keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Pieni kurkkaus kylppäriin

Heipsan!

Nyt seuraa blogissani aika historiallinen hetki, sillä päästän teidät kurkistamaan  kylpyhuoneeseemme ensimmäistä kertaa koko blogitaipaleeni aikana! Tämäkin kurkistus on tosin hyvin pieni ja varovainen, koska haluan säästää teitä järkytykseltä, sillä kylpyhuoneemme on yksinkertaisesti ihan susiruma, enkä ole sitä edes sisustellut aiemmin millään tavalla.

Kylppärimme on ihan kivan kokoinen, ja sen yhteydessä toimivat saunan ja suihkutilan lisäksi pyykinhuolto. Tässä tilassa tulee vietettyä aikaa melko useasti päivässä, mutta pieniä hetkiä kerrallaan, eikä tänne juurikaan vierailla ole asiaa, elleivät satu olemaan yökylässä.

Olen haaveillut kylppäriremontista ikuisuuden, mutta jotenkin se vain on jäänyt kaiken muun tarpeellisemman jalkoihin. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että mittani on niin täynnä tätä ysärimeininkiä, että räjähdän, jos sille ei pian tehdä jotakin! 

Siksipä tuossa syysloman aikoihin päätin vihdoin kääriä hihat, ja alkaa hommiin!
Sain vasta valmiiksi yhden osion, mutta se antaa jo toivoa paremmasta ;)
Postaus toteutettu yhteistyössä Colornovan kanssa.Kylpyhuoneeseemme pääsee kulkemaan kahdesta eri ovesta, ja toinen kulku tapahtuu suoraan keittiöstämme. Sinänsä tämä ovi on hieman turha, sillä kylppäriin pääsee myös vessan kautta. Yllä oleva kuva ei näytä kovin pahalta, kun suihkuverho peittää laatat ja pesukoneen vieressä oleva kylppärikaluste jää piiloon. En kuitenkaan pysty arpomaan, kumpi on pahempi...tuo 90-luvun, turkoosi laatoitus boordeineen, vaiko se kuvasta piiloon jäävä mdf-kaluste!

Kalusteet onneksi pystyy suht helposti vaihtamaan, mutta onko epämiellyttäviä laattoja vain katseltava, mikäli varsinaiseen kylpyhuoneremonttiin ei ole varaa? Tässä tapauksessa suurempaan remonttiin ei ole edes tarvetta, sillä laatat ovat edelleen ihan hyväkuntoiset.


Onneksi edukkaampia ja helpompiakin vaihtoehtoja kylpyhuoneremonttiin löytyy, sillä laattojen päivitys nykyaikaan onnistuu yksinkertaisemmin maalin avulla! 

Vessan remontissa aikanaan olinkin todennut tuon laattamaalin loistavaksi vaihtoehdoksi, ja nyt luotin jälleen Ronseal kaakelimaaliin, joka peittää vanhat laatat alleen tasaisesti ilman pohjamaalia.
Maali kestää vettä ja pyyhkimistä, ja muodostaa homeelta suojatun pinnan.

Värivaihtoehtoja maalista löytyy useampia, mutta itse päädyin valkoiseen. Halusin valoisan ja rauhallisen taustan, jota voi maustaa sisustuksessa mustan, harmaan ja ruskean sävyin. Lisäksi valkoinen kylpyhuone yhdistyy näin saumattomasti myös viereisen wc:n värimaailmaan.


Ennen maalaukseen ryhtymistä kaakelit saumoineen on puhdistettava huolellisesti! 
Saumojen puhdistukseen käytin Ronseal saumanpuhdistajaa ja laatat pesin helppokäyttöisellä Nitor maalarinpesulla.

Kuivumisajan jälkeen maalasin seinän kertaalleen lyhytnukkaisella telalla, ja kuten kuvasta näkyy, niin jo yksikin kerros peittää erittäin hyvin! Vuorokauden jälkeen maalasin alueen vielä toistamiseen tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Valumien välttämiseksi maalia ei kannata ottaa telaan liikaa!
Tosin kovin helposti maali ei valukkaan, sillä se on paksua ja helposti työstettävää. Ainoastaan maalin vahva haju "harmitti", mutta huolellisella ilmanvaihdolla siitäkin selvittiin. 


Lopputuloksesta tuli erittäin siisti ja tasainen! Jotenkin ihanan puhtaanvalkoinen ja samettisen oloinen. Olen kyllä niin tyytyväinen ja odotan innolla, että pääsisin muidenkin seinien kimppuun. Ensin täytyy vain odottaa, että löydämme uudet kalusteet, jotta pääsemme purkamaan vanhat kalusteet pois maalauksen alta. 

Nyt olen kuitenkin jo askeleen lähempänä unelmieni kylpyhuonetta!Toivottavasti pääsen esittelemään teille loputkin osat kylpyhuoneesta vielä lähiaikoina!

Reipasta viikon jatkoa!

Iida Emilia

-Yhteistyössä Colornova- 

10 kommenttia:

 1. Raikas muutos. Toivottavasti löydät kalusteet kylppäriin ja pääset jatkamaan projektia.
  Kivaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aika iso muutos suht pienellä vaivalla :)
   Kunpa nyt vaan projekti etenisi...

   Mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Todella iso muutos maalilla. Kaunis♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös? Ja kiitos :)
   Minäkin tykkään!

   Poista
 3. Tosi hieno tuli, iso muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Yllättävän paljon vaikuttaa yleisilmeeseen kyllä :)

   Poista
 4. Tosi kiva muutos! :) Tuo kaakelimaalaus on kyllä monesti pelastus kun on kuitenkin suht helppoa ja paljon edullisempaa kuin varsinainen kylppäriremppa.

  Meillä oli tuo sama esissä kylppärissä taloon muuttaessa: seinien yläosan laatat olivat vaaleansiniset ja alaosa tummansininen, keskellä toki meni kammottava boordilaatta :D Seinät ja lattiat olivat vieläpä niin ryöttäiset, että tuntui ettei niitä saa edes puhtaaksi millään. Maalasin silloin sekä lattiat että seinät kylppäristä kaakelimaalilla ensiapuna, viime talvena sitten remppasimme koko kylppäriosaston katosta lattiaan ja laattojen tilalle tuli mikrosementti :)

  Innolla odotan lisää kuvia remppanne etenemisestä! <3 Mukavaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! :)

   No sepä se, että tuntuu jotenkin niin nuhjuisilta ja pinttyneiltäkin nuo vanhat laatat, vaikka pesisikin! Ihme muoti ollut ysäriaikaan :D ja minähän jopa ihan tykkäsin näistä silloin alkuun, kun tähän kotiin aikanaan muutettiin 15 vuotta sitten!!??

   Nimenomaan tämä remppa menee hyvin useamman vuoden näin, sitä oikeaa remonttia odotellessa. Lattian maalausta olen myös miettinyt. Voikun pääsisi pian jatkamaan!

   ihanaa viikonloppua sinne! <3

   Poista
 5. Anonyymi11.41

  Tosi hieno tuli kylppäristä! :)Millaista pesua maali kestää? Ei varmaan enää voi hangata harjalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)

   Kovaa hankausta maali ei kestä, eli harjoja en tosiaan suosittele, mutta pehmeällä rätillä pesu onnistuu. Olen vessassa pessyt ihan tolulla ja räteillä pyyhkien. Toki jokin pehmeä harja varmaan kävisikin, sillä aika kestävää tuo maali on. Mutta terävää ei missään nimessä :)

   Poista