keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Lottovoittoa odotellessa

Kaupallisessa yhteistyössä / Sortter

............

Jokin aika sitten äitini kertoi näyttäneensä blogisivujani tuttavalleen, joka oli huokaillut kuvia katsellessaan, että "taitavat olla aika rikkaita"? Saman lauseen olin kuullut joskus aiemmin lapseni kaverin tai puolitutun kollegani suusta. Jännä juttu, kuinka kuvat voivatkin valehdella! ;) Ehkä yhtenevä värimaailma ja kodikas sisustus luo vaikutelman, jossa kotiin on todella panostettu ja käytetty ruhtinaallisesti rahaa. 

Panostettu toki onkin. Suorastaan intohimoisesti ja suurella sydämellä! Mutta kodin harmonia syntyy onneksi pienelläkin rahalla ja sisustus muokkaantuu hiljalleen ajan saatossa. Rikkauttakin on niin monenlaista. Mielestäni olemme "rikkaita" kun meillä on katto pään päällä. On varaa maksaa laskut, vaikka välillä kirpaiseekin ja ostaa voita leivän päälle. On lämmintä vaatetta ja auto millä ajella töihin sekä lasten harrastuksiin. Jos siitä vielä jää jotakin pientä säästöön, niin voihan ihmettä.

Ennenkaikkea meillä on toisemme! Se on elämän suurinta rikkautta :)


Onhan sitä toki monet kerrat haaveiltu lottovoitosta! Lauantaisaunassa vihdottu monenlaisia toiveita ilmoille: "Olisipa kerrankin mahdollisuus matkustella. Ostaa uusi auto ikivanhan temppuilevan menopelin tilalle. Vaihtaa vihdoin nämä pikkuruiset asuin-neliöt suurempiin, jotta lapset saisivat omat huoneensa. Hankkia oma mökki paljuineen ja sitä rataa".

Ihminen haluaisi helposti heti kaiken jos se olisi mahdollista! Mutta mielestäni odottamisessakin on oma viehätyksensä, kun vähitellen saavuttaa jotakin, mistä on pitkään haaveillut. Onneksi onni mahtuu pienempiinkin unelmiin :)

Kuten esimerkiksi rakastamani vanhat huonekalut, jotka saattavat maksaa antiikkikaupoissa maltaita. Joskus kannattaa odottaa, niin ne oikeat osuvat kohdalle. Esim. tuo kerrostalon käytävälle hylätty patakaappi tai kirppiksen nurkkaan pölyttymään jäänyt kymmenen euron seinäkaappi, joka sai uuden elämän maalauksen myötä. Keittiönpöytä, jonka taitava tuttava nikkaroi vanhoista laudoista edullisesti. Eivätkä nuo ruokailuryhmän tuolitkaan ole aitoja design-tuoleja vaan halpoja kopioita.


Havahduimme juuri sellaiseen tosiseikkaan, että olemme asuneet tätä kotia jo reilut 17 vuotta!
Muuttaessamme tänne esikoisemme kasvoi vielä masussani ja meillä oli koko pieni elämä - sekä  suuri asuntolaina edessämme. 

Nyt vuodet ovat vierineet ja neitokainen kasvanut lähes täysi-ikäiseksi. Kotikin on muuntunut siinä välissä moneen kertaan ja perhe kasvanut. Ja mikä parasta, myös se suuri asuntolaina on hiljalleen huventunut! Alamme olla jopa lähellä sitä aikaa, että rahaa jäisi vihdoin muuhunkin kuin lainojen maksuun! 

Mutta saapi nähdä. Kyllähän sitä aina uusia ideoita riittää. Remonttia, pihasuunnitelmia, matkakuumetta... mökkiunelmista puhumattakaan ;) ( Ja ainahan se vanhan talon haavekin kummittelee takaraivossani ).


Olemme aina olleet tarkkoja siitä, ettemme jäisi liian monen lainan loukkuun sekä siitä, että  vaatimattomista tuloistamme jäisi aina rahaa myös siihen itse elämiseen. Siksi olemme aina vertailleet ja harkinneet tarkkaan hankintojamme sekä lainojamme. Varsinkin mieheni on onneksi ollut viisas näissä asioissa. Vaikka täytyy myös todeta, että iän myötä rahankäyttö on meilläkin vasta järkevöitynyt ja kantapään kautta opittu moniakin asioita. Onhan sitä nuorempana tullut kaikenlaiseen turhuuteenkin törsäiltyä...ja varmasti vähän vieläkin ;). Oppia ikä kaikki!


Mutta eikös se ole jo lottovoitto, kun on synnytty tänne Suomeen ja jokainen uusi aamu on uusi mahdollisuus astua lähemmäs unelmiaan :). Tarkemmin kun miettii, niin unelmathan ovat jo läsnä, 
joten näissä mietteissä ja haaveissa kohti aurinkoista keskiviikkoa!

Viikonlopuksi on muuten ihanaa reissua ystäväporukalla tiedossa, joten kurkkikaahan instagramista Stadin parhaimpia sisustustärppejä ;)


Rakkaudella

Iida Emilia

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja just tärkeintä rikkautta on jokainen uusi aamu ja perhe ympärillä ❤ Aina niin kauniit kuvat teidän kodikkaasta kodista😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jonna <3
   Kyllä se näin vain on, mutta haaveilu on kyllä ihanaa!

   Poista
 2. Viisaita sanoja ja kaunis koti Teillä. Tykkään myös vanhoista kalusteista, mutta myös uutta ja siistiä saa olla. Kun saimme rempattua pikkukyökin omannäköiseksi (lue minun näköiseksi:) olimme onnellisia, mies rakensi jopa toivomani kauniin huuvan liesituulettimen peittämiseksi. Nykyään joskus unohtuu se onni ja tyytymättömyys valtaa mielen, pitää ihan muistuttaa itselleen mitä on saanut ja mitä ennen niin kovasti kaipasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta viestistäsi <3

   Uuden ja vanhan sekoitus on juuri hyvä! Ja tuo on kyllä totta, että helposti sitä unohtaa, mitä on jo saavuttanut. Aina sitä vain haluaisi jotakin lisää ;). Meilläkin kolmisen vuotta sitten saatiin kotia aika laajasti rempattua, mutta yllättävän nopeasti se uutukaisuuden huuma häviää ja taas alkaa miettiä, että mitäs seuraavaksi?!

   Tällä hetkellä haaveilen, että kylppärin ja saunan saisi vielä laitettua. Sitten olisi taas vähäksi aikaa hyvä :D

   Poista
 3. Olen samaa mieltä sun kanssas, lottovoitto on saada syntyä Suomeen ja asua Suomessa.
  Kaunis koti sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin on kyllä :)
   Voi kiitos kovasti!

   Poista
 4. Ihana postaus ja lukemisen jälkeen tuli niin hyvä mieli. :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tosi paljon!Ihana kuulla että tykkäsit <3

   Poista