lauantai 1. syyskuuta 2018

Mustavalkoiset 12v-synttärit

Hiphei ja kivaa lauantaita!

Täällä on syyskuu aloitettu juhlien. Kuopuksemme täyttää 12 vuotta ja juhlinta aloitettiin hieman etuajassa kavereiden kesken. Olemme sopineet, että nämä ala-asteen kuudennen luokan syntymäpäivät ovat ne "viimeiset isot" kaverisynttärit. Yläasteella tehdään sitten jotain muuta hauskaa vain muutaman hyvän ystävän kanssa. 

Osa kutsutuista eivät päässeet perjantaina paikalle, mutta siitäkin huolimatta korvia huumaava kikatus ja kälätys täytti kodin kolmen tunnin ajaksi. Ihana seurailla, kuinka nuo jo ekalta luokalta asti tutuksi tulleet kaverit ovat kasvaneet ja kehittyneet. Mutta täytyy myös samaan hengenvetoon todeta, että tämä äiti huokaisee nyt helpotuksesta, kun isojen kaverisynttäreiden aika on ohi! En tiedä, onko sitä tullut vanhaksi, vai miten tuo meteli tuntuu kovemmalta vuosi vuodelta :D. Aika aikaansa kutakin! 

Hauskaa tuntui tytöillä olevan ja sehän se on pääasia. Ja kivaa tämä juhlienkin järjestely aina on, kun vauhtiin pääsee. Tällä kertaa tekaisin juhlakoristelut jo kotona olemassaolevista tilpehööreistä, sillä mustavalkoista materiaalia löytyi yllinkyllin laatikoiden pohjalta.
Ainoastaan tuo "Happy Birthday"-viirinauha on uusi juttu, jonka löysin kesälomareissulla Pietarsaaren Blossomista.

Pompom-pallot askartelin Ikean silkkipapereista ja valkoiset ilmapallot passaavat niiden kaveriksi. Kertakäyttöastioita on tarttunut joskus mukaan Clasulta ja marketeista. Servetit Granitista. Vaikka kattauksessa sekoittuu pilkut, raidat ja muutkin eri kuosit, niin sama värimaailma nivoo astiat hauskasti yhteen ja lopputulos on ihan kivan näköinen.

Kakun koristelu syntyi helposti teemaväriin sopivilla lakuilla ja pilleillä.

After Party!

Kakkua jäi vielä näemmä äidillekin ;)
Perinteisiin tarjoiluihin kuuluivat kinkkupasteijat, coctailtikut, hedelmämansikkavartaat ja tietenkin sipsit ym. epäterveelliset herkut. Onneksi juhlia on vain muutaman kerran vuodessa! ( Kävin kyllä itsekin salaa napsimassa ;)Meille tuli vielä kaverikemujen jälkeen serkut yökylään, joten tänään me aijomme isännän kanssa hyvällä omalla tunnolla karata kaksin syömään ja leffateatteriin. Onhan meillä sentään 17-vuotis hääpäivä! Tosin saas nähdä, kuinka isännällä riittää enää energiaa hääpäivän viettoon, sillä hänellä on tänään melkoinen urheilusuoritus meneillään! Ovat nimittäin miesten kesken polkemassa juuri Helsingistä Hämeenlinnaan!!! Loppusuoralla jo kuulemma. Huh hei! Kaikkea ne miehet keksivät!

Reipasta lauantaita teille muillekin!

Iida Emilia


6 kommenttia:

 1. Niin kivan näköistä! Nuorelle juuri passelit sävyt yms synttärijuhliin. :) Ja juuri tuo eri kuosien 'sekamelska' on tosi kiva. Minäkin olin jo ehdottamassa ensi vuonna (täyttävät 10 v.), että pitäisimme leffaillan vain muutamille kavereille. Mutta katsotaan mitä mieltä olen ensi vuonna. ;) Onhan niissä järjestämista, mutta kivaahan se on kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset kauniit <3 Kaikkia värejä on varmasti tässä vuosien varrella testattukin. Nyt oli mustavalkoisen vuoro, ja tytär itseasiassa pitää kovasti mustavalkoisesta sinisen lisäksi :)

   Minäkin ehdotin ekan kerran juuri 10 vuotis-synttäreille vähän pienempimuotoisia leffa/ ja yökyläsynttäreitä. Mutta silloin pidettiin kuitenkin ne isot juhlat :). Onhan ne hauskoja joka tapauksessa :)

   Poista
 2. Anonyymi6.38

  Miksei jatkossa saa enää juhlia isommin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hyvä kysymys :)
   Eihän se nyt toki ehdoton kielto ole, mikäli lapsi haluaa pitää edelleen suuremmat kekkerit, mutta usein yläasteella tuo meininki ja kaveripiiri muuttuu joka tapauksessa. Ja pienemmän ystäväporukan kanssa olisi mahdollista käydä vaikkapa keilaamassa, uimassa tms. ja pyytää vielä ystävät yökylään, kun isolla ( n. 10:n hengen porukalla se ei valitettavasti meidän rahoilla ja tiloilla ole ollut mahdollista ;).

   Niin ja edelleen meillä jatkuu myös isot sukusynttärit, joissa on lasten samanikäisiä serkkuja :)

   Näköjään myös me vanhemmat halutaan päästä jo vähän helpommalla jos mahdollista :D. Mutta katsotaan vuoden päästä kuinka käy.

   Poista
 3. Kivan näköiset kemut siellä ollut :)

  VastaaPoista