisen edukseen!
    Käymäläkin näyttää niin kutsuvalta :).

    On sulla silmää!

    VastaaPoista
  35. Uskomaton muutos:) Kaunista katseltavaa!

    VastaaPoista
  36. Kaunista :) ihana blogi, liityin lukijaksi :)

    VastaaPoista
  37. Jaana Kristiina: OI kiitokset <3 Itsekkin ihailen kovasti teidän hempeitä kodin tunnelmia :)

    Minttu: Kiitos :)

    Eerika: Lämpimät kiitokset :) Kyllä juu epätoivon iskiessä kannattaa muistella, mitä kaikkea on jo saatu aikaan :)

    Teija: Kiitos :)
    Hih, hyvä kysymys. Tiedän, että lapsiperheessä nuo valkoiset matot ovat uhkarohkea veto, mutta olen päätynyt tuollaisiin helposti koneessa pestäviin versioihin ( ainakin siihen asti, kunnes saan joskus uudet valoisammat lattiat ;)Kyllähän niitä saa pestä melkeinpä kerran kuussa. Keittiöön kokeilin pitkästä aikaa mattoa ( kun en kestä tuota lattiaa ;) ja nytkun lapsetkin isompia, niin pysyy se hetken siistinä. Mutta eihän tuo oikeasti ihan paras väri-vaihtoehto ole, muttakun en oikeen muita värejä itse sulata :)

    G-Style: Thank you very much! :)

    Maarit, Sanna ja Manna: Kiitos oikein kovasti :) Ja sydämellisesti tervetuloa Manna lukijaksi!

    VastaaPoista
  38. Uusi lukija ilmoittautuu! :) Teillä on kaunis koti. ♥

    VastaaPoista
  39. Masha: Kiitokset, ja lämpimästi tervetuloa lueskelemaan <3

    VastaaPoista
  40. mikä ihana muutos kodissa. niin valkoista ja valoisaa. ei uskoisi samaksi.
    ~M~

    VastaaPoista