keskiviikko 19. elokuuta 2020

Köyhänmiehen kylppäriremppaa

Kaupallinen yhteistyö/ Sortter 

.............

Kuten moni teistä ehkä muistaakin, niin olen haaveillut kylppäri- ja saunaremontista pienen ikuisuuden! Ja vaikka kylpyhuoneemme onkin ihan kelvollinen, niin se ei todellakaan ole tällä hetkellä omien mieltymystemme mukainen. Viimeksi pesuhuonetta on remontoitu kultaisella 90-luvulla, eikä tuon aikakauden turkoosit laatat, saati boordikuviot juuri mieltä ylennä. Lisäksi kylppäri kaipaisi aimoannoksen toimivuutta, sillä yhdistetty kodinhoito- ja kylpytila eivät sitä tällä hetkellä tarjoa. 

Olen tyytynyt lähinnä sisustamaan tympeää tilaa niin viihtyisäksi, kuin se näissä puitteissa on mahdollista. Pehmoiset pyyhkeet, kauniit pesuainepurkit, korit ja suurehko matto luovat tunnelmaa. Lisäksi olen tehnyt pienimuotoista, raikastavaa köyhänmiehen remonttia, kuten maalannut kellastuneen mäntykaton ja tunkkaisen saunan oven valkoiseksi.

Osan kylpyhuoneen seinistä olen myös uudistanut laattamaalin avulla, mutta homma on jäänyt puolitiehen, koska tarvitsisimme kipeästi myös uudet kylpyhuoneen kalusteet, valaisimet, peilit ym. härpäkkeet ja kaikki nämä tietenkin maksavat! Siihen kun vielä lisää putki- ja sähkömiehen käynnit, niin ei se mitään halpaa lystiä ole ;). Puhumattakaan, että uudistaisi ihan kaiken laatoista lähtien.



Haavekuvaksi unelmieni kylpyhuoneesta liitin tähän alapuolelle Pinterestistä löytämäni kuvan, jonka tunnelma on lähimpänä toiveitani. Haluaisin tietenkin vaalia neutraalia ja valoisaa värimaailmaa.
 Valkoiset seinälaatat olisivat mielestäni ajattomat ja harmahtava lattialaatta toimisi siinä vierellä. Oikein perinteiset valinnat siis, ( ei mitään liian rohkeaa ;) mutta jotakin puunsävyä ja rustiikkisuutta voisi tuoda niiden rinnalle pehmentämään kokonaisuutta.

Kuva:Pinterest


Saunaosaston uudistaisin samalla mieluusti lattiasta kattoon! Kaikki tämä vaatisi tietenkin rahoitusta ja itse kilpailuttaisin remonttilainan, jotta saisin sen parhain mahdollisin ehdoin. Onneksi on olemassa palveluita, kuten Sortter, joka vertailee lainat puolestasi. 

Lainoja kun on alla useampia, niin saa todella tarkkaan punnita, minkälaisiin menoeriin rahkeet riittää. Tässä vaiheessa elämää rahan menoa todellakin riittää! Ja mitä isommiksi lapset kasvavat, niin sitäkin enemmän. Toisaalta tässä vaiheessa myös juuri tuo kylpyhuoneen toimivuuskin olisi niin tärkeää, kun pyykkikorit täyttyvät alvariinsa ja suihkuttelijoita talossa piisaa.


Tässä alla vielä yksi saunahaavekuva, joka miellyttää kovasti silmääni. Ihan tarkkaan en vielä tiedä millaisen saunan haluaisin, mutta vaaleat lauteet viehättävät. Samoin nuo lasiset seinät, jotka avartaisivat tilaa. Voi miten tuolla kelpaisikin rentoutua :)

Kuva: Pinterest


 Olemme kuitenkin pähkäilleet, että sen suuremman kylpyhuoneremontin aika olisi hieman myöhemmin, jahka edellisetkin remonttilainat olisi maksettu. Sitä odotellessa olen kuitenkin päättänyt jatkaa köyhänmiehen remppaani, joten sen tiimoilta palataan varmasti asiaan blogissa myöhemmin.

Mitäs isoja remontteja teillä on tehty viimeksi?

Loppukesän remppaterveisin:

Iida Emilia

2 kommenttia:

 1. Niin söpöjä juttuja kylppärissä ❤ Toivotaan et remppa mahdollistuu pian ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3
   Pienillä yksityiskohdilla saa edes vähäsen viihtyisyyttä, mutta itsekin odotan, että perusteellinen remontti etenisi parin vuoden sisällä :)

   Poista