sunnuntai 7. elokuuta 2016

Asuntomessujen valoisa kuningatar

Hiphei! Ensimmäisestä työviikosta loman jälkeen selvitty ehjin nahoin ( vaikka heti alkuun pientä jännitysmomenttia työpaikkani ovella aiheuttikin mystisesti kadonneet avaimet, jotka onneksi lopulta, tunnin etsintöjen, monien puheluiden ja hikikarpaloiden jälkeen löytyivät laukkuni pohjalta, lymyilemästä vuorikankaan alta )! 

Toinen asia, josta en ole vielä täysin toipunut, olivat nuo viikon takaiset asuntomessut. Kokonainen kylä täynnä toinen toistaan upeampia kohteita! Avaria, tilavia, valoisia, täydellisiä koteja! Arvatkaapa vaan miltä oma koti tuntui sen kaiken jälkeen? Julkaisukelpaamatonta matskua :D

Rakennuskuume minua ei päässyt silti vielä puraisemaan, sillä sydämeni sykkii edelleen enemmän vanhojen talojen tunnelmalle, mutta tuo remppakuume on nyt jotain niin järisyttävää, että siihen kutinaan ei enään pieni raapiminen riitä!

Kuvia minulla olisi messuilta vaikka kuinka ja paljon. Monia loistavia ideoita ja mainioita ratkaisuja, joihin olette varmasti törmänneet blogissa jos toisessakin. Yhden kohteen haluaisin kuitenkin nostaa esiin, sillä tämä valkea unelma: Lakka Lakeus valloitti monen muun lisäksi minutkin.
Messuisäntänämme toiminut Winled Oy  edustaa laadukkaiden LED-valaistusten kärkeä Suomessa. He olivatkin suunnitelleet muutamien messukohteiden valaistukset, ja pääsimme niihin rauhassa tutustumaan ennen muun messukansan ryntäystä. 

Täytyy myöntää, että tällaisena amatööri- ja fiilistelysisustajana en ole aikaisemmin liiemmin valaistuksiin kiinnittänytkään huomiota, joten valaistusasioihin perehtyminen oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaista. Asia olisi toki toisin, jos olisimme rakentamassa tai tekemässä jotain laajamittaista remonttia, mutta moni juttu jäi nyt muhimaan mietintämyssyyni.

Omassa 85-rakennetussa rivarissamme olenkin useasti repinyt hiuksiani kelmeän keltaisten hehkulamppujen loisteessa, eikä keittiön loisteputkivalojen kalsea sävykään mieltä ylennä. Pimeästä eteisestä löytyy vain yksi kattoplafondi, jonka valo ei talven pideydessä riitä mihinkään!


Täällä Lakka Lakeuden ylväässä, modernissa kokonaisuudessa valaistuksen suunnittelija Toni Reinilä on miettinyt kaiken viimeisen päälle toimivaksi ja selkeälinjaista sisustusta täydentäväksi.

Huomiotaherättävin valoilmiö Lakeudella on varmasti rimakaton LED-valonauhoin toteutetut valojuovat, jotka keräävät katseita ja luovat samalla kaunista valoaan avaraan tilaan.
Led-valojen hyvät puolet ovat varmasti jo monien tietoudessa.
Pitkän polttoiän, vähäisen lämmöntuoton ja energiaystävällisyytensä lisäksi valon väriäkin pystyy säätelemään. Neutraali värilämpötila muistuttaa päivänvaloa ja säilyttää valkoiset pinnat puhtaan valkoisina ja toistaa sisustuksen muutkin tehostevärit kauniisti.

Kun luonnon oma valo ei enään pohjolan pimeimpinä vuodenaikoina riitä, niin silloin valaistus on tietenkin erityisen tärkeää, ja tämäkin on huomioitu tarkkaan kaikissa yksityiskohdissa.
Valaistussuunnitteluun kannattaa todellakin käyttää aikaa ja ottaa ammattilainen avuksi.
Makuuhuoneissa ja kylpytiloissa valon värilämpötilaa on puolestaan säädetty hieman tummemmaksi ja lämpimämmäksi, joka luo rauhoittavan ilmapiirin.

Tämä saunaratkaisu oli mielettömän hieno ja pidän kovasti tuosta tumman ja vaalean kontrastista.
Saunassa ja muissakin huoneissa näkyi paljon alaslaskettuja kattoja, joiden reunoilta loisti epäsuoraa valoa, joka todella toimii kauniisti niin valontuojana kuin sisustuksen katseenvangitsijanakin.
Pihavalaistus kuuluu tietenkin myös osana kokonaisuuteen ja sekin oli suunniteltu komeasti.
Nuo talon seinien Hydra-valaisimet voi itse säätää heijastamaan valokeilaansa joko yhteen- tai molempiin suuntiin.
Vaikka kyseessä olikin uusi ja modernimpi kohde, niin näkisin hyvin näiden simppelien ja hyvällä tavalla huomaamattomien valaisimien sointuvan moniin perinteisiinkin kohteisiin. Esimerkiksi täältä löytyi kuvia mm. romanttisen puutalon valaistuksesta. Ainakin itselläni alkoi heti raksuttaa ajatukset eteisemme valaistuksen suhteen, ja saunaankin saisi valoilla aivan erityistä tunnelmaa.
Lämpimät kiitokset mieleenpainuvasta viikonlopusta Winledille!

Iloa ja valoa uuteen viikkoon!

Iida Emilia

-yhteistyöpostaus-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti