maanantai 14. joulukuuta 2015

Pakkaspäivän paketointipuuhia

Täytyy myöntää, että joulufiilikseni meinasivat jo totaalisesti jäädä kiireen ja pimeyden jalkoihin, eikä bloggauskaan ole oikein innostanut. Mutta tänään olikin oikein hyvä hyrinä päällä! Liekö syynä ollut vapaapäivän rauhallisuus, vai yöllä maahan satanut lumi? Tai sitten se, että sain kuin sainkin joulukortit ajoissa postiin. Jokatapauksessa tänään tuntui siltä, että joulumieli palasi tupaan :).

Aamupäivän siivoukset ja pyykkitouhut taittuivat mukavasti jouluradion sointujen tahdissa, ja samalla sain käärittyä lahjoja paketteihin ennen koululaisten kotiintuloa. Aurinkokin paistoi pitkästä aikaa niin ihanasti, että käväisin lenkillä ja nautein pikkupakkasen nipistelystä poskipäilläni. Kunpa nämä ilmat pysyisivät tällaisina nyt pidempään.

Kerrankin olen muuten yllättävän hyvissä ajoin noiden joululahjojen kanssa! Enää puuttuu vain pari lahjaa, ja ne ajattelin hakea huomenna ennen töihin menoa. Toiveissa olisi, että aatonaattona, kun olen kerrankin vapaalla ekaa kertaa varmaan kahdeksaan vuoteen, niin silloin olisi kaikki jo valmista ja saisin vain olla ja nauttia. Katsotaan nyt sitten kuinka suunnitelmieni käy. Vielä kuitenkin pitäisi siivota jossain välissä hieman tehokkaammin, ja miettiä joulun ruokia sekä leipomuksia töiden lomassa. Tänävuonna vietämme aattoa nimittäin kotosalla, joten ruokahommat jäävät omalle ( tai oikeastaan enemmän meidän hovikokin, eli siippani ) kontolle. Stressiä emme kuitenkaan aijo siitä ottaa, sillä meille kelpaa hyvin kaupan valmiitkin laatikot, mikäli kaikkea ei ehditä omin kätösin valmistaa. Eikä siis ole ollut tapanakaan kaikkea itse valmistaa alusta loppuun, vaikka ihanaahan sekin olisi.





Joulupapereita olikin jäänyt vielä runsaasti viimevuodesta, mutta löysin lisäksi Prismasta tuollaista ruskeapohjaista punatähtistä paperia. Tigeristä ostin tyhjiä ruskeita pakettikortteja, joihin liimailen  kuvioita lahjapapereista. Punaista narua löytyi myös Tigeristä, ja punavalkoista paperinarua kirjakaupasta. Paketointi on hauskaa puuhaa, mutta en kuitenkaan viitsi käyttää siihen ihan liiaksi aikaa, koska paperit lentävät kuitenkin sekunnissa roskakoriin ;)





Kuinkas muiden valmistelut siellä? Pukkaako stressiä vai hoituuko hommat rennolla otteella?

Vielä muuten tänään ehtii mukaan arvontaan pari postausta alempana :)
Yritän loppuviikosta saada arvonnan suoritettua.

Jouluisin terveisin:

Iida Emilia

16 kommenttia:

  1. Ihania paketteja. :) täälläkin paketointiin tänä iltana. :) joulustressiä ei ole kyllä yhtään, ainoastaan ihanaa joulutunnelmaa . <3 en ota ressiä leipomuksista vaan teen mitä mieli teke ja loput tilaan muilta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saikku ja mukavaa kuulla, että joillakin jouluvalmistelut sujuvat ilman stressiä, mukavasti tunnelmoiden :) Ja tosiaan ruuanlaiton ja leivonnn suhteen pitäisi ajatella juurikin noin, että tekee vain niitä juttuja mistä nauttii ja loput ostaa valmiina :). Ihanaa joulunalusaikaa sinne! <3

      Poista
  2. Oi miten kauniita paketteja! Myönnetään, että ehkä vähän stressiä meinasi pukata joulukorttien kanssa :D Mutta nyt niidenkin pitäisi olla matkalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jenna :)
      Sama täällä, että korttien kanssa tuli kiire, enkä meinannut keksiä mitään hyvää ideaakaan, mutta nyt ovat tosiaan matkalla, ja himpun stressaantunut mielikin keveni kummasti :D Mukavia joulutohinoita sinne!

