lauantai 27. lokakuuta 2018

Syysmökkeilyä

Suloista sunnuntaita!

Heräsin tänään aikaisin ja ihastelin yön aikana maahan leijaillutta hentoista lumikerrosta. Siirsin keittiössä raksuttavan kellon talviaikaan, sytytin kynttilän valaisemaan aamun hämärää ja kuuntelin hiljaisuutta muun perheen vielä tuhistessa sängyissään. Sydämessä läikähti lämmin ja onnellinen olo. Ei haitannut pimeys, eikä kylmyys. Sensijaan tuntui, kuin talvi kutsuisi hellään syleilyynsä. Oikeastaan ensimmäistä kertaa syksyn aikana minut valtasi myös joulufiilis. Se tunne tuo tähän vuodenaikaan aivan oman tunnelmansa :)

Olemme useasti haaveilleet joulun vietosta mökillä, ja nyt kun mökkiin saatiin sähköt, niin tuo haave voisi hyvinkin joskus toteutua. Ylipäänsä mökkeilykautta on voitu pidentää sähköistymisen myötä. Tänä vuonna vietimme harmillisen vähän aikaa mökillä, sillä alkukesän pihahommat ja juhlavalmistelut veivät kaiken ajan ja muutenkin tuntui kaikenlaista menoa kesään mahtuvan. Appivanhemmillekin toki haluaa suoda välillä rauhallisia viikonloppuja, ettei aina olisi vieraita passattavana, vaikka tiedän, että he vieraista tykkäävätkin. Hehän asuvat mökillä läpi kesän.

Syyslomalla vietimme ihanan viikonlopun perheen kanssa mökkeillein ja pitkästä aikaa tuli kamerakin mukaan matkaan. 




Sattui hurjan kaunis ja lämmin viikonloppu. Nautittiin ulkoilusta ja syksyn väriloistosta. Pelailtiin, saunottiin ja pulahdettiin jopa pikaisesti vielä lampeenkin. Illan tullen lämmiteltiin takkatulen loisteessa.

Alemmassa kuvassa näkyy hyvin tuo vanhempi pikkuinen hirsimökki, joka toimii lähinnä vierasmökkinä, ja taustalla näkyy uudempi mökki, jossa vietetään enemmän aikaa.






Jotkut teistä varmasti muistavatkin vielä muutaman vuoden takaa, kuinka tämä pikkumökki raikastui remontin myötä. Sain tuolloin vapaat kädet remontin toteutukseen. Tykkään kyllä tosi paljon mökin tunnelmasta. Täällä mieli ja sielu lepäävät.



Nyt ovat viimeisetkin lehdet jo puista alas leijailleet ja mökki jää uinumaan talviuntaan. Keväällä taas tavataan! 

Mukavaa päivää jokaiselle!

Iida Emilia

2 kommenttia:

  1. Kyllä se mökkeily on vain parasta 😊
    Ihanaa kun voitte tulevaisuudessa mökkeillä talvellakin. Meilä ei ole sähköjä mökillä joten tippa linssissä täytyy mökki aina talviteloille laittaa pakkasten myötä. Haave on kyllä joskus joulu viettää mökillä..sitten joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos viestistäsi <3
      Mökkeily on ihan parasta kyllä! Ja sähköt kieltämättä helpottaa monessa asiassa, vaikka toisaalta vievät osan siitä mökin askeettisesta tunnelmasta mennessään. Vieläkin toki talvimökkeily on haastavampaa, mutta nyt se on mahdollista. Ehkä meilläkin onnistuu jonakin päivänä se mökkijoulu! Siitä unelmoidessa :)

      Poista