keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Kesäyön unelmia uudessa pedissä verhokatoksen alla

Heippatirallaa!

Vietän tänään vapaapäivää kotosalla ihan itsekseni, enkä olisi oikeastaan parempaa synttärilahjaa voinut toivoa :D. Tänään tulee todellakin 43 vuotta siitä hetkestä, kun rääkäisin ensikerran äitini käsivarsilla. Tuo numero kuulostaa siltä, että elämänkokemusta on jo jonkin verran kertynyt...tai sehän riippuu, mistä suunnasta katsoo! Teinien mielestä olen jo täysin ikäloppu, mutta 90-vuotiaan silmissä varsin nuori ;)

Yleisesti ottaen on kuitenkin mukavaa, että juuri se ikä, mitä kulloinkin elelee, tuntuukin sangen sopivalta iältä. Tosin nyt pari vuotta 40:n kriisiä poteneena voisin kyllä hypätä niihin kolmekymppisen Iida Emilian pienempiin farkkuihin ja rypyttömiin kasvoihin ( kun leuassakaan ei kasvanut vielä mustia jouhia!!!! ). Mutta toisaalta en enää mitenkään voisi kuvitella heräileväni öisin pienen vauvan kanssa tai sietäväni uhmaikäisen taaperon itkupotkuraivareita. Vaikkakin se aika oli myös samalla elämäni parasta ja kauneinta aikaa, niin olen kyllä onnellinen, että vuodet ovat täyttyneet erilaisista vaiheista ja aina sitä on oppinut ja viisastunut matkan varrella :)

Mutta nyt nautin hiljaisesta kodista, kun kuopus vierailee Helsingin serkuillaan ja muut ovat töissä. Ja vaikka heinäkuun helteillä olenkin syntynyt, niin tänään pysyttelen kuumimman ajan sisätiloissa ja sisustelen pitkästä aikaa.




Olen jo tovin ihastellut erilaisia verhokatoksia ihmisten makuuhuoneissa ja miettinyt sopisiko sellainen meillekin. Tänään sitten hetken mielijohteesta kaivelin kaapista pari ylimääräistä harsoverhoa ja kiinnitin ne makuuhuoneen kattoon kiinni. Kovin suurta ponnistelua toimenpide ei vaatinut, sillä ruuvasin vain kattoon pari koukkua ja virittelin niiden väliin vaijerin, johon verhot pujottelin. Ja kylläpä muuttuikin makuuhuoneen ilme! Tokihan tälläinen keski-ikäinen rouva oman prinsessasängyn tarvitsee :D

Verhot luovat ihanan romanttisen ja utuisen unipaikan, ja harsojen sekaan pujotettu led-valoketju luo hämärtyviin kesäöihin omaa tunnelmaansa. 



Makuuhuoneesta onkin tullut tämän kesän aikana ihan lempihuoneeni siitäkin syystä, että alkukesästä hommasin meille uuden sängyn. Olimme jo pitkään isännän kanssa sängyn ostoa miettineet, mutta emme oikein koskaan meinanneet ehtiä yhtä aikaa sänkykaupoille. Ja mieheni halusi tietenkin vertailla hintoja ja miettiä rauhassa, mutta siitä jahkailusta ei meinannut tulla loppua! 

 Kun sitten eräänä kesäkuisena päivänä kävin tyttäreni kanssa Jyskissä trampoliineja katsomassa, niin lähdinkin kaupasta sekä trampan että uuden sängyn omistajana ulos! Ja voin sanoa, että se oli paras ostokseni ikinä!  

Nyt kuukauden jälkeen selkäni alkaa tottua uuteen jämäkkään patjaan kokonaan, ja uskon, että alaselän ongelmatkin helpottavat ainakin osittain uuden ja laadukkaan sängyn myötä.

Ihanaa on myös se, että korkeamman sängyn alle mahtuu nyt tarvittaessa säilömään tavaraa ja imurointikin helpottui. 



Isäntä juuri soitteli, että hän vie minut työpäivän jälkeen synttäreiden kunniaksi syömään, joten alanpa valmistautua :). Tuntuu, että on tullut eleltyä tämä kesä vähän liiankin leveästi, mutta kai sitä nyt kesällä saa vähän nautiskella ;)

Ihania kesäpäiviä!

