keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Mitä ripustaa tyhjälle seinälle?

Ah, näitä valoisia ja raikkaita kevätpäiviä! 
Kesäaikaan siirtyminen tuntui suorastaan tuplaavan päivän mittaa, kun illastakin on niin pitkään valoisaa. Nyt ei malttaisi millään odottaa, että tuo ikkunasta näkyvä, vielä niin kovin karun harmaa maisema alkaisi heräillä eloon! 

Olohuoneessamme sensijaan jo pitkään remontin jälkeen tyhjyyttään ammottanut seinä sai hieman "väriä" väliaikaisesta kehyskollaasista. En jotenkin millään tahdo keksiä, mitä tuolle seinälle laittaisin!? Täytyy myöntää, että suorastaan hävettää taiteilijan tyttärenä myöntää, ettei seinillämme ole taidetta laisinkaan! Valokuviakin olisi helppo lisätä tyhjiin kehyksiin...mieheni kun kuitenkin työskentelee valokuvaamossa, mutta eipä näköjään suutarin lapsella ole kenkiä tässäkään asiassa ;).

Tauluhyllyt ovat nykyään suosittuja ja niille saisi kätevästi vaihdeltua kuvia ja tavaroita mielensä mukaan. Julisteita löytyy myös joka lähtöön, mutta kun ei niin ei! Jotakin tuo sohvan yläpuoli on kuitenkin huutanut jo pitkään, ja näitä kehyksiähän meillä sattuneesta syystä riittää, joten niistä naputtelin pikapikaa pienen kollaasin.
Nyt jään kuitenkin odottelemaan äitini inspiraatiota, sillä hän on luvannut maalata meille taulun!
Toki olisin saanut häneltä taidetta jo aiemminkin, mutta makumme ovat täysin vastakohtaiset. Minä rakastan vaaleanhaaleita luonnonsävyjä, kun taas äitini ihannoi vahvoja ja räiskyviä värejä.

Itse pidän hieman jopa asbtraktista taiteesta, eli kuvan ei tarvitse välttämättä esittää mitään. Tykkään etenkin canvaksille tehdyistä liukuvista akvarellimaalauksista, jollaisia äitini on myös tehnyt, mutta hänen ominta tyyliään on kuitenkin värikkäät, selkeät ja tarkkarajaiset työt, joissa on naivismillekin tyypillisiä piirteitä.

Jostakin syystä en vain ole aiemmin ajatellut, että meidän sisustukseemme sopisi perinteiset taulut! Enkä nytkään halua ihan perinteistä, en edes ole varma mitä haluan, mutta äidilläni on niin paljon luovuutta ja lahjoja, että varmasti siitä tulee upea :)Tekisipä mieleni vaihtaa olkkariin myös verhoja sekä tyynynpäällisiä. Uusi mattokin olisi vaihtelun vuoksi kiva, vaikka tuo vanha Kodin Anttilan matto viehättää kyllä edelleenkin. Jämähdän helposti näissä tekstiiliasioissa paikalleni. 
Noh, nyt kuitenkin sisustelut sikseen ja työt kutsuu...

Aurinkoista loppuviikkoa!

Iida Emilia

8 kommenttia:

 1. Tämä valoisuus ja varsinkin pitkät illat saa kyllä mielen niin kesäiseksi! Voi kun pian lämpenisi ilmatkin!
  Meilläkin on "tyhjän seinän" -ongelma, kun nostin olohuoneen suuren peilin pois paikaltaan enkä ole vielä keksinyt mitään uutta innostavaa tilalle. Tuo kehyskollaasi näyttää kyllä niin kivalta, että voisin napata idean ja kokeilla toimisiko se meillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä niiin parasta aikaa! :) Jo pelkkä valo tekee ihmeitä! Mutta lämpö olisi kiva lisäbonus ;)

   Peilikin oli kiva seinällä, mutta jos tosiaan vaihtelua kaipaa niin erilaisia kehyksiä vaan sommittelemaan kollaasiksi :)

   Poista
 2. Pidän olohuoneesi tunnelmasta. Kehykset ovat hauska yksityiskohta sohvan takana. On varmasti jännittävää saada ihan teidän kotianne varten suunniteltu taulu itsellenne. Uskon, että äitisi osaa ottaa toiveesi ja kotisi tunnelman huomioon sitä suunnitellessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle Tweety Blue :)

   Juu täytyy vielä vähän suunnitella yhdessä värejä ja etsiä joitakin inspiskuvia, mutta periaatteessa taiteilija saa vapaat kädet kyllä :). Äitini joutuu vaan pois omalta mukavuusalueltaan, kun värejä pitäisi käyttää hillitysti, mutta uskon että siitä tulee hyvä lopputulos. Eikä sillä maalauksella niin kiire ole. Tykkään itsekin kyllä noista kehyksistä myös :)

   Poista
 3. Mun silmään nuo kehykset on kyllä tosi kivat ihan noin tyhjänäkin?!?!
  Mun mielestä seinät on jotenkin niin hankala sisustaa, siis jos ei halua, että ihan joka kohta sienistä on naulanreikiä täynnä.
  Hei ja hauska, mulla on oman äiti kanssa ihan samaa "ongelmaa". Mä tykkään sisustuksessa kaikesta valkoisesta, harmaasta ja äitini taas kirkkaanpunaisesta, violetista,keltaisesta ja mieluiten niistä kaikista samassa jutussa, esim verhoissa. Melkein se menee niin, että mitä mä inhoan niin äitini rakastaa!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla ilahduttavasta viestistäsi :)
   No kun jostain syystä muakin ihastuttaa kovasti nuo tyhjät kehykset, mutta nyt vaan tuli sellainen olo, että kai sitä jotakin taidetta pitäisi jo omistaa tähän ikään mennessä :D
   Ja ehkä loppujenlopuksi ei pitäisi pelätä tyhjiä seiniäkään. Nekin voivat olla ihan kauniita sellaisenaan!

   Hih, no meillä juuri sama juttu! Äitini rakastaa yli kaiken kirkkaankeltaista, oranssia, syvänpunaista, lilaa, vihreää...ja todellakin kaikkia saa olla sekaisin! Hänen kotinsa on runsas, pehmeä, boheemi. Hyvin kaunis ja kotoisa silti, mutta en minäkään omaan kotiini sieltä mitään ottaisi :D

   Poista
 4. Anonyymi21.19

  Enpä keksi mitä seinälle voisi laittaa, mutta sellainen sanonta/uskomus on, että "tyhjät raamit tuovat huonoa onnea". No uskoo ken tahtoo.. minä olen niin taikauskoinen, että en uskaltaisi tyhjiä raameja laittaa :) Mutta kauniita kuvia ja kaunis olohuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Vai semmoinen sanonta on olemassa :D

   No onneksi en ole taikauskoinen, sillä meillä olisi jo monen vuoden edestä epäonnea tiedossa, sillä tyhjiä raameja on ollut varmaan aina jossakin esillä ;) Epäonnea elämässä tulee jokatapauksessa aika-ajoin eteen :)

   Kiitos kehuista! Ja mukavaa viikonloppua!

   Poista