perjantai 14. joulukuuta 2018

Glögihetkeä ja mietteitä joulukiireiden keskellä

Heipähei ihanat!

Kylläpä vauhti kiihtyy näin joulun alla. Viime hetken kiireet ja pieni stressinpoikanen tuntuvat kuuluvan joulun perinteisiin, siinä missä glögi ja piparitkin! 

Kunpa jouluun valmistautuminen koostuisikin pelkästään kynttilän loisteesta, silkohasten kanssa askartelusta ja iloisista leivontahetkistä joululaulujen säestämänä. Lahjat ilmestyisivät kuin taikaiskusta kääröissään kuusen alle, koti pysyisi siistinä ja kaikilla olisi harras mieli.

Todellisuudessa perheenäidin arkea rytmittävät töiden, harrastusten ja kotihommien ohella koulun myyjäiset, lasten harrastusten paketointitalkoot, vanhempainillat, arviointikeskustelut, joulujuhlat ja tanssinäytökset. Tiedätte tunteen? Samana päivänä pitäisi revetä kolmeen paikkaan samaan aikaan ja kotona ehtii käydä vain syömässä ja nukkumassa! Kivoja puuhia kaikki sikäli, mutta ihmekkös tuo, jos kiireessä joulumieli on hieman koetuksella ;)Siksipä päätin jo hyvissä ajoin, että joulun alla teen vain sen mistä oikeasti nautin ja tykkään! Osallistun siihen, mihin kykenen. Jätän piparitalon rakentamisen taitavemmille, teetän joulukortit suoraan valokuvista, ja jätän todellakin ne kaapit siivoamatta. Joulu tulee vähemmälläkin :)

Lahjahankinnoissa yritän ottaa enemmän mallia miehiltä. He eivät stressaa siitä, miten opettajaa tulisi muistaa, tai mitä ostaa kaukaiselle ystävälle, tai sille naapurin Leenalle ja kumminkaimalle, joka toi meille viime vuonnakin kukkia....ei...tämä asia täytyy jotenkin priorisoida! Muistaminen on ihanaa, mutta täällä hyvinvointivaltiossa meillä kaikilla on yllinkyllin kaikkea, ja siksi haluan pyrkiä siihen, että ostoshuuma ei ylly ylivoimaikseksi. Haluan muistaa vain niitä läheisimpiä ihmisiä oikeasti hyödyllisillä hankinnoilla.


Ja se, että muistaa välillä myös pysähtyä vain nauttimaan. 
Kattaa vaikkapa pienen glögihetken terassille perheen tai ystävien kesken :)Tänä viikonloppuna nautin pitkästä viikonloppuvapaastani ja istun alas glögimukillisen ja joulutorttujen kera. Käyn jouluostoksilla, ja teen niitä pakollisia kotihommiakin. Niin ja tänään tapaan myös ystävääni hyvän ruuan äärellä, joten mukava päivä tiedossa.

Oikein kivaa ja stressitöntä viikonloppua!

Iida Emilia


8 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma teillä siellä ulkona höyryävän glögikupposen äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon <3
   Perheen pienet pikkujoulut terassilla lämpimäisten torttujen ja glögin kanssa kuuluvat niihin mukaviin tunnelmointihetkiin ja joulun odotukseen :)

   Poista
 2. Ihanat tunnelmat ❤

  VastaaPoista
 3. Ihana glögihetki :) Minäkin olen haaveillut tällaisen järjestämisestä, mutta saa nähdä ennättääkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :)
   Kaikenlaista kivaa tekisi mieli aina järjestää ja näpertää, mutta joka vuosi huomaa, ettei ehdikään ;).

   Iloista joulun odotusta sinne <3

   Poista
 4. Yhtään ei kiire ja härvelöinti näy kuvissa, on niin rauhaisan tunnelmallista ��. Mukavaa viikonlopoua ja ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitoksia :). Välillä täytyy hetkeksi pysähtyäkin :D

   Oikein tunnelmallista joulun odotusta ja joulua sinullekin! <3

   Poista