Iida Emilia

10 kommenttia:

  1. Paljon onnea ❤️ Kylläpä oli niin ihanat sivustot, että tälläsin heti itseni lukulistalle. Siitä pitkästi aikaa jo aikaa kun täytin 40 vee, ja se on ollut ainut pahempi ikäkriisi, eli leikkasin kortista ko luvunkin pois, ehkä se vähän auttoi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti kivasta viestistäsi ja oikein lämpimästi tervetuloa lueskelemaan :)
      Juu, tämä ikäkriisi vähän riipaisee kyllä, tosin mulla se alkoi vasta 41 vuotiaana ja tuntuu vähän jatkuvan yhä :/
      Mutta kiva kuulla, että se mahdollisesti menee ohikin!

      Poista
  2. Onnea ja aivan miellettömän kaunista. Meillä on myös uuden sängyn hankinta edessä, on lasten pomppulinnana käytetty tainnut tulla tiensä päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Marika :)

      Meidän 18-vuotta vanha sänkymme oli myös jo niin järkyttävän lötkö ja pehmeä, ettei ihme, jos selkäkin kärsi! Tässä uudessa pitäisi olla nyt oikein laadukas patja. Vaikka hintaakin oli, niin uskon että tämä ostos kannatti. Ja pomppiminen on tässäkin nyt kielletty. Onneksi nyt on tramppa temppuja varten ;)

      Poista
  3. Onnittelut syntymäpäiväsi johdosta!
    Vuoden vanhempana sinua täällä samaistun samoihin ajatuksiin ja ikäkriisiin "viihdevuosien" saattelemana.
    Kepeä verhokatos on aivan ihastuttava ja tuo lisää harmoniaa makuuhuoneeseen! Kaunis.
    Lempeitä kesätunnelmia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos viestistäsi Susanna <3
      Tsempit sinnekin ikäkriisiin! Vai viihdevuosien saattelemana...onneksi ei vaihdevuosien kuitenkaan? :D Täällä taitaa kohta iskeä jo noi vaihdevuodetkin :/

      Verhokatos toi kyllä tosi kivan uuden tuulahduksen makkarin sisustukseen, tykkään itsekin :)

      Ihania kesäpäiviä myös sinne!

      Poista
  4. Anonyymi4.28

    Onnea syntymäpäivän johdosta!:)
    Itsellä tulee syksyllä 38v täyteen ja ihan tyynesti ja tyytyväisenä otan vuodet vastaan. Minulla oli kriisi kolmikymppisenä, että tässäkö tämä elämä oli. Sittemmin sen selätin, koville meinasi ottaa..
    Äidilläni on 90 vuotias ystävätär. Ihana rouva, asuu itsekseen, keittelee luonnon rohtoja, liikkuu ulkona aktiivisesti ja hoitelee kissaansa. Hän on esikuvani. Elämä voi olla hyvää vielä noilaakin kymmenillä, jos vain terveyttä riittää.
    Aurinkoa päivääsi ja kiitos ihanasta blogista!
    T. Sanniska/äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämellinen kiitos Sanniska mukavasta kommentistasi ja onnitteluista ( osanotoista ;) <3

      Ai siellä vietettiin jo 30-vuotiaana kriisiä? Onneksi sait selätettyä :)
      Itselläni taas juuri tuolloin tuntui elämä olevan onnellisimmillaan, mutta nyt on kyllä ihmeen tiukassa...en edes tiedä mikä mättää...ehkä juuri tuo tunne, että elämä oli tässä ja eläkevuosiako tässä nyt odotellaan? :D

      Voi ihana rautarouva! Hänestä pitäisi kyllä ottaa mallia. Jos fyysinen- ja henkinen kunto säilyy ja mieli pysyy positiivisena, niin mikä vaan voi olla mahdollista :)

      Mukava kuulla, että käyt täällä höpötyksiäni lukemassa. Oikein mukavia kesäpäiviä sinne!

      Poista
  5. Onnittelut näin jälkikäteen sinulle!! Minäkin olen syntynyt heinäkuussa, mutta paljon ennemmin sinua.
    Kyllä hyvä sänky+patjat ovat parasta varsinkin kun selkä vihottelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista:) ja kovasti onnea myös sinne toiselle heinäkuun sankarille!
      Juu, ehdottomasti hyvä ostos oli tuo uusi sänky. Ihan liian pitkään sen hankintaa venytettiinkin.

      Poista