keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Kevätpäiviä ilman huolen häiviä?

Heipsan!

Voi miten aurinkoisia ja lämpimiä päiviä ollut! Terassilla on tarjennut hörppiä iltapäiväteet tai herkutella jäätelöllä. Pihalla on tullut puuhasteltua monenlaista ja tämän hetken projektina  puhdistelen vanhoja sammaloituneita pihalaattoja. Muutos on mieletön! Voin laittaa kuvia jahka homma valmistuu.

Tällaisina hetkinä, auringon lämmittäessä poskipäitä, kevättuulen hulmutessa, lintujen sirkuttelua kuunnellessa saattaa huolet ja murheet jäädä unholaan. Sitä vain elää onnellisena omassa pienessä hattarassa, kaukana ulkomaailmasta.

Huomaan, että korona-arki vaihtelee. Välillä se hymyilee, välillä oikuttelee. Ajatukset kulkevat 
( toisinaan parin sekunnin ) tai noin parin viikon mittaisissa vaiheissa. Alkuahdistuksen ja lamaantumisen jälkeen saapui puuhavaihe. Kaikki oli jotenkin selkeää ja aikataulutettua. Kaksi lämmintä ateriaa päivässä ja tuoreet leipomukset päälle. Monipuoliset salaatitkin tottakai. Tiskit, pyykit, imurointia, kotikoulua, lenkkeilyä...puuhastelua aamusta iltaan.

Kuudes viikko toikin mukanaan kyllästymisen! Ensimmäinen riitakin leimahti ( heti kun pääsin kehumasta ;). Tympääntymistä, ikävää, lipsumista, hällä väliä-ajatuksia. Salaatit vaihtuivat kuorittuihin porkkanoihin, eikä uunista ole leijaillut hetkeen tuoreen leivän tai pullan tuoksua. 

Huomaatko itse ajatustesi ajelehtivan vaiheittain?Toisaalta tunnen oloni hyväksi ja onnelliseksi tänne omaan kotiini erakoituneena ja tiedän, että voin jatkaa tätä tarvittaessa vaikka loputtomiin, mutta toinen osa minusta lähes huutaa sinne entiseen elämään, elämään ennen fuckin koronaa! 

Voi miten sitä jo haaveileekaan kahvihetkistä ystävien kanssa. Kahdenkeskisestä ajasta oman kullan kanssa. Ravintolan illallisesta tai leffateatterin poppareista ( miksi mun haaveet liittyy pelkkään ruokaan ;) ?? 

Keilailu-illasta perheen kera, uimahallin poreista, mökkeilystä suvun kesken. Oman äidin halaamisesta. Veljeni kanssa nauramisesta ja serkkulasten yökyläilyistä. Jopa töihin menosta ja ihanien asiakkaideni tapaamisesta. Kaikesta ihanan tavallisesta!


Onneksi tähän kesään ei ollut vielä suurempia suunnitelmia edessä, eikä suuria pettymyksiäkään sen osalta tiedossa. Ainoastaan kesäkuinen Lauri Tähkän konsertti peruuntunee tietenkin ja ystävien tapaaminen siinä samalla. Mutta eiköhän näitä konsertteja ole vielä edessä, kun niiden aika koittaa.

Kesä! Voi miten se tuleekaan sopivasti tämän kaiken koronakurjuuden keskelle!Nyt kuitenkin maltetaan vielä hetki! Pysytään kotona ja annetaan kevättuulien tuoda hyvää mieltä tupaan! 

Ilonpisaroita päiviinne!

Iida Emilia

6 kommenttia:

 1. Kyllä ihan samoja ajatuksia on täälläkin. Välillä olen iloinen kun ei ole aikataulua, välillä ajattelee, olispa mahdollisuus vaikka jutella kaupassa jonkun kanssa. Nyt pitää vain sanoa hei, sekin varovasti, ettei sylki lennä.
  Hyvää keväistä jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi Tuija :)

   Sepä se, onhan tässä omat huonot ja hyvätkin puolensa. Itsekin nautin tästä kiireettömyydestä suuresti. Toisaalta sitten huolestuttaa taloudellinen tilanne, sekä omien läheisten, etenkin yksinäisten ihmisten tilanne. Ja tuo varovaisuus todella. Aina pitää muistaa turvavälit ym. Ja allergia-aikana kun muutenkin pärskityttää, niin kyllä sitten hävettää jos vahingossa yskähtää ;)

   Mukavia kevätpäiviä sinnekin! <3

   Poista
 2. Kaikenlaisia ajatuksia päässä liikkuu tällaisena aikana. Onneksi on kesä tulossa, se jos mikä piristää. Olisi ollut hirveetä, jos korona olisi saapunut lokakuussa ja pitkä talvi vastassa.
  Olen lopettanut koronauutisten lukemisen ja melkein kuuntelemisenkin. Näin pysyy mieli paremmin positiivisena.��
  Tsemppiä sinne ja pysytään terveinä����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano! Syksyn synkissä päivissä tämä korona olisi tuntunut vieläkin ahdistavammalta! Kyllä kevät ja kesä tuovat lohtua kovasti :)

   Sama täällä! Parempi olla poissa jatkuvasta uutistulvasta. Yrittää vain tehdä parhaansa. Muuta ei voi! Mukavia ja terveitä kevätpäiviä sinnekin! <3

   Poista
 3. Mukavaa maanantaita sinne! Täällä myös korona-arjen keskellä tunteet myllärtävät laidasta laitaan. Välillä kaihoisasti mietin aikaa ennen tätä, toisinaan tirautan kunnon kyyneleet ja itken miehen olkapäätä vasten ja välillä unohdan tämän kaiken. Mutta siis vain hetkeksi. Kova huoli omista vanhemmista ja muista läheisistä. Siivoilu, parvekkeen laittaminen kevät-/kesäkuntoon ja ruoanlaitto (sekä leipominen!!) olleet hyvää terapiaa kaiken keskellä. Mukavaa loppuviikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keväistä viikon jatkoa sinulle myös :)
   Sitäpä se todella on! Toisaalta on jo tottunutkin tilanteeseen ja toisinaan unohtaakin koko koronan, mutta välillä se vyöryy kovastikin päälle! Onneksi tosiaan kesä tekee tuloaan ja arkirutiinit pitävät arjessa kiinni! Mulla leipomisinnostus jo vähän helpotti, mutta pihahommat ovat vieneet mennessään :D. Kivoja vappuja sinne vai juhlitaanko teillä Saksassa niitä?

   Poista