perjantai 15. heinäkuuta 2016

Sadepäivän herkkuvohvelit

Moro! Tääl ollaa viipotettu pitki Pori torrii, mut onneks ei jouduttu pärekorrii...

Tuo synnyinseutuni murre on aina vaan yhtä ihana ja rakas. Tulee jotenkin kotoisa olo kun sitä Porin vierailulla kuulee :). Olimme pari yötä isäni luona kylässä ja jazzahdeltiin myös, mutta ilmat olivat senverran viileähköt, että Yyterin hiekkadyynit jäivät seuraavaan kertaan. Kivaa oli reissussa jälleen, mutta kyllä kotiin on aina niin ihana palata!

Tänään on pidellyt sadetta, ja tuntuu kuin koko taivas itkisi Ranskasta kuuluneiden suru-uutisten johdosta! Ei voi aina pieni ihminen ymmärtää tätä kaikkea pahuutta, jota valitettavasti tänne maailmaan mahtuu! 

Täällä oma arki kuitenkin jatkuu ja jokaisesta päivästä iloitaan, sadesäästä piittaamatta. Aamuisen marjamaa-keikan jälkeen olemme kyllä kökkineet loppupäivän sisätiloissa. Mansikat maksaa tänävuonna mansikoita, mutta pitihän niitä vähän käydä pakkaseen poimimassa. Lisäksi noukimme koriimme myös muhkeita vadelmia, joiden seuraksi piti tietenkin paistaa rapeita vohveleita :)


Vohvelit on kyllä helppoja valmistaa, ja kaapin kätköistä löytyy oikeastaan aina tarpeet näihin tuttuihin herkkuihin. Tuossa vielä alhaalla ohjetta, josta itse olen tykännyt:
( vichykin tuli oikein s:llä ;)Makeaa viikonloppua joka kotiin!


Iida Emilia

13 kommenttia:

 1. Ihanat vohvelit!
  Mikähän siinä onkin, että tuo Porin murre tuntuu mukavalta sellaiselle, joka siellä on lapsuutensa viettänyt:) Tartuukin niin äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, herkkuja olivat :p
   Oletko itse myös sieltä suunnalta kotoisin? :) Juu se on jännä kyllä, kun tulee sellainen tuttu ja turvallinen tunne tuosta murteesta ja kyllä se tosiaan tarttuukin aina hetkeksi :)

   Poista
 2. Ihanat vohvelit teillä! <3 Minä paistoin lettuja myöskin sadepäivän iloksi tänään!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan ja makoisilta näytti sinunkin lettuset siellä :)
   Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 3. Vohvelit on niin hyviä, pitäisikin paistella.
  Kauniit kuvat, ihanuutta viikonloppuusi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ja helppoja toteuttaa hetkelliseen herkkunälkään ;)
   Kiitoksia kovasti ja samoin sinne sulle <3

   Poista
 4. Onpas herrrrrrkullisia kuvia <3 Nams! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pia! :)
   Kesäterkut sinne <3

   Poista
 5. Kiitos vohvelireseptistä!! Pitää kokeilla tuota kyllä heti iltasella, saapahan ajankulua kun odotellaan meidän viidettä vauvaa syntyväksi. (Jo yhdeksän päivää yli, huh, joten kaikki ajatukset muualle ohjaava herkuttelutoiminta on oikein tervetullutta! )
  Ihania lomapäiviä maailman uutisista huolimatta. ...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oleppas hyvä :) Ja oiii, siellä on H-hetket lähellä! Toivottavasti herkuttelu antaa vauvalle potkua tulla jo maailmaan. Tsemppiä ja onnea kovasti sinne <3

   Ihanaa kesää ja vauvan tuoksua!

   Poista
  2. Ai niin ja tuosta ohjeesta tulee muutes vain n. 7-8 vohvelia joten teidän suurperheelle täytyy varmaan tehdä isompi annos ;)

   Poista
 6. Vohvelit on vaan niin hyviä...namm..:)
  Eikä riittänyt tähän viikonloppuun pelkästään Ranskan huonot uutiset, vaan Turkissa on viimeyönä kuollut paljon ihmisiä. Pelottavaa tämä maailman meno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ei tässä uskalla uutisia kuunnella enää ollenkaan :(

   Kaikesta huolimatta, mukavaa viikonloppua!

   Poista