sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Pääsiäisjuttuja

Hyvää pääsiäistä!

Tämä erilainen pääsiäinen jää varmasti mieleen monella tapaa. Tällä kertaa ei tavata sukua suuren pöydän ja juhla-aterian äärellä, eikä äitini tule meille pääsiäisaterialle. Ikävä kalvaa jo rinnassa. Ihana olisi läheisiään rutistaa, mutta onneksi edes puhenlinlangat laulaa. Kyllä me vielä jaksetaan odottaa, niin kohta jo toivottavasti tavataan.

Onnea on kuitenkin oma perhe. Kaikki tässä kotona yhdessä. Pitkät vapaat, hyvä ruoka, kevät, auringonpaiste ja suklaamunat. Mitäpä sitä muuta ihminen kaipaisi :)

Meidän pääsiäiseen on kuulunut rennonletkeää kotoilua, leffoja ja herkuttelua, mutta myöskin pihalla touhuamista ja kasvihuoneen kasaamista. Sain nimittäin vihdoin sen pitkään haaveilemani kasvihuoneen. Pienen, mutta pippurisen. En malta millään odottaa kesän lämpöä ja kasvihuoneen satoa! Saatte varmasti lähiaikoina tekin kasvihuonemaistiaisia.





Tänään on ollut tylsän harmaa sadesunnuntai ja aamusella pihaa peitti lumikerros. Tuntuu, kuin kesään olisi vielä ikuisuus! Tänään ulkoilu ei olekkaan oikein maittanut ja jokainen perheenjäsen on vähän vetäytynyt omien puuhiensa pariin. Välillä on hyvä hiljentyä ja vetää henkeä. Sitten onkin taas mukavaa olla porukalla. 

Isännän kanssa tehtiin yhdessä ruokaa ja katoin pöytään parempaa pellavaa. Mukavaa kattaa pöytää joskus vähän kauniimmin. Muutenkin pieniä pääsiäiskoristeluja on tullut laiteltua, aika hillitysti tosin. Makuuhuoneen oveen tein kranssin ja kauppareissulta löytyneet helmililjat tuovat kevättä tupaan.




Oikein kivoja pääsiäisen jatkoja sinne muillekin poikkeusoloista huolimatta!
Nautitaan kodista, keväästä ja läheisistämme.

Halauksin

Iida Emilia

14 kommenttia:

  1. Ihanat luonnonläheiset värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Lempivärini ehdottomasti!

      Poista
  2. Kauniit kuvat ja tunnelmat siellä, helmililjoja tälläkin osteltu, ovat kauniita ja tuoksuvat hyvälle.
    Täälläkin ikävä äitiä, soitellaan joka päivä kahdesti, aamuin ja illoin, kun yksin äiti asustelee.
    Toivottavasti tämä kaikki on pian muistoissa ja normaali elämä palailee taas.
    Onneksi on kevät ja aurinko, valo ja pidentyneet päivät...
    Kaikkea hyvää sinne ja mukavaa pääsiäisen jatketta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari viestistäsi :)
      Helmililjat on ihania! Kukinnan jälkeen sipulit voi vielä istuttaa pihaan, niin niistä pääsee nauttimaan seuraavanakin keväänä.

      Voi tuo huoli yksinäisistä tänä aikana on kyllä suuri :/. Mekin soitellaan joka päivä äidille useammankin kerran. Todellakin täytyy toivoa, että tämä olisi pian ohitse!

      Onneksi kevät etenee ja tuleva kesä tuo lohtua! Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa sinnekin ja tsemppiä uuteen viikkoon! <3

      Poista
  3. Anonyymi0.57

    Ihanan näköistä

    VastaaPoista
  4. Anonyymi2.34

    Olen ihastellut useasti kotiasi, kiitos kun jaat kuviasi �� Tuosta ruokapöydästä haluaisin tietää onko kuinka käytännöllinen, jos sattuisi esim. maitolasi kaatua niin olisiko pöytä entinen sen jälkeen? Haluaisin juuri tuollaisen pöydän, mutta käytännöllisyyden vuoksi vielä mietinnässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos sinulle. Todella mukava kuulla, että tykkäät <3
      Ruokapöytä on ollut meillä tosi pitkään, jo silloin kun lapset olivat pieniä, eli pöydälle on kaatunut vuosien varrella lasillinen jos toinenkin :D. Ja hyvänä on edelleen pysynyt! Ainut, että lautojen raoista valuu toki juomat lattiallekin asti. Mutta siis pöydän lautapinta on käsitelty vahalla/öljyllä ja on helposti pyyhittävissä :)

      Poista
    2. Anonyymi22.30

      Kiva kuulla, että pysynyt hyvänä elämisen jäljistä huolimatta :) Rohkenen tehdä myös itselleni <3

      Poista
    3. Kyllä on pysynyt :). Eli suosittelen. Meidän eräs taitava tuttavamme teki tämän pöydän aikanaan, enkä nyt muista oliko tuo pöydän pinnan käsittely tehty puuöljyllä vaiko vahalla. Kannattaa kysellä rautakaupasta parasta vaihtoehtoa. Tuo käsittely tekee pinnasta vettähylkivän ja helposti pyyhittävän :). Eli se on oleellinen asia tässä lautapöydässä.

      Poista
  5. Ihania kuvia <3 Mukavaa pääsiäistä teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Riitta ja sitä samaa teille! <3

      Poista
  6. Niin kaunis kattaus ja upeat kuvat taas kerran. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämellinen kiitos ihana <3
      Viestisi lämmitti kovasti :)

      Poista