torstai 13. kesäkuuta 2019

Kesäsade

Tunnelmallista kesäiltaa!

Rakastan raikkaita kesäsateita ( kunhan ne eivät kestä koko kesää ) ja harmaita pilvenhattaroita taivaan rannalla, jotka antavat hyvän syyn vetäytyä sisätiloihin mielenkiintoisen kirjan tai lehden parissa. 

Sytyttelen kynttilät ja kuuntelen sateenropinaa. Keitän ehkä kupposen teetä ja etsin kaapin uumenista jotakin herkkua. Aika rauhoittavaa, eikö vaan? Todellisuudessa toki perheellisen ihmisen on vaikea löytää kotoa rauhallista soppea ilman taustahälyä, mutta nykyään sitä osaa vain paremmin olla kiinnittämättä huomiota ylimääräisiin ääniin ( jopa siinä määrin, että tätä kirjoittaessani torkahdin hetkeksi makuuhuoneen sängylle...sen siitä saa kun kesäisin ei malta mennä ajoissa illalla nukkumaan ;)Vaikka meidän aikuisten kesälomat eivät olekaan vielä alkaneet, niin mukavia kesäjuttuja ehtii tehdä iltaisinkin. Helteiden aikaan käytiin ilta-uinneilla tai nautiskeltiin omalla terassilla auringonlaskun viimeisistä säteistä. Mökkeilystäkin on otettu ilo irti aina viikonloppuisin. Eilen tapasin ystävääni picnicin merkeissä hämeen vanhan linnan rannassa ja vapaapäivänä ajelin kuopuksen kanssa Iittalan lasimäelle. Leppoisia kesämenoja.

Nyt puolestani nautin näistä vähän viileämmistäkin keleistä, kun pystyy paremmin tarttumaan toimeen, eikä koti tunnu jatkuvasti hiostavalta saunalta. Innostuin vaihtamaan ruokailutilan järjestyksen myös ennalleen eräänä päivänä ja kyllä se taitaa noin päin olla paljon parempi?!Nyt sade onkin loppunut ulkona ja harmaiden pilvien takaa pilkistelee jälleen aurinko. Nämä valoisat illat ovat ihan parhaita. Ensi viikolla sitten jännätään, millaisia juhannus-säitä meille tarjoillaan.

Pidemmittä puheitta: Mukavaa loppuviikkoa!

Iida Emilia

2 kommenttia:

 1. Kyllä noi tuikkukipat ovat kauniita. Mistä olet ostanut ne ?
  Ihanan näköistä kukat ja kynttilät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Tuija <3
   Kesä on kyllä ihanaa aikaa, kun voi poimia luonnonkukkia suoraan maljakkoon :)
   Tuikkukipoista korkein on TineK:n, ostettu Tiirinkosken tehtaalta. Muut olivat N-stylestä Kokkolasta. Mutta saman asian ajaa toki vaikkapa juomalasi. Ihanaa viikonloppua!

   Poista