sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Hiljaisen viikonlopun sisustelut

Laiskan sunnuntain tervehdys!

Minussa asuu pienenpieni erakko. Yksin ollessani tunnen, kuinka sieluni soi ja hengitys tasaantuu! Kuuntelen hiljaisuutta. Sitä suloista sinfoniaa, kun kukaan ei puhu, eikä vaadi. Sitä, ettei mikään maailman melu kantaudu näiden seinien sisään ja voin voin käpertyä omiin mietteisiini.

Yhtä paljon rakastan myös sitä hetkeä, kun ovi aukeaa ja puheensorina täyttää talon! Odotan sitä syli avoinna ja sydän kaipausta täynnä. Ilman läheisiä en olisi mitään, enkä tuolloin ehkä näkisi kauneutta, jonka hiljaisuus voi tuoda tullessaan.

..........

Syksyinen viikonloppu taipui moneen. Isäntä sai nauttia mökkeilystä miesten kesken. Esikoinen koki uusia elämyksiä isosleirillä ja kuopus puolestaan kisaili futiksen parissa. Minulle jäi hiljaisuus, enkä pistä siitä pahakseni. Lisäksi vietimme kuopuksen kanssa laatuaikaa...sen mitä tuollainen varhaisteini kännykältään ja ystäviltään ehti ;). Äitinikin kävi meillä kyläilemässä.

Nyt on perhe palannut kotiin ja hyvä niin, sillä hieman ontto olo vaivaa aina kun joku puuttuu. Palapeli on taas kasassa ja kotoisa hälinä taustamusiikkina.




Rauhan vallitessa minulla oli aikaa uppoutua sisustelemaan ja sytytellä kynttilöitä. Nauttia hetken  siististä kodista ja ojennetuista sohvatyynyistä! Terapiaa minulle, vaikkei toki elämän tärkeyslistassa niitä kaikkein tärkeimpiä jos syvällisemmin ajattelee.

Jokatapauksessa olohuoneen sisustus muokkaantui hieman ja nyt olen siihen todella tyytyväinen! Ajatuksenani oli saada olkkariin lisää tilan tuntua, sekä kontrastia tummemmalla värillä. 

Tavaroiden kierrätys huoneesta toiseen toimii hyvinkin jos muutosta kaipailee. Aina ei tarvitse ostaa uutta. Vaihdoinkin lastenhuoneen ja olkkarin lipastot päikseen, ja samalla maalasin vanhan kuluneen lipaston tummanharmaaksi. Siitä tuli mielestäni tosi upea! Maalina käytin  Eskaron Aguamaster 40 kalustemaalia, jonka sävykoodi E047. Mielettömän kaunis väri ja puolikiiltävä pinta! 



Sohvan työnsin ihan nurkkaan, jolloin vanhat tikapuut pääsivät kunniapaikalle lipaston viereen.
Myös kanin järsimä vanha matto sai väistyä tilasta kokonaan, sillä olenkin haaveillut jonkin aikaa uudesta. Tosin välttämättä olohuone ei kaipaa mattoa ollenkaan, sillä lattian kaunis pinta pääsee näin paremmin oikeuksiinsa.

Olkkarin kulmaan sopisi itseasiassa erittäin hyvin kulmasohva, jos joskus pääsisimme mieheni kanssa yhteisymmärrykseen uuden sohvan ulkonäöstä tai tarpeellisuudesta ylipäänsä ;). Tämä vanha sohva on palvellut meitä jo pitkään, ja appivanhempiamme ennen sitä. Laatu on priimaa, mutta valitettavasti sohvan vihreä väritys kaipaa aina naamioinnin päälleen.

Jonkinlainen seinä- tai lattiavalaisin olisi myös käytännöllinen sohvan nurkkauksessa.



Aika pienestä se muutos oli kiinni, mutta mielestäni syysilme piristyi nyt kummasti. 

Nyt taidan käväistä pienellä happihyppelyllä ja laittaa saunan lämpenemään.

Leppoisaa iltaa ja tsemppiä uuteen viikkoon!

