sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Salaisessa puutarhassa

Kurkistetaanpa tällaisena sateisena syyspäivänä ystäväni "salaiseen" puutarhaan, jossa vietimme erästä kaunista loppukesän päivää. Ihana palata vielä hetkeksi näihin lämpöisiin ja aurinkoisiin hetkiin. ( Jos missasit ensimmäisen postauksen kyläreissustani ystäväni kauniissa hirsitalossa, voit lukaista sen täältä. )

Lapsuudenystäväni hirsitalo sijaitsee isolla tontilla, upean mäntymetsän syleilyssä. Aivan täydellisissä maalaismaisemissa, mutta kuitenkin palvelujen ja pienen kyläkoulun läheisyydessä. 

Suuressa pihassa riittää toki puuhaa, mutta onhan se ihanaa, kun lapsilla on tilaa missä temmeltää. 
Ja onhan täällä paljon jo saatu aikaankin, sillä puutarhasta löytyy mitä suloisempia paikkoja oleskeluun, leikkeihin tai puuhasteluun.Pihamaalla kasvatellaan omavaraisesti mm. perunoita, salaatteja, kurkkua ja tomaatteja.
Lisäksi puutarhasta löytyy marjapensaita sekä omena- luumu- ja riikunapuita.

Kasvihuoneen taakse valmistuu nyt syksystä ihana hirsinen pihasauna, joka kasataan paikoilleen vanhoista hirsistä. Ystäväni kutsuu sitä hauskasti "mökiksi". Mökin alueelle rakennetaan myöhemmin oma terassialue ja grillauspaikka. Sinne voi paeta sitten rauhoittumaan arjen keskellä.


Päätalon läheisyydessä sijaitsee myös toinen grillikatos, jossa itse nikkaroidut rouheat kalusteet ja romanttinen maalaistunnelma kutsuvat luokseen kesäpäivästä nautiskelemaan.

Katoksen vierestä löytyy leikkimökkiä ja lasten leikkipaikkaa, jossa pienet pellavapäät voivat leikkiä  aikuisten grillaillessa.


Tässä olemme muutamia kertoja ystävien kesken parannelleet maailmaa auringon laskiessa, lyhtyjen loisteessa. Tai kahvitelleet syntymäpäivien kunniaksi samalla, kun lapset juoksentelevat ympärillä hippaa tai kymmentä tikkua laudalla. Ihanaa elämänmakuista menoa :)


Söpöisessä leikkimökissä sai meidän tyttöjen huoneen kirsikkapuutapetit jatkaa kukkimistaan, kun meillä niistä kasvettiin yli. 

Tänne ovat päätyneet myös monet meidän vanhat barbiet tai nukkekotitarvikkeet. Ihanaa, kun niille löytyy uudelleen innokkaita leikkijöitä.


Vieraita varten avataan usein myös oma jäätelökioski, jossa asiakkaita riittää jonoksi asti.
Tämä kiska onkin kuuluisa jo naapureiden keskuudessa :)Voi että näitä kesäisiä fiiliksiä! 
Pakko näistä on nyt hetkeksi päästää irti ja ensivuonna ne tuntuvat jälleen entistä mahtavammilta.
Ja nyt jäämme innolla odottelemaan mökkisaunan valmistumista, jotta päästään ystävän "mökillekin" jossain vaiheessa tunnelmoimaan.

Näiden kesäisten kuvien myötä toivottelen

Iloisia syyspäiviä!

Iida Emilia

2 kommenttia:

 1. Onpa niin idyllisen kaunista ja kodikasta! Kivoja viljelyksiä ja lapsilla mukavaa puuhailla ja leikkiä siellä <3. Ihania syyspäiviä vielä ja oikein monia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla Annika <3
   On kyllä tosiaan idyllistä ja ihanaa ystäväni luona :)
   Toivotaan, että kauniita syyspäiviä riittäisi!
   Mukavaa syksyä sinulle!

   Poista