tiistai 22. toukokuuta 2018

Uusi pöytäryhmä terasille

Kesäinen tervehdys!

Upeat ilmat jatkuvat yhä vaan. Uskaltaisikohan pian jopa toivoa, että tästä kesästä tulisi kunnon intiaanikesä? Enkä tarkoita, että joka päivä tarvitsisi olla hellettä tai aina vain paistaa, mutta jos suurimmilta osin olisi tällaista, niin kyllä tuntuisi kesältä! Juuri siltä, miltä ne lapsuuden kesätkin muistojen sopukoissa tuntuivat. Vaikka taitaahan se kesä olla myös mielentila, johon täytyy vain heittäytyä mukaan. Satoi tai paistoi :)

Kirjoittelen tätä postausta meidän uudella terassillamme! Aurinko lämmittää, linnut laulelevat ja kaniherra pötköttelee tyytyväisenä varjossa. Pihamme syreenit ovat juuri aukeamaisillaan, ja kesän tuoksut suorastaan syleilevät mieltä. Ihastelen tyytyväisenä terassiamme, sillä NYT se on täydellinen!

Ajatus muutoksesta virkosi, kun Veken kaluste kyseli kiinnostustani puutarhakaluste-yhteistyöhön! Innostuin oitis, koska olin aiemminkin asioinut kyseisen Suomalaisen firman kanssa ja tykännyt heidän nopeasta ja luotettavasta palvelustaan, sekä huonekalujen laadusta. Ja nyt kun muutoksen tuulet puhaltelivat muutoinkin pihassamme, niin olikin erittäin ajankohtaista saada kalusteetkin vaihtoon.
Olin jo tovin haaveillut isommasta pöytäryhmästä terassillemme ja mielessäni toivoin sen olevan perinteisen pirttipöydän tyyppinen. Väriksi olin ajatellut jotakin tummaa, sillä se sopisi parhaiten talomme ulkoisiin puitteisiin.

Kun minulle esiteltiin tämä kotimainen Reimann-country-xl pöytäryhmä olin aivan innoissani.
Tämähän oli juuri sitä, mitä pihamme kaipasikin! Perinteinen pirtinpöytä, joka on päivitetty skandinaaviseen ja moderniinkin tyyliin istuvaksi. Samaan aikaan siro ja ilmava, mutta myös jykevä ja jämäkkä mäntyinen pöytä, jossa on mielestäni myös tuollainen 70-80-luvun twisti, elikkä juuri meidän pihaamme tehty!  

Värivaihtoehtoina pöytäryhmään olisi löytynyt myös valkoinen, mutta grafiitin harmaa oli meille juuri se oikea. 

Muotoiluilla penkeillä on ollut todella mukavaa istuskella, ja tästä onkin tullut koko perheen lempparipaikka.Aikaisemmin meidän ruokailuryhmämme sijaitsi pihan toisessa päässä, grillikatoksen alla, mutta nyt päätin testata, miltä pöytäryhmä näyttäisi tässä aamiaisterassillamme, eli heti takaoven läheisyydessä,( josta olikin kuvia tuolla pari postausta alempana ).

Ensin meidän täytyi kuitenkin laajentaa terassia hieman, ja sitä varten hankein pari kuormalavaa lisää, sekä kolme suurta puuritilää. ( Asennus on vielä kesken, sillä pohjatyöt täytyy tehdä vielä kunnolla ). Öljyämme laudat vielä yhteneviksi, mutta tykkään jo nyt ihan kympillä tästä näkymästä!

Ainut "harmitus" terassissa on se, ettei tässä ole katosta ollenkaan, joten pöytäryhmä jää säiden armoille, mutta aurinkovarjo suojaa hyvin, niin paahteelta kuin kesäsateiltakin. Lisäksi tuo varjo kasaa mielestäni ryhmän nätisti "yhteen" ja tekee terassista pesämäisemmän.
Nyt jäin haaveilemaan, että sinne toiseen terassikatokseemme sopisikin ihanasti jokin sohvaryhmä, jossa voisi rennosti kesäiltaa istuskella. Sen voisi valmistaa esim. kuormalavoista, jos haluisi rennompaa ja rouheampaa ilmettä, tai sitten löytyy toki paljon valmiitakin vaihtoehtoja.  

Vekellä puutarhakalusteita löytyy joka lähtöön, joten taidan selailla nuo sohvaryhmätkin vielä ajan kanssa. On tämä ihanaa, kun olohuone laajenee tänne pihan puolelle näin kesäisin. Siksi olisikin huippua, jos kesä olisi mahdollisimman pitkä ja lämmin!


Koska meillä on sisällä paljon valkoista ja hempeää väriä, niin kontrastina ulkotilat saavatkin nyt puolestaan "loistaa" tummempina pintoina. Itse tykkään tosi paljon. Mitäs te olette mieltä?

Iloisin pihaterkuin:

Iida Emilia

-Yhteistyössä Veke.fi-


12 kommenttia:

 1. On se kyllä upea 🖤

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva kokonaisuus, joka sopii paikalleen kuin valettu :)

  VastaaPoista
 3. On tosi kaunista ja niin kesäistä ja kodikasta, upee !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tuija <3
   Tykkään itsekin tosi paljon ja ahtavaa, kun terassilla on tarjennut istuskella nyt :)

   Poista
 4. Kaunis kalustesetti ja nyt onkin niin kevyet kalusteet trendikkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aikku! Juu näin on, ja mielestäni meidän pieneen pihaan juuri nämä kevyen ilmavat kalusteet sopivat tosi kivasti :)

   Poista
 5. Tosi hienonnäköinen pöytäryhmä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin :)
   Olen niin tykästynyt!

   Poista
 6. Hienot. Olen itse ajatellut, josko löytäisin jonkun helppohoitoisen terassille, juuri tuollaisen harmaan, mutta puujäljitelmää tai polyrottinkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Helppohoitoisuus ja säänkestävyys on kyllä plussaa, ja tosi nättejähän ne polyrottinkisetkin ovat. Tämä väri on kyllä tosi kiva :)

   Poista