keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Maaliskuun mietteitä

Moi pitkästä aikaa!

Lomat on nyt lomailtu ja sometaukoakin samalla pidetty. Kylläpä teki hyvää!
Loma oli ihanan aurinkoinen ja rento. Kotoiltiin, ulkoiltiin, pyörähdettiin välillä elokuvissa tai kyläilemässä. Shoppailtiin, syötiin hyvin ja käytiin Helsingissä. Kiikutin tavaraa kirppikselle ja lapsilla kävi yökyläkamuja. Kivan leppoisaa oloa. 

Arkikin pyörähti käyntiin ja juuri alkanut maaliskuu toi lupauksen keväästä....vai toiko sittenkään!? Ulkona nimittäin pyryttää lunta taivaan täydeltä. Oh nou! Juuri kun aloin herätä talvihorroksesta, niin tulikin takapakkia. Mutta ainahan se kevät keikkuupi. Ei vain malttaisi enää odottaa ;).

Itselleni tämä lämmin talvi on ollut jotenkin helpotus. Ei ole tarvinnut liukastella ulkona, eikä tarttua lumihommiin. Ihokin pysynyt ihmeen hyvänä ilman jatkuvaa rasvalla läträystä, eikä kukaan ole ollut kipeänä. ( Kunpa nyt koronatkin pysyisi loitolla )! Lapset kun ovat jo isoja, niin ei ole pulkkamäkeen enää kaipailtu. Tokihan sitä talven valkeutta ja kauneutta jää vähän kaipaamaan, mutta jos sitä ei tähän mennessä ole tullut, niin ei sitä nyt enää tarvittaisi! Onneksi valoa tulvii sisään jo tosi mukavasti :)Olohuoneeseen tein loman lopuksi pieniä muutoksia ja raahasin ovipöydän varastoon. Alkon vanha kuljetuslaatikko saa toimia jälleen olkkarin keskipisteenä. Tilan tuntua tuli heti enemmän. Ruokapöytäkin vaihtoi taas hetkeksi paikkaansa. Piristävää vaihtelua! Helmililjoja olen yrittänyt metsästää, mutta niitä ei ole mistään vielä löytynyt. Pienet narsissit ja  oksat saavat sensijaan tuoda kevään vihreyttä sisätiloihin. Muitakin viherkasveja olen sisätiloihin miettinyt, mutta olen kyllä niin onneton viherpeukalo, ettei kasvit täällä kauaa hengissä säily. 
Yritän myös esikasvattaa yrttejä siemenistä, joten kasvun ihmeitä tässä kovasti odotellaan. Mutta lyhyestä virsi kaunis. Eipä tässä muuta tällä erää!

Mukavaa maaliskuun alkua!

Iida Emilia

4 kommenttia:

 1. Vitsi miten ihana tunnelma ja tuo laatikkopöytä on upea! Ihanaa maaliskuun alkua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia tuhannesti <3 Pöytä on kyllä ihana omastakin mielestä :)
   Oikein mukavaa maaliskuuta ja kevään odotusta sinnekin!

   Poista
 2. Sinun kuvistasi välittyy kotisi rauhallinen tunnelma, sellainen lämpö ja kotoisuus. Ja kaikki yksityiskohdat ovat niin kauniita ja sopivat yhteen. Siis yhdellä sanalla sanoen: kaunista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellisesti kiitoksia kauniista sanoistasi <3
   Piristivät niin kovasti päivääni! Ihanaa kevättä sinne Saksan maalle! :)

   Poista