maanantai 2. joulukuuta 2019

Piparkakkukylä purkissa

Ihanaa joulukuuta!

Kuinka upeaa, että marras-joulukuun taitteeseen saatiin tänne eteläänkin pakkanen sekä kunnon lumipeite. Aurinko on loistanut kauniisti, välkehtien lumisten puiden oksien lomasta kuin satumaailmassa konsanaan. Aivan täydellinen aloitus joulun odotukselle!

Vapaan viikonlopun täytti jouluiset tohinat, kun lauantaina tapasin ystäviäni kaupungilla ja kävimme Wetterhoffin korttelijoulutapahtumassa idyllisessä vanhassa wetterhoffin talossa ja kahvittelimme siellä pitkään kuulumisia vaihdellen. Joululahjaostoksia tuli myös jonkun verran tehtyä, eli hommat etenee pikkuhiljaa :)

Lauantai-iltaa vietin tyttärieni ja äitini kanssa, kun isäntä oli miesten kesken mökkeilemässä. Katselimme romanttista hömppä-joululeffaa herkkujen kera ja leivoimme pipareita. Itse päätin rakentaa piparkakkukylän, joka tuntui helpommalta toteuttaa kuin perinteinen piparkakkutalo, jossa palaa sormien lisäksi myös hermot ;D


Olin nähnyt tällaisen piparikylän pikkupurkkiin tehtynä, mutta itse päätin suuruudenhulluna kaivaa esiin suurimman lasipurkin jonka löysin ja lopputuloksesta tuli ihan hauskan näköinen :)

Leivoin piparitaikinasta erillaisia ja erikorkuisia talon päätyseiniä. ( Mansardikattoa ei tämä arkkitehti tosin hallinnut ). Koristelin jäähtyneet keksit kaupan valmiilla sokerikuorrutteella ja kultahelmillä, vaikka itsetehdyllä pikeerillä saa mielestäni ohuempaa ja siistimpää jälkeä, mutta kun nopeasti piti hätähousun saada valmista aikaan niin eihän siinä malttanut ;)

Sitten vain sokeria lasipurkin pohjalle ja kylä pystyyn!
( Tuo yksi keskimmäinen pipari näyttää ihan rintavalta Justiinalta kädet puuskassa ) :D


Instagramin puolella piparkakkukylää jo esittelinkin ja siellä joku hoksasi, että tällainen voisi olla myös kiva lahjaidea kerho- tai päiväkodin tädeille :) Pieniä talopipareita voisi kääriä esim. sellofaaniin ja laittaa mukaan ohjeen kylän rakentamista varten.


Näissä joulun valmisteluissa mieli lepää ja sydän kehrää!
Ihanaa kun joululaulut soivat taustalla ja kynttilät tuikkivat. Niin kotoisaa ja lämmintä aikaa.

Kotiin on pikkukuusien lisäksi ilmestynyt jo jouluruusukin, jonka istutin vanhaan arabian astiaan ja peittelin mullan sammaleella. Yksinkertaisen kaunista! Tuo jouluruusu kuuluukin ihan ehdottomasti omiin lempparijoulukukkiini hyasinttien lisäksi. 

Toivottavasti meidän allerginen isäntä ei saa tänä vuonna nenän tukkoisuutta, kuten viimevuonna kävi kuusen kanssa. Vielä tässä tosiaan pohditaan kuusitilannetta, että uskaltaako perinteistä aitoa kuusta enää edes kotiin kantaa? Onneksi pikkukuusista ei ole vielä mitään oireita tullut.



Kotona tuoksuu ihanasti joululle ja nyt voisi vähitellen alkaa kaapista kaivaa myös nissejä ja possuja esille. Röh! Kuinkas teidän joulupuuhat etenevät?

Oikein tunnelmallista joulun odotusta kaikille!

Iida Emilia

10 kommenttia:

  1. Kaunis piparkakku kylä ja hyvä idea! Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon sulle Hilu <3
      Ainakin tämä oli helpompi toteuttaa kuin kokonainen piparkakkutalo :)
      Oikein kivaa joulun odotusta myös sinulle!

      Poista
  2. Tosi hieno idea ja helpompi tehdä kuin tavallinen kokonainen piparkakkutalo jossa pitää seiniä ja kattoja liimata paikoilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)
      No sepä juuri! Olen joskus niitä piparitaloja yrittänyt kasata, eikä siitä tullut yhtään mitään. Taitolaji todella! :D

      Poista
  3. Kaunis piparitalo ja lasipurkki sopii siihen niin kauniisti.Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Ihan kiva joulunajan koriste siitä tuli :) Joulun tuoksukin mukana!
      Tunnelmallista joulun odotusta sinnekin!

      Poista
  4. Suloinen kylä, taidan napata idean itselleni myös käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kovasti ja mukava kuulla, että sait idean täältä matkaasi :)

      Poista
  5. Ihania kuvia ja ihana idea tuo piparkakkukylä! Todella suloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon mukavista sanoistasi <3 Piparikylästä tuli oikein kiva kyllä :)

      Ihanaa joulun odotusta sinne Saksaan!

      Poista