      Poista
  3. Voi miten kauniita paketteja, minä tykkään ihailla kauniita paketteja, joten senkin vuoksi ne on hyvä kääriä hyvissä ajoin...tosin sen taisitkin jo tietää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen arvasinkin kuomaseni ;) Olen oikeasti aina ihaillut tuota sun taitoa tehdä kaikki ajoissa ja ilman stressiä...ja niin kauniistikin vielä. Luulempa että olen hieman jo oppinut itsekin...tosin korttien suhteen on vielä petrattavaa ;).

      Nautinnollista joulunodotusta <3

      Poista
  4. Ihana tunnelma ja kauniita paketteja <3
    Jouluvalmisteluista ei ole juuri alun jälkeen saatu mitään aikaiseksi, mutta tulee se joulu ilmankin :) Tällä viikolla kuusi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kauniit paperit ja narut ovat kyllä ilo silmälle :)
      Voih, tuleehan se joulu tosiaan ilman hössötystäkin, eikä kaiken tarvitse olla niin tiptop ;). Oi te laitatte jo kuusen. Meillä onkin se vielä hankkimatta.
      JOulun odotuksen iloa!

      Poista
  5. Kauniita kuvia! Jouluhan on niissä ihan valmis.

    - Itse olen paketoinut lahjoja yhden silloin toisen tällöin, mutta DIY-lahjat on osittain aloitettu valmistella jo viime vuonna ja erityisesti viime kesänä. Pikkuosasia oli pakko saada kerättyä ja jotain on päässyt esiin blogini joulukalenteriinkin. Joulu on siis tavalla tai toisella läpi vuoden elävä juhla :D

    VastaaPoista
  6. Voi kiitos Titta! Joulu on tosiaan koristeiden puolesta ollut jo pitkään meillä valmis, mutta muuta tohinaa vielä riittää ;).

    Tuota taitoa kyllä arvostan suuresti, että joku valmistaa lahjat itse! Siihen täytyykin valmistautua huolella ja aloittaa ajoissa :). Iso peukku sinne ja oikein nautinnollista joulun aikaa!

    VastaaPoista
  7. Täällä kyllä loppuvaiheessa aina pukkaa stressiä kun pitää lopettaa pikkusisustaminen ja tarttua tositoimiin kuten jääkaapin pesuun, uunin jynssäykseen ja muuhun sellaiseen jonka fiksumpi olis jo aikoja sitten tehnyt pois...!
    Mutta aina se joulu on sieltä tullut (vaikka yhtenä vuotena meillä olikin väärin itse suolattu kinkku ja syötäväksi kelpaamaton kala: syötiin maksalaatikkoa aattona!!)
    Joten usko joulun tuloon on täällä kova vaikkei kaikki olekaan tiptop!
    Ihania lahjoja teillä!!! Ihanaa kun saavat olla esillä koristeina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, että tuo sisustelu ja koristelupuoli on kyllä paljon mukavampaa kuin nuo tositoimet. Mutta samaa mieltä kyllä, etä kaiken ei tarvitse olla täydellistä ;)

      Voi apua! Maksalaatikkoa :D Se olikin ikimuistoinen aatto se!

      Juu nuo paketit on kivoja koristeita näin joulun alla. Tosin lasten omia paketteja siihen ei voi laittaa, kun ne kiinnostaisi liikaa ;)

      Oikein ihanaa ja stressitöntä joulun odottelua sinne teille!

      Poista
  8. Voieiiii, kuinka suloisia paketteja ja fiilistä! :) ihanaa joulunodotusta sinne Huvikummusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti ja oikein mukavaa joulunalusaikaa myös sinne Huvikumpuun <3

      Poista
  9. Kauniitta paketteja <3 Täälläkin on ahkerasti paketoitu.. Tämä joulu tuleekin olemaan niin paljon erilainen meille. Jospa pian pääsisi omaan kotiin. Ihanaa joulun aikaa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, ja oikein ihanaa joulun aikaa teillekin sinne väliaikais-kotiin! Toivotaan että remppa olisi pian jo valmis <3

      Poista