perjantai 24. elokuuta 2018

Elokuun iltoja terassilla

Heipä hei ihanaiset!

Kesän terassikelit alkavat olla auttamatta ohi, mutta vielä olisi tarkoitus tulevana viikonloppuna nautiskella elokuun hämärtyvistä illoista lyhtyineen ja kokoontua työporukalla pihallemme grillaamaan ja venetsialaisia juhlistamaan.

Tarkoitukseni oli laittaa näitä kuvia jo heinäkuussa, mutta en vain kertakaikkiaan ehtinyt. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Pihamuutoksemme aikana myös tämä "kierrätysterassimme" laajeni hieman, eli hankimme pari kuormalavaa lisää ja niiden päälle puiset terassilaatat. Pohjasta kuorimme ensin nurmikon pois ja tasoitimme alustan, jonka päälle asensimme maisemointikangasta. Hiekkakin olisi varmasti pohjalla hyvä, mutta yllättäin tämä väliaikaiseksi tehty edullinen terassimme on palvellut jo useamman kesän. 

 Viimeistelin terassilaatat Eskaron terassi- ja kalusteöljyllä turpeen-tummanharmaalla sävyllä. 
( Kuvissa terassin sivulautoja ei ole vielä öljytty, mutta nekin saimme valmiiksi ennen rippijuhlia )




 Veken upea pöytäryhmä on osoittautunut käytössä todella tukevaksi ja mukavaksi istuskella. Pöydän ääreen mahtuu nyt isompikin joukko syömään ja tätä kotimaista, täyspuista ryhmää kelpaa ehdottomasti katsella! Siirsin vain väliaikaisesti toisen country-penkin tuonne aidan viereen, jonne haluaisin jossakin vaiheessa kasvihuonevitriinin. Penkin kohdalla, aidan vierustalla oli aiemmin keltaisia, näivettyneitä pensashanhikkeja, joista en tykännyt yhtään. Poistin pensaat, ja niiden tilalle teimme yksinkertaisen sepelikaistaleen.





Nyt kun pihamme on saanut selkeämmän ja viihtyisämmän ilmeen, en enää kiinnitä niin paljoa huomiota aitoihin tai keltaisiin tiilirakenteisiin, jotka eivät täysin sisustusmakuani vastaa. 

Isäni aina lauleskeleekin, että tiilitalossa asuu onnellinen perhe...vaikka hän itse rakentaakin puisia taloja ;). Onnea on oma pieni koti, vaikkei se ihan täydellinen kaikinpuolin olisikaan.


Ensikesäksi jäi muhimaan vielä muutama pihahaave kasvihuoneen lisäksi, mutta niitä ehtii tässä syksyn ja talven aikana taas hautoa rauhassa :)

Oikein kivaa viikonloppua ja kesäkauden päättäjäisiä kaikille!

Iida Emilia

2 kommenttia:

 1. Kaunis ja tunnelmallinen terassi. Meilläkin suunnitelmissa venetsialaiset. Ihana järjestää juhlia hämärtyviin iltoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti! :)
   Toivottavasti teilläkin oli mukavat juhlat! On kyllä tunnelmallisia nämä elokuun illat <3

   Poista