keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Onnellinen aamu

Onni läikkyy yli äyräiden, kun herään hyvin nukutun yön jälkeen vapaapäivän aamuun ja kuulen lasten iloisen puheensorinan keittiöstä aamiaistouhuissaan. Reippaina he hoitavat askareensa ennen kouluun lähtöä ja minä päätän vielä pieneksi hetkeksi kaivautua lämpimän peiton alle, mieheni kainaloon.


Vähitellen perhe lähtee kukin omien töidensä pariin. Minä täytän pyykinpesu- ja tiskikoneen. Availen verhoja ja lumoudun sumuisesta maisemasta niin kovasti, että päätän siltä istumalta pukea toppatakin päälleni ja lähteä kamerani kanssa läheiselle niitylle kuvaamaan.

Rauhallisessa arki-aamussa ihana hiljaisuus, kiireettömyys. Vain luonnon ääriviivat, sen värit ja mystinen usva. Hengitän raikasta syksyä sisään ja ulos. Sydän hymyilee leveintä hymyään.
Kuinka kauniissa maailmassa elämmekään!Kotona keittelen aamupuuron. Syön sen mustikoiden kera. Samalla kaniherra loikoilee jalkojeni juurella ja nauttii rapsutuksista. Sitten se pyytää päästä ulos, asettuu takaoven eteen ja katsoo anelevasti silmiin. Voi miten sekin nauttii pienen takapihan mitalta kauniista syys-säästä ja hyppelee iloloikilla pitkiä pomppuja. Rouskuttelee puista pudonneita lehtiä ja nostelee uteliaana korviaan, kun tilhet rupattelevat viereisessä pihlajassa. 
Tänään ei ole kiirettä tai pakollista menoa minnekään. Syyslomakin polttelee jo kintereillä :)
Nopeasti on mennyt tämä syyslukukauden alku ja oikein hienosti se on alkanutkin. Lukiolainen tuntuu tykkäävän opiskelusta ja jatkaa koulunkäyntiä samalla tunnollisella tarmollaan kuin aiemminkin. Välillä tuntuu, että "liiankin tunnollisesti" kun aikaa ei meinaa jäädä mihinkään muuhun kuin opiskeluun, mutta onneksi toinen jakso ollut nyt selkeästi helpompaa, niin ehtii neiti tavata myös ystäviään ja käydä isostouhuissa, sekä lukea, harrastaa ja kirjoittaa. Hän nimittäin kirjoittelee tälläkin hetkellä fantasiatarinaa, jossa on jo 200:n sivun verran tekstiä! Yksi unelmien ammatti olisikin kuulemma tulla kirjailijaksi tai äidinkielen opettajaksi. Jännittävää nähdä, minne tulevaisuus aikanaan kuljettaa?


Kuopuksemme sensijaan suhtautuu koulunkäyntiin huomattavasti rennommalla otteella, eikä hän jaksa toiminnan naisena kauaa läksyjen parissa pakertaa. Hän pelaa mieluummin futista, tai tekee temppuja trampalla. Nytkin tyttö on kuin tulisilla hiilillä, kun treenit ovat tauolla. Mutta reippaasti hän kouluun aina lähtee ja hommansakin hoitaa, vaikka joskus joutuukin muistuttamaan ;). Muutoinkin yläaste on lähtenyt käyntiin tosi mallikkaasti. Jotenkin tuntuu, kuin neiti olisi kasvanut henkisesti yhden kesän aikana kokonaisen valovuoden verran. Niin ja ihan uutena juttuna meillä myös sellainen tilanne, että tämä nuorimmainen "seurustelee"! Mutta vielä hän ei ole poikakamua tuonut kotiin näytille, koska me olisimme kuitenkin niin noloja ;DOnnesta sydän mykkyrällä, pistän sämpylätaikinan kohoamaan ja jään odottamaan noita lapsosia, niin erilaisia ja niin ihanaisia, kotiin koulusta kera päivän kuulumisten. Onnellinen siitä, että ovat vielä tässä, hetken edes äidin lähettyvillä.

Suloista päivää sinnekin!

Iida Emilia

4 kommenttia:

 1. TIINA8.04

  Ihanasti kirjoitettu ��
  Kauniita on kuvatkin. Lasten kasvusta ajan kulumisen huomaa. Meillä 19v muutti Tukholmaan kun ei päässyt yliopistoon. On ollut tosi haikeaa. Vaikka kotona onkin vielä 4, 8-17v lasta ja touhua riittää niin kyllä ne kaikki pitäisi vielä helmoissaan. Toki ihanaa kun nuoret kokeilevat siipiään ja ovat rohkeita. Teilläkin taitaa olla sen suuntaisia suunnitelmia...
  Ihanaa syksyä koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti <3
   Sitäpä juuri, kun melkein oli itsekin vasta nuori ja nyt jo omat lapsetkin ovat :D
   Ai teilläkin lähti ulkomaille? Voi että, on se jännää ja haikeaa varmasti kyllä. Onneksi noin monta vielä kotonakin. Tsemppiä äidille! Täälläkin se vaihto-oppilas vuosi taitaa häämöttää nyt edessäpäin :)

   Kaunista syksyn aikaa sinnekin!

   Poista
 2. Ihana aamu! Kiitos kun jaoit sen :). Tuo muisto kannattaa säilyttää, niin pian he kasvavat <3. Tunnelmallista lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos niin paljon, kauniisti sanottu <3
   Nämä hetket jäävät mielen sopukoihin elämään :)
   Oikein mukavaa lokakuuta sinullekin!

   Poista