Iida Emilia

8 kommenttia:

  1. Lipaston uusi väri oon kyllä makea. Pikku jutuilla saa niin paljon uutta ilmettä, ihanaa kun kaikkea ei tarvitse ostaa! Aina ihailen teidän olohuonetta, se on nin kaunis ja harmoninen ja juuri sopivasti kaikkea. Kulmasohva kyllä muuten minustakin passaisi tuohon nurkkaukseen :

    Kivaa uutta viikkoa sunulle Emilia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein kovasti Sari ihanasta kommentistasi! Tämän voimin on ilo lähteä uuteen viikkoon <3 Siihen yritän aina pyrkiä, ettei olisi tavaraa liikaa, mutta silti säilyisi kodikkuus. Kiva kuulla että olen onnistunut :)

      Tuo lipasto toi kyllä ryhtiä tilaan ja nyt haaveilen vielä siitä uudesta sohvasta!

      Ihanaa viikkoa sinne kauniiseen kotiin! <3

      Poista
  2. Kauniin värinen lipasto, sopii hienosti olkkariinne!
    mä kuulun myös niihin jotka tarvitsevat yksin oloa. Ei tarvitse olla läsnä vaan saa kadota omiin ajatuksiinsa, samalla kun touhuaa jotain, vaikka siivoaa. Tai ottaa kortti askartelut esiin ja katsoo samalla Areenasta keveitä englantilaisia rikossarjoja. Niin olen tässä kipeänä olessa ne muutaman rauhallista tuntia lasten koulussa olessa käyttänyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maaka ja kiitos paljon viestistäsi :)
      Lipaston väri on oikein onnistunut minunkin mielestäni, eikä se näytäkkään yhtään liaan tummalta, vaikka sitä ensin pelkäsin.

      Oi, kuulostaa hyvältä sinunkin hiljentymisesi! Tai ei toki ole mukavaa olla kipeänä, mutta hyvä jos siitäkin voi repiä jotakin hyvää :)

      Aina mietinkin, että nauttisinkohan hiljaisuudesta sitten näin paljon, jos se jatkuisikin pidempään! Voi olla, että sitten seinät jo alkaisi kaatua päälle :D

      Pienet on ilot meillä perheen äideillä! ;) Ihanaa syksyä ja uutta viikkoa sinne teille ja parantumisia!

      Poista
  3. Ihanan seesteistä ja rauhallisen kaunista! Näin se on. On ihanaa nauttia välillä hiljaisuudesta, sitten on taas valmiimpi kohtaamaan maailman. Kivaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämellinen kiitos <3

      No näinpä juuri! Ei sitä jaksaisi, jos ei välillä hiljentyisi :)

      Kauniita, aurinkoisia syyspäiviä sinnekin!

      Poista
  4. Teillä on ollut sielä vähän samanlainen viikonloppu kuin meillä, Ja fiiliksetkin oli ihan samat. Kiva kun oli vähän rauhallisempaa,mutta silti jokseenkin orpo olo.

    Ja vautsi, olkkari näyttää super hienolta noin, Tuo lipasto oh´n ihan täydellisen värinen ja tuo kyllä niin hienosti kontrastia koko huoneeseen.

    Meillä on olkkarissa just tuo lattia se minkä haluan peittoon. Siis tumman ruskea laatta, yääks!! se on ensimmäisenä uusinta listalla, kun tilille ilmestyy ylimääräistä rahaa!

    Ihanaa viikkoa teille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin lueskelinkin päivityksistäsi, että teilläkin oli osa perheestä menoissaan :). Kivaa vaihtelua, mutta oli mukavaa saada koko perhe kasaan sunnuntaina <3

      Kiitokset kauniit kehuista <3 Olen itsekin innoissani tästä pienestä, mutta suht suuresta muutoksesta :)

      Voihan lattia! Meilläkin oli vuosia se kamala lattia, jota en voinut sietää ja yritin peitellä sitä kaikin tavoin isoilla matoilla :D. Nyt tuntuu hauskalta, ettei mattoja tarvitse melkein ollenkaan!

      Laattalattiaa pystyy muuten maalaamaankin suht edukkaasti. Vink, vink ;)

      Oikein kivaa syysviikkoa sinnekin! Koleaa on mutta aurinko paistaa.

      